1.10.2011

Καζαμίας 2011 υπό Άρεως Καρδάσι Άδη



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο νέος χρόνος μπαίνει με τον λαό να μην έχει συνέλθει ακόμη από την ξαφνική απόφαση του κου Πάγκαλου να αποχωρήσει από την πολιτική. Μια πράγματι τεράστια απώλεια στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος.

Μπροστά στο πολιτικό γραφείο του αντιπρόεδρου συγκεντρώνεται πλήθος κοπριτών που διόρισαν άλλοι και συγκρούεται επί ημέρες με ευμεγέθες πλήθος λεχριτών που διόρισε ο ίδιος.

Ο οργανισμός αποχέτευσης ζητά να εφαρμοσθεί στα αποχωρητήρια σχέδιο ΞενοΚράτης, με σκοπό την ¨ευθυγράμμιση¨ της χρήσης με τις επιταγές της τρόϊκας, όπου σαφώς καθορίζεται ¨ξαλάφρωμα¨ μια φορά ανά τρίμηνο (το πρώτο φέτος πέφτει Μάρτη).

Το πρόβλημα ανέκυψε όταν η υπερκατανάλωση τόνων οσπρίων και δημητριακών στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ανέβασε κατακόρυφα την κωλοπετούρα, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι αγορές και να εκτιναχθούν τα spreads. Sky is the limit, σχολίασε ο κ. Κώνστας όταν ρωτήθηκε για το που προβλέπεται να φτάσουν.

Τα ρεπορτάζ από τη Βαρβάκειο και ο Καπάνι συνεχίζονται. Μέτρο σύγκρισης με άλλες χρονιές δεν είναι η τιμή της γαλοπούλας και του αμονοεριφίου, αλλά της θρούμπας, του σπαθόχορτου(που τσίμπησε λίγο σε σχέση με πέρσι, το παραδέχτηκε και ο Καψής), της αγκινάρας και του σανού με ονομασία προέλευσης. Ό, τι δηλαδή τρώμε εμείς και ο Πάγκαλος.

Η δυσκολία που προκύπτει με τα νέα κριτήρια αξιολόγησης του βιοτικού μας επιπέδου, είναι πως στοιχεία παρελθόντων ετών δεν υπάρχουν, αφού τα ¨τρόφιμα¨ αυτά, έως πέρυσι τα χρησιμοποιούσαμε στην πάχυνση των αμνών και άλλων (πριν την άφιξή τους στο χασάπη) ζωντανών, που καταναλώναμε παραδοσιακά τέτοιες μέρες.

Αντιδρώντας αστραπιαία η κυβέρνηση δημιουργεί το Παρατηρητήριο Τιμών Ζωοτροφών για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι τιμές κρίνονται εξαιρετικά χαμηλές με αποτέλεσμα να επιβάλλει έκτακτη εισφορά στα μποστάνια και τις αυλές άνω των 2,17 τ.μ. με ζαρζαβατικά.

Θορυβημένη η Διεθνής της Χρηματαγοράς από την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, αντιδρά σπασμωδικά, ο δείκτης Mulele Mumboto της Δυτικής Ζάμπια καταβαραθρώνεται, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα Ελληνικά spreads.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο Φλεβάρης μπαίνει θερμός από την υπερθέρμανση της Ελληνικής οικονομίας που προκλήθηκε από την αλόγιστη βρώση ζαρζαβατικών το Γενάρη. Η Standard and Poors υποβαθμίζει κατά τρείς μονάδες την πιστοληπτική μας ικανότητα.

Η Αλέκα κηρύσσει ολομέτωπο αγώνα κατά της χορτοφαγίας. Το ΠΑΜΕ με το σύνθημα ¨Μπάμια go home¨, αποκλείει όλες τις λαχαναγορές της χώρας. Νόμος είναι το δίκιο του χασάπη, αποφαίνεται η ολομέλεια του ΣΥΝ με ψήφους 32 έναντι 23 και 24 και 17 και 4. Το ΛΑΟΣ κάνοντας ρελάνς, προτείνει να στηθεί μνημείο στο μπάρμπα Στάθη στον Περισσό και αξιώνει την αφαίρεση του δρεπανιού από το σύμβολο του ΚΚΕ.

Η τιμή των καυσίμων κάνει νέο high score. Τα 12 ευρώ φτάνει το λίτρο, από τα οποία τα 11,98% είναι φόροι. Η βενζίνη διατίθεται αποκλειστικά στα Hondos και άλλα καλά καταστήματα.

Ο Έλληνας κοιτάζει αμήχανος το πιστόλι που πήρε από τους εταίρους μας. Έχει δύο αλλήθωρες κάννες και μια σκανδάλη. Η μια κάννη ρίχνει άσφαιρα προς εξωτερική κατανάλωση και η άλλη εκπυρσοκροτεί αυτόματα προς το εσωτερικό με πραγματικά πυρά. (Τι να κάνουμε; αυτό μας δώσαν οι φίλοι μας). Όσο το περιεργάζεται, τα spreads τσιμπάνε κάτι ψιλομονάδες.

Στο μεταξύ εκπνέει ο χρόνος για την αξιολόγησή μας για το τέταρτο πακέτο και οι στόχοι που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν επιτευχθεί. Παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του, δεν παραιτείται διότι είπε-ξείπε, θα μας σώσει είτε το θέλουμε είτε όχι.

Σε άτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός (σε πολύ αυστηρό τόνο είναι αλήθεια) ζητά πάλι από τους υπουργούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Μέχρι όμως να πάρει μπρός το σύστημα, αποφασίζεται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους χαμομηλοσυλλέκτες και τους σαλεπιτζήδες. Επιτέλους πληρώνουν οι έχοντες, μεταδίδει η κα Μακρή.

Η εφορία πάντως δηλώνει, πως δεν διαθέτει το προσωπικό για να εισπράξει τη νέα εισφορά, αφού όλοι, μονοί ζυγοί -και οι μεταταχθέντες- προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα από προηγούμενες εισφορές που επέβαλλε η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να πιάσουμε τους στόχους και να σωθεί η Ελλάδα δια του στραγγαλισμού του Έλληνα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Την πρώτη Μαρτίου ανέβηκαν τα spreads. ¨Σιγά τα ωά. Το είχαμε προβλέψει¨ δηλώνει ο τσάρος κι’ επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε μπουγαδοκλέφτες, κατσικοκλέφτες και λωποδύτες . Θορυβημένος δείχνει ο πολιτικός κόσμος, καθώς εκφράζονται φόβοι για φορολόγησή του, λόγω συνάφειας. Εκδίδεται επίσημη καθησυχαστική ανακοίνωση. Οι τόνοι πέφτουν, business (όσες απέμειναν) as usual.

Ο πρωθυπουργός, καθ’ οδόν προς Λωζάννη για τη βράβευσή του από την Διεθνή Ένωση Τοκιστών και Σουλατσαδόρων για την προσφορά του στην ελεύθερη οικονομία των υπόδουλων ανθρώπων, σε μια σύντομη στάση στο Ελ. Βενιζέλος συναντάται με το υπουργικό συμβούλιο στην αίθουσα transit και ζητά –πάλι- επίσπευση του κυβερνητικού έργου. Οι υπουργοί κοιτάζονται απορημένοι. ¨Πιο γρήγορα δεν γίνεται¨, ψελλίζουν.

Ο κ. Λοβέρδος δηλώνει περήφανα πως τα προγράμματα για την απασχόληση έχουν φέτος απορροφητικότητα 12,5%, πράγμα που η ομήγυρη θεωρεί απόδειξη της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο υπουργείο του. Ο εκτιμητής – συντονιστής του κυβερνητικού έργου κ. Πάγκαλος, τον επιβραβεύει εξαιρώντας τον από τα σχόλιά του για δύο μήνες.

Ιδρύεται Υπουργείο Ανεργίας, αποκαθιστώντας έτσι μια αδικία, διότι οι άνεργοι είναι πιο πολλοί από τους εργαζόμενους, για τους οποίους λέγεται –από καλά πληροφορημένα κομματικά στελέχη- πως διαθέτουν και δικό τους υπουργείο.

Καταφθάνουν στην Αθήνα οι βάιλοι του χρηματιστηριακού Λας Βέγκας για να αξιολογήσουν τις προσπάθειές μας και να αποφασίσουν εάν θα μας δοθεί η τέταρτη δόση του δανείου, ώστε να πληρώσουμε στη συνέχεια τα δανεικά.

Διαπιστώνουν αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα, και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα. Η κυβέρνηση σπεύδει να συμμορφωθεί. Οι ορεινές περιοχές της χώρας –από το Μύτικα και κάτω- στο εξής θεωρούνται πεδινές και οικοδομήσιμες. Φορολογούνται αναλόγως. Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα του κολαούζου, του παπαγάλου και του Ελληνικού κομματοκυνός. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε ανέργους η οποία εισπράττεται σε είδος. Οι εφορίες γεμίζουν άδειες κατσαρόλες, σκουριασμένα εργαλεία, κομματικές ταυτότητες και κάποιες δεκάδες χιλιάδες όνειρα με συνημμένους τίτλους σπουδών.

Ο τσάρος δηλώνει πως αν και με αυτά τα μέτρα δεν πιάσουμε τους στόχους μας, θα παραιτηθεί. Οι στόχοι παραμένουν άπιαστοι. Δεν παραιτείται. Άπιαστοι στο μεταξύ και όσοι τα φάγανε. Ιδρύεται επ’ αυτού νέα εξεταστική επιτροπή της βουλής, για να εξετάσει γιατί οι προηγούμενες δέκα, δεν απέδωσαν.

Εκφράζονται βάσιμες ελπίδες ότι αυτή η επιτροπή θα αποδώσει κλέφτες στη δικαιοσύνη, διότι οι βουλευτές που την συγκροτούν είναι εξοικειωμένοι ως εξ επαγγέλματος, στο να αρμέγουν λαγούς και να κουρεύουν χελώνες.

Έβρεξε επί δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να ανέβουν τα spreads.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Moodys, Fitch, S&P, υποβαθμίζουν την πιστοληπτική μας ικανότητα κατά 2 μονάδες. Πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, μας καθησυχάζουν επίσημοι κύκλοι.

Θορυβημένοι οι τοκογύφτοι ότι δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το χρέος μας, το αυξάνουν με ψηλότερα spreads. Πρόκειται για Δευτεραπριλιάτικο αστείο, δηλώνουν οι ίδιοι κύκλοι. Για εκτόνωση, ο Απρίλιος κηρύσσεται επίσημα, μήνας ιλαρότητας. Φωταγωγείται η Βουλή. Η πλατεία Συντάγματος μετονομάζεται σε πλατεία Πάρε Σώσε. Στο εξής δε ο όρος Σύνταγμα –βάσει σωτηρίου μνημονίου- θα αφορά μόνο στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Κύκλους κάνει και η ύφεση, που φέρνει ανεργία που τροφοδοτεί την ύφεση, ώστε να φέρουμε σε λογαριασμό τους λογαριασμούς του κ. Παπακωνσταντίνου, που εξακολουθούν να μη βγαίνουν. Όπως και ο ίδιος δεν λέει να βγει από τον κόπο να μας σώσει, παρά τις σοβαρές ενστάσεις των επιζησάντων από προηγούμενα ακροβατικά του.

Ελλάδα και Γκαγκαουζία στα μαχαίρια. Οι Γκαγκαούζοι ζητούν να τους επιστρέψουμε δυό ματσάκια μαϊντανό, τρεις ντουζίνες μανταλάκια και μια βεραμάν τσατσάρα, που τους χρωστάμε από τους Ολυμπιακούς. Ταράχτηκαν οι αγορές -εκεί που αμέριμνες καταβρόχθιζαν γενιές- και τα spreads είδαν το Έβερεστ στα μάτια.

Στο μεταξύ και εν όψει του Πάσχα διάχυτες είναι οι επιφυλάξεις των καταναλωτών για το κόστος του φετινού γιορταστικού τραπεζιού (για όσους διαθέτουν ακόμη την επίπλωση του σπιτιού τους) ή του γιορταστικού πατώματος (για όσους ακόμη έχουν τα σπίτια τους).

Ανήσυχοι είναι επίσης και οι χασάπηδες διότι φέτος όλα τα ζωντανά είναι πετσί και κόκκαλο. Το βάσει μνημονίου ¨ευθυγραμμισμένο¨ διαιτολόγιό μας συμπίπτει με αυτό των αμνοεριφίων, με αποτέλεσμα λόγω αυξημένης ζήτησης να ακριβύνουν οι τέως ζωοτροφές και νυν εθνική μας δίαιτα.

Από τις αρχές του μήνα στην εξοχή και το χλωρό χορτάρι πλακώνονται κάτισχνοι καταναλωτές εναντίον συνασπισμένων αμνοεριφίων, για δυό καντάρια άχυρο. Αυτό το χωράφι ήταν του παππού μου υποστηρίζουν οι μεν. Ήταν και του παππού μας που φάγατε πρόπερσι βελάζουν οι δε.

¨Αυτό το χόρτο είναι δικό τους και δικό μας¨ παίζουν οι Locomondo και είναι το χιτ του Πάσχα, για τις ανάγκες του οποίου κυκλοφορεί και διασκευή σε δημοτικό.

Τσάμικος με ζουρνάδες και τσαμπούνες για την Ελλάδα και καλαματιανός με σόλο κλαρινέτο για το εξωτερικό. Την επιμέλεια της δημοτικής εκδοχής είχε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος που τέτοια ακροβατικά τα κατέχει από την εποχή που τραγουδούσε στο κουτούκι του Γκένσερ.

Ο πρωθυπουργός πέρασε προς στιγμήν από την Αθήνα, αλλά ήταν βιαστικός, δεν είπε πολλά. Τρέχει ο άνθρωπος να μας σώσει, που να βρεθεί καιρός ν’ ασχοληθεί με εμάς. Άφησε μόνο το διμούτσουνο περίστροφο στον Παπακωνσταντίνου δια παν ενδεχόμενον, και αναχώρησε προς σωτηρίαν ημών, των νηστικών συνδαιτυμόνων του Παγκάλου και των άλλων, που όλοι μαζί τα φάγανε.

ΜΑΪΟΣ

Την πρωτομαγιά, εκεί που περιεργαζόταν το περίστροφο ο τσάρος, πάτησε δοκιμαστικά τη σκανδάλη για να δει πως δουλεύει το μαραφέτι, περνούσε ένας συνταξιούχος εκεί κοντά, την τρώει στο καρλανγκούτσι, παρ΄ τον κάτω.

Δε βαράνε έτσι ρε άσχετε, λέει ο Λοβέρδος και παίρνοντας το περίστροφο τραβάει κι’ αυτός μια όπως περνούσαν 200.000 εργαζόμενοι την τρώνε κι’ αυτοί στο δόξα πατρί και από ‘κει πάνε κι’ οι άλλοι 170.000 του 2010.

Παίρνει το κουμπούρι ο Βενιζέλος, τραβάει κι’ αυτός μια δοκιμαστική στο εκτός νόμου –ελέω μνημονίου- Σύνταγμα της Ελλάδος, το στέλνει στον αγύριστο. Όλα εντάξει αποφαίνεται ο ομοτράπεζος συντονιστής, το περίστροφο δουλεύει.

Τα spreads σημειώνουν ανεπαίσθητη πτώση. Σας το είπα πως θα σας σώσω, δηλώνει περιχαρής ο τσάρος, που λαμβάνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον πρωθυπουργό που βρίσκεται κάπου έξω.

Η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται από ελάχιστους φέτος. Αριά - αριά να φαινόμαστε καμιά σαρανταριά, ζητά από τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Από του χρόνου αποφασίστηκε να προταθεί στην τρόικα να επιτρέψει τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από κοινού με την Ανεργασική Πρωταπριλιά, έτσι ώστε δύο μαζί, να φτουράνε.

Ο κ. Τρισέ δήλωσε πως θα το σκεφτεί. Η αβεβαιότητα ανεβάζει τα spreads. Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στην κυβέρνησή του, να εντείνει και άλλο τις προσπάθειές της. Έχουμε ρέψει. Φέξαμε, μουρμουρίζει ο κ. Πάγκαλος.

Στη Βουλή την αξιωματική συμπολίτευση αναλαμβάνει πλέον το κόμμα της Ντόρας, καθώς βουλευτές της ΝΔ μεταπηδούν αθρόα στο κόμμα της αυτοβούλως και χωρίς καμία παρότρυνση. Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Σαμαρά για υποκίνηση σε αποστασία, η Ντόρα απαντά ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την πολιτική της παιδεία, την οποία προσωπικά επέβλεψε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην δεξιά οικοδομή έχουμε ανακατατάξεις. Το ρετιρέ καταλαμβάνει δικαιωματικά η Ντόρα, στο κάτω διαμέρισμα είναι τώρα ο Σαμαράς που τα βάζει με την από πάνω, επειδή τινάζει –όλως συμπτωματικά- τα χαλιά της κάθε φορά που ο αρχηγός απλώνει τη μπουγάδα στη βεράντα και κάθε φορά που τη μαζεύει του λείπουνε κανα δυό σκελαίες άοκνων στρατιωτών της παρατάξεως..

Στο ισόγειο συστεγάζονται χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο κάτι Μάνοι, κάτι Αδριανόπουλοι, κάτι Κοντογιαννόπουλοι, ο κατιμάς της παρατάξεως όπως η ίδια αποφάσισε, ενώ στο υπόγειο δίπλα στα θεμέλια, ο Καρατζαφέρης παραμένει θεματοφύλακας των ιερών και οσίων του χώρου, αχώριστος με το κομπρεσέρ του.

Καθώς πλησιάζει η εξεταστική, οι φοιτητές δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν καθώς λόγω… ευθυγράμμισης, όλοι οι πόροι για την παιδεία μεταγγίζονται στους δανειστές μας για να σπουδάσουν τα δικά τους παιδιά, με αποτέλεσμα ολόκληρη χρονιά να μη δουν καθηγητή για παράδοση, ούτε ζωγραφιστό. Στη Σχολή Καλών Τεχνών μόνο, ζωγράφισαν τα παιδιά πεντ’ έξι καθηγητές να βρίσκονται στην ανάγκη -όπως καλή ώρα- και βολεύτηκαν οπτικώς.

Οι ζωγραφιστοί αυτοί καθηγητές θα διεκπεραιώσουν την φετινή εξεταστική περίοδο και ανάλογα με τα αποτελέσματα του εγχειρήματος –για το οποίο δικαίως ζητούμε την παγκόσμια πατέντα- θα αποφασιστεί αν θα ζητηθεί από τη ΣΚΤ να ζωγραφίσει ικανό αριθμό καθηγητών –και γιατί όχι;- δασκάλων, ώστε να καλύψουν τα οργανικά κενά την περίοδο 2011-2012.

Πάντως διάχυτη είναι η αισιοδοξία για την τύχη του μέτρου, αφού χρόνια τώρα αποδίδει καρπούς, όπως λόγου χάρη στο ΙΚΑ. Εξοικονομώντας αυτούς τους πολύτιμους πόρους θα δοθεί στη χώρα μας η οικονομική ανάσα που χρειάζεται, ώστε να συνδράμει τις αναξιοπαθούσες τοκογλυφικές ενώσεις πασών των γαιών και των χαμένων γενεών.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τα spreads σήμερα, πρωτομηνιά, παρέμειναν αμετάβλητα με αυτά της 31 Μαΐου, γεμίζοντας με αισιοδοξία τη συγκυβέρνηση. Όλοι οι δείκτες των τελευταίων 13 ωρών δείχνουν σαφή σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας

Πανηγυρίζουν τα συμβεβλημένα δελτία των οκτώ, γκρινιάζουν τα εκτός νυμφώνος, αλλά το γεγονός είναι ένα. Η οικονομία αρχίζει να κινείται, το παραδέχτηκε μέχρι και ο Τράγκας. Its alive! αποφαίνεται και ο δον Τσεσμές Τσουρούκης της Τράπεζας Διεθνών Αφαιμάξεων. Τα spreads κατρακυλούν κατά 0,013%, στα τσίνορα του Έβερεστ.

Ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η τρόικα κατά την τρίμηνη έκθεσή της, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί η ευχέρεια στη χώρα να διαθέσει το ποσό που περισσεύει από την δόση, προς ανακούφιση την δοκιμαζόμενων ομοτράπεζων.

Αποφασίζεται με το πλεόνασμα να χρηματοδοτηθεί μέρος του ΕΣΠΑ ώστε να συνεχίσει η οικονομία την ξέφρενη πορεία της προς την ανάκαμψη. Δίνεται επίσης εντολή να αποκτηθούν 4 γιαούρτια μόνο 2% -αφού χρωστάμε το υπόλοιπο 98%- και έτσι δεν διασαλεύεται η δημοσιονομική πειθαρχία.

Τα γιαούρτια θα κληρωθούν την πρωτοχρονιά σε οκτώ υπερτυχερούς συνταξιούχους του ΙΚΑ, αν είναι καλά παιδιά και δεν κάνουν κακά πράγματα, όπως να καταφέρονται κατά του μνημονίου, να δυσανασχετούν, να ζητούν δικαιοσύνη και να πηγαίνουν και ν’ αρρωσταίνουν όταν ο εφημερεύων γιατρός είναι στο ψάρεμα.

Το κλίμα ευφορίας έρχεται να χαλάσει ο κ. Ερντογάν που επαναλαμβάνει τις απειλές της χώρας του (ποια θέλετε; διαλιέχτε), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σάλος στις χρηματαγορές, που μόλις είχαν σηκωθεί από το τραπέζι, όπου ευωχούντο με Πορτογαλία πλακί, Ελλάδα σπετσοφάι και Ιρλανδία σε single malt.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει άρον άρον από έξω, συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ και ομόφωνα αποφασίζει την προμήθεια δύο φρεγατών και τριών αεροπλανοφόρων με τα αεροπλάνα τους. Συνάπτονται οι συμφωνίες και τα σχετικά δάνεια με διάφορες ομοτράπεζες.

Οι χρηματαγορές ξανακάθισαν στο τραπέζι. Στο μενού, σούπα από μεδούλι νέου Έλληνα και Ισπανία σε τάπας.

Τα σχολεία κλείνουν με τους μαθητές να διαμαρτύρονται γιατί κανείς δεν τους ειδοποίησε σχετικά. Για τον ίδιο λόγο διαμαρτύρονται και οι εκπαιδευτικοί.

Το Παιδείας ζητά από όλους να επιστρέψουν αμέσως στις θέσεις τους. Καθώς το καλοκαίρι εντάσσεται στον βίο, η δια βίου μάθηση δεν γίνεται να διακόπτεται κάθε καλοκαίρι. Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά, δηλώνει το υπουργείο.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές αρνούνται να τους γίνεται ο βίος αβίωτος δια βίου και συνεχίζουν τα ιδιαίτερα οι πρώτοι, τις βουτιές και τα σφηνάκια οι δεύτεροι.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Οι αγορές δείχνουν γαλήνιες. Οι Έλληνες ξεχύνονται σε όσα ακρογιάλια δεν ¨αξιοποιήθηκαν¨ μέσω fast track και investments on-the-knee, δημιουργώντας πανικό στα κυβερνητικά κλιμάκια. Αν οι τροϊκανοί μας δούνε να διασκεδάζουμε, είναι σε θέση να ζητήσουν περισσότερα μέτρα. Σταματήστε αυτή την παραφροσύνη, προειδοποιούν οι σώφρονες.

Καταρτίζεται ωράριο λειτουργίας των ακτών που περιορίζεται στις νυχτερινές ώρες ώστε οι λουόμενοι να μην γίνονται αντιληπτοί από τους τροϊκατζήδες, που κοιμούνται με τις κότες. (Για να’ ναι κοκόρια πρωί – πρωί που πιάνουν δουλειά, στο κουμάσι με τις κότες. Λες και δεν είχαμε εμείς κουμάσια να κάνουν τη δουλειά. Διαθέτουμε κύριοι κουτόφραγκοι από παλιά κουμάσια μέχρι και νέα τζάκια, που λέει ο λόγος).

Η Αστυνομία αναλαμβάνει την τήρηση των διατάξεων του νόμου που μεταξύ άλλων προβλέπει πως όποιος ηλιοψημένος συλλαμβάνεται, θα παραπέμπεται αρμοδίως στον κ. Παπακωνσταντίνου για τα περεταίρω.

Το Λιμενικό αναλαμβάνει να συλλάβει όποιον μπει στη θάλασσα ντάλα μεσημέρι και έως 48 βαθμούς υπό σκιά που καθορίζεται ως όριο ασφαλείας. Οι συλληφθέντες οδηγούνται με το σκάφος στην ακτή, πληρώνουν τις βενζίνες και οδηγούνται απ’ ευθείας στον κ. Ρεν.

Για να είναι δίκαιος ο νόμος, τα πρόστιμα που προβλέπονται διαφέρουν κατά περίπτωση.

Για κοκκίνισμα πρώτης ημέρας π.χ. γίνεται μια απλή σύσταση. Για μαύρισμα εργαζομένου στην ύπαιθρο δεν προβλέπονται κυρώσεις, καθώς το είδος είναι υπό εξαφάνιση και προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR.

Το μπρούτζινο μαύρισμα Μυκόνου τιμωρείται παραδειγματικά με αυστηρές συστάσεις από τον Ζάχο Χατζηφωτίου και δεκαήμερο σεμινάριο πάνω στην αίσθηση του μέτρου από το Λάκη Γαβαλά, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ο κακοποιός αποβάλλεται δια παντός από τη Μύκονο και εκτοπίζεται στο Γαϊδουρονήσι για να΄ναι ασορτί.

Στο γκαγκάνιασμα τύπου Ipanema ο παραβάτης υποχρεώνεται να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες στον κ. Αυτιά και να παρουσιάζεται καθημερινά στο ALTER της περιοχής του, για να μάθει άλλη φορά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ανέβηκαν τα spreads.

(Έπεται συνέχεια που θα μου αποκαλυφθεί -όπως και σε όλους τους διαθέτοντες το χάρισμα της ενόρασης- όταν θα ευθυγραμμιστούν τα spreads με τον Πλούτωνα)....


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More