2.11.2009

Μποϊκοτάζ; Ντου!

Με μποϊκοτάζ απαντούν οι καταναλωτικές οργανώσεις στις αυθαίρετες και εκτός κλίμακας αυξήσεις που μας έχουν αλλάξει τον αδόξαστο.

Πιεζόμενο το ΥΠ.ΑΝ από τη γενική δυσαρέσκεια (sic) και τις αποκαλύψεις για τη διαμόρφωση των τιμών στη χώρα μας, όπου πληρώνουμε π.χ. τη φέτα για μεταξωτή κορδέλλα, σε σχέση με όλους τους άλλους ευρωπαίους στους οποίους την εξάγουμε, μπήκε και αυτό στο χορό δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα εταιρειών που συμπεριφέρονται σαν λύκοι στην ανεμοζάλη.
Είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση σε ένα κόσμο που εξακολουθεί να πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν με τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Αγνοήστε λοιπόν τα προϊόντα των εταιρειών, που περιέχονται στη λίστα του ΥΠΑΝ και των καταναλωτικών οργανώσεων. Και φυσικά πρώτη μας επιλογή τα ελληνικά προϊόντα, μπας και σώσουμε κάποιες θ
έσεις εργασίας.

Μποϊκοτάζ είπε; Ντου!


http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1029&Itemid=1

Υγιαίνετε

Χωρίς οξυγόνο έμεινε χθές το Νοσοκομείο 'Αγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη.

Πήγαν οι άνθρωποι να παραγγείλουν νέο φορτίο, άνοιξαν το ταμείο και αντίκρυσαν δύο συνδετήρες, μια τσίχλα μασημένη και ένα αντίτυπο του προγράμματος της
κυβέρνησης για την υγεία.


Λεφτά ούτε για δείγμα.

Στο μεταξύ οι προμηθευτές των νοσοκομείων που δεν έχουν πάρει φράγκο εδώ και τρία χρόνια, και που φαίνεται ότι τους χρωστάμε...
- Και σε αυτούς χρωστάμε;
- Ναι ναι, είναι στο "Π" τεσσερα γράμματα μετά τη Μιχαλού - τους χρωστάμε λοιπόν γύρω στα 5,5 δις ευρώ και δηλώνουν ότι θα διακόψουν την προμήθεια των νοσοκομείων, σε αναλώσιμα και μηχανήματα.

Αν πρόκειται λοιπόν - για κακή μας τύχη όπως και νά'χει - να νοσηλευτούμε στο προσεχές μέλλον σε δημόσιο ίδρυμα, πέρα από το βιβλιάριό σας, πάρτε μαζί:

Γάζες, σύριγγες και τα φάρμακά σας (χρωστάμε και στους φαρμακοποιούς, θα τους βρείτε στο "Φ").

Α' κι' οπωσδήποτε ένα γιατρό, γιατί με το νέο σύστημα εφημεριών, είναι εξαιρετικά πιθανό να μη βρείτε ούτε έναν στην ανάγκη.

Με τις υγειές μας.

Όπλα, παλάσκες και κασμά.

Πήγε, είπε, εισέπραξε ένα όχι κατ' αρχάς και απήλθε προς Λονδίνο, ο τσάρος της οικονομίας μας κ. Παπαθανασίου.
Οι εταίροι μας δεν έδειξαν διάθεση να επιτρέψουν στην Ελλάδα να επεκτείνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας κατά ένα χρόνο, ώστε να μη χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα οικονομικά μέτρα.
- Τα πρόσθετα μέτρα δείχνουν προς στιγμήν αναπόφευκτα, και όλοι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε. Όπλα, παλάσκες, κασμά και βαράτε μέχρι νεωτέρας.
- Ο Τσάρος θα εκδώσει νέα διατάγματα μόλις επιστρέψει...
- Φορέστε κράνος και κάντε μπιντέ καλού κακού.

Για το φουκαριάρη τον τόπο τους

Συνηθίζεται τα κόμματα να χρηματοδοτούνται από πηγές που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμες, δήλωσε χθες ο πρώην στρατηγός του επιτελείου Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος.

Λαμπρά.

Σίγουρα αυτοί οι ανώνυμοι χρηματοδότες, δεν ζη
τούν ανταλλάγματα από την κάθε κυβέρνηση, για τις υπόγειες αυτές καταβολές χρημάτων. Το κάνουν για το καλό του φουκαριάρη τόπου, φώς φανάρι.

Στον άλλο κόσμο, τον πραγματικό και όχι τον εικονικό της πολιτικής, αυτό μάλλον λέγεται ξέπλυμα χρήματος και τιμωρείται με βαρειές ποινές, εκτός βέβαια αν έχεις ταϊσει κάποιο κόμμα, ανωνύμως πάντοτε, ή έχεις φίλο υπουργό με 5-6 offshore.

Τότε περνάς κοτσάνι.

Photo: http://www.gearfuse.com/wp-content/uploads/2008/11/money_laundry_bag.gif


Τσιγάρα, ποτά και βενζίνη: Οι Εθνικοί Ευεργέτες

Τι έχεις Γιάννη, ό,τι είχα πάντα.
Οι καπνιστές, οι πότες και οι εποχούμενοι θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο.
Μετά την επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ, ο νέος τσάρος της οικονομίας θέλοντας να αναπληρώσει τοους απωλεσθέντες πόρους (400 εκατομμύρια ευρώ, άλλοι μιλούν για 600) προχωρά σε αύξηση της φορολογίας στον καπνό και τα ποτά εκτός του κρασιού, ενώ δεν αποκλείεται -άρα θα γίνει- αύξηση της φορολογίας των καυσίμων.

Ως καπνιστής και πότης, αισθάνομαι υπερήφανος που θα μπορέσω να συνδράμω την χώρα μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Προτείνω να ανακηρυχθούν εθνικοί ευεργέτες οι μπεκρήδες, οι φουμαρινόροι και τα σωφεράκια.

Το πρόβλημα που θα προκύψει, είναι ότι με την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, θα υπάρξει υστέρηση εσόδων, καθώς τι κατανάλωση ποτού να προκύψει όταν πρέπει να πίνεις μια γουλιά μέσα στο μαγαζί, να βγαίνεις έξω για μια τζούρα τσιγάρο και τούμπαλιν.

Χώρια που είναι άδικο το μέτρο. Δηλαδή όσοι δεν καπνίζουν και δεν πίνουν (μαγκιά τους) τι θα συνεισφέρουν στον κοινό κορβανά;

Τέλος, κάτι άλλο για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση, είναι να παραχωρήσέι αυξημένους πόρους στις καρδιολογικές, πνευμονολογικές και ηπατικές κλινικές, καθώς είναι σίγουρο ότι στην προσπάθειά μας να σώσουμε την οικονομία, θα γίνουμε πελάτες τους.

Μετά θα περιέλθουμε στη δικαιοδοσία του κυρίου Αβραμόπουλου και θα σωθούμε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More