4.17.2009

Κάντε υπομονή, μια λεφταριά θ' ανθίσει στη γειτονιά.

Όποιος με ξυπνήσει, την έβαψε


Όταν σας λέω άσχετους περί τα οικονομικά, εσείς με παίρνετε στο ψιλό.

Ορίστε κύριοι και κυρίες, η απόδειξη ότι έχω δίκιο όταν σας λέω κάντε υπομονή, μια λεφταριά θ' ανθίσει στη γειτονιά.

Βγήκε ο κ. Ρουσσόπουλος στο ALTER, και είπε ότι αυτό που κάνει εδώ και πέντε χρόνια η κυβέρνηση, είναι να βάζει τις βάσεις για μια οικονομία ανάπτυξης.

Ακούτε βρε ανυπόμονοι;

Τα θεμέλια ρίχνουν οι άνθρωποι πέντε χρόνια, κι' εσείς μου θέλετε από τώρα ρετιρέ.

Υπομονή.

Τους πήρε πέντε χρόνια, να ρίξουν τα θεμέλια, τώρα θα τους πάρει καμιά δεκαριά, να αποφασίσουν τι θα χτίσουν επάνω, θα πλακωθούν στις ενστάσεις οι εργολάβοι για άλλα δέκα χρόνια, βάλε και πέντε χρόνια να χτιστεί, τι βγαίνει; 30 χρονάκια και τα πέντε τα φάγαμε ήδη. Τι είναι λοιπόν 25 χρόνια εμπρός στην μόνιμη ανάπτυξη;

Πέντε πενταετή, χώρια τα Σαββατοκύριακα που δε μετράνε, 22 με 23 χρονάκια.

Γι' αυτό λοιπόν υπομονή και μη σπρώχνεστε. Όλοι θα πάρουμε. Ησυχάστε πλέον, η προκοπή μας βρίσκεται στα υπεύθυνα και σοβαρά χέρια, των προκομμένων.

Τη τσάντα μου, τα χάπια μου κι' ένα διαβατήριο.




Κόβε φάτσες και λόγια

Πέντε χρόνια τώρα, η Ν.Δ. βάζει τις βάσεις για την οικονομία ανάπτυξης, που οραματίζεται, σύμφωνα με τον κο Ρουσσόπουλο.

Τι να πείς; Αν μπορείς να λες τέτοιες κοτσάνες και μην κοκκινίζεις, κάνεις για πολιτικός. Όχι μόνο πολιτικός, αλλά μια μέρα μπορεί και υπουργός να καταντήσεις.

Σύμφωνα με τελευταία έκθεση αμερικανικής επιτροπής για το εξωτερικό εμπόριο, οι επενδύσεις στην Ελλάδα αποθαρρύνονται, λόγω πολιτικής αστάθειας, ανασφάλειας, γραφειοκρατίας.

Θα πείτε, τι μας νοιάζει πως μας βλέπουν οι ξένοι, και μάλιστα οι Αμερικάνοι, που ξέρουμε πόσο μας συμπαθούν όσο δεν τους κάνουμε όλα τα γούστα, σε Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά, Βαλκανική. Και απαντώ:

Εμείς οι Έλληνες, μας βλέπουμε διαφορετικά;

Πολιτική αστάθεια, ανασφάλεια, γραφειοκρατία, το έργο τους.

Άλλα πέντε χρόνια θυσία, και πέντε χιλιόμετρα πίσω στο τούνελ.

Και αυτοί καμαρώνουν .

Τι να πεις; Σωπαίνεις και συγκρατείς πρόσωπα και λεγόμενα. Ρίχνει κάτι φούσκους η κάλπη -άμα θέλουμε…

Χορτάσαμε μπαρδάκια


Οι περισσότεροι, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Θα νεκρώσει το σύμπαν πάλι, θα κάνουν τα κόμματα πάρτυ με το δημόσιο ταμείο, θα πλερώνουμε τζερεμέδες για να βγει μια κυβέρνηση, που θα μας πεί οτι θα κάνει ότι και η προηγούμενη, αφού η διεθνής συγκυρία -μπλα μπλα μπλα και η κακιά Ε.Ε. γλου γλου γλου- δεν της επιτρέπουν να εφαρμόσει το πρόγραμμα, με το οποίο υπεξαίρεσε την ψήφο μας.

Τι είπες φίλε μου στην κυβέρνηση; Ότι μπορείς να φτιάξεις τα πράγματα. Σου δώσαμε οκτώ χρόνια. Φτιάξ' τα.

Εκεί στη θέση σου, κάνε ότι είπες.

Αλλά κάνε τα. Όχι να λες ότι θα τα κάνεις! Χορτάσαμε μπαρδάκια. Τι έχεις άλλωστε να χάσεις; Στις δημοσκοπήσεις πατώνεις. Μήπως πιστεύεις πως θα κερδίσεις εκλογές;

Έχεις λαμπρή ευκαιρία, και ευρεία συναίνεση του κόσμου, στο να βάλεις επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο - δική σου τη ρήση.

Κι' όχι ν' απλώνεις βούτυρο στο παντεσπάνι των ίδιων και των ίδιων.
Έτσι, ίσως ξανακερδίσεις εκλογές (λέμε τώρα).




Το τραβάει ο οργανισμός τους.

Μέγα οικονομικό θαύμα επετεύχθη επι των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

Κατορθώσαμε να καλύψουμε κατά 80% τις δανειακές μας ανάγκες για το 2009, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες.

Βέβαια αυτό το ποσό έχει εκτιμηθεί ότι θα χρειαστούμε το 2009, και την ισχύ των κυβερνητικών εκτιμήσεων, την γνωρίζουμε πρώτο χέρι.

Το αναφέρει ως κατόρθωμα κάθε κυβερνητικός, το ότι βρήκαμε οργανισμούς να μας δανείσουν, με επιτόκιο ως και 3 περίπου μονάδες πάνω από το γερμανικό και 2 πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό.

Επί των ημερών τους, η Ελλάδα υποχώρησε στη λίστα αξιοπιστίας των χωρών, ώστε να χρειαζόμαστε τώρα κάποια έξτρα δις, για να πληρώνουμε εμείς και τα εγγόνια μας. Τους παραπάνω τόκους, λίγο τους απασχολεί.

Σημασία έχει ότι βρήκαμε δανεικά, για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις ενός οργανισμού, που αφού θα επανιδρύαμε, θα μας εξοικονομούσε 10 με 11 δις το χρόνο, και σήμερα μας στοιχίζει, τόσα παραπάνω.

Θέλουν λένε να κριθούν από τα έργα τους.

Εεεε το τραβάει ο οργανισμός τους.

Ιδού η κάλπη Προκρούστη μου.

Γύρω μας οι μυρωδιές της άνοιξης, σαλπίζουν την είσοδό μας στην όμορφη εποχή.

Εκεί στο νότο, που τρώνε υμέτεροι και η μίζα κάνει κρότο, οι μυρωδιές της άνοιξης, πλακώνονται απο την μπόχα σκανδάλων νέων, παλιότερων και παλαιότατων, που ανασύρθηκαν από τις πυριτιδαποθήκες των κομμάτων, για να πέσουν στη Λαμπρή των επικείμενων εκλογών.


Γιατί κοντά σ' όλα, μύρισαν κι' αυτές.

Το γνωρίζουμε, το ξαναζήσαμε. Όταν τα κόμματα βγάζουν από τα σεντούκια τους τα ξεχασμένα, πολλές φορές και διαγραμμένα σκάνδαλα, για να αποδείξουν ότι οι δικοί του ενός, τρώγαν λιγότερο από τους δικούς του άλλου, φτάνει ο καιρός για εκλογές.

Και όταν βλέπετε το υπουργείο Απασχόλησης, να βγάζει σαν ταχυδακτυλουργός 2,5 δις ευρώ, για ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας - καλό, πολύ καλό αυτό - ετοιμαστείτε για κάλπες.

Μην ξεχνιέσαι. Το όλοι κλέβουν δεν είναι δικαιολογία, όπως και να το πάρεις. Το αντίθετο.

Είναι μια καλή αφορμή να τους κόψεις τα χέρια.

Ιδού η κάλπη Προκρούστη μου. Δωσ' τους στο δόξα πατρί, μπας κι' αλλάξει κάτι.



Να πιάσουν τόπο


Καλά κι' ευλογημένα τα 2,5 δις που θα δοθούν για την απασχόληση και πέφτουν σε καιρούς δύσκολους, οπότε το καλό είναι δυο φορές καλό.

Μένει να δούμε που και προπαντός πως θα διατεθούν, για να πιάσουν τόπο. Δεν είναι καιρός για τσαπατσουλιές.

Ο κόσμος τρέχει με ταχύτητες ιλιγγιώδεις, αλλάζει γρήγορα. Τη μια στιγμή είσαι πρωτοπόρος και την άλλη βρίσκεσαι λίγο πάνω από την υποσαχάρια Αφρική, καλή ώρα.

Θα μπορούσαν -λέμε- αυτά τα χρήματα να διατεθούν για κατάρτιση ενός νέου εργατοϋπαλληλικού δυναμικού (επιδοτούμενα πραγματικά σεμινάρια), σε τομείς όπου προσδοκά η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει, ή έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, και αξίζει να επενδύσει.

Να δημιουργήσουμε καταρτισμένα στελέχη, που θα απορροφηθούν στους τομείς όπου κρίνεται σκόπιμο η Ελλάδα να στραφεί.

Σε περίπτωση αυτά τα χρήματα "φύγουν" εν είδει βοηθημάτων δεν κάνουμε τίποτε. Αύριο θα χρειαστούμε περισσότερα, γιατί περισσότεροι θα είναι οι άνεργοί μας.

Είναι προτιμότερο -και πρακτικότερο- να μάθεις σε κάποιον να ψαρεύει, παρά να του δώσεις ένα ψάρι, που θα φάει σήμερα.

Αυτογκόοοοοοολ!

Κάθε τρελό παιδί έχει στο χέρι,
φιλί της Παναγιάς κι' ένα μαχαίρι.
Κι'η μάνα του δεν τραγουδά


Ήταν κάθε τρελό παιδί

Το φιλί;

του'πε η Παναγιά: στο χρωστάω.

Το μαχαίρι

το είχε στα μάτια του.

Και τρελάθηκε.


http://www.youtube.com/watch?v=Le-cP_EYrN8

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More