4.09.2009

Πενία τέχνας κατεργάζεται

Πενία τέχνας κατεργάζεται, και κάποια καλά παιδιά στην Κρήτη σκέφτηκαν ότι αφού δεν έρχονται οι πελάτες στους οίκους ανοχής, θα πάμε εμείς τους οίκους στους πελάτες.

Μια και δυο λοιπόν, φόρτωσαν σε ένα πούλμαν κάτι αλφαδιασμένα μωρά, και περιφέρονται από χωρίον εις χωρίον, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στην καταπιεσμένη λίμπιντο, του Μανωλιού και του Μιχαλιού, στην περίπτωσή μας.

Έχουν στενάξει λέει η είδηση, οι ράχες και τα ρουμάνια, οι στάβλοι και οι αχυρώνες της λεβεντομάνας Κρήτης.

Οι αρχές, που όταν σε πάρουν χαμπάρι ότι περνάς καλά, κάνουν ότι μπορούν για να στο χαλάσουν, ψάχνουν να εντοπίσουν αυτό το πούλμαν της χαράς, σε όλο το νησί, αλλά μάταια μέχρι σήμερα το πρωϊ.

Κι’ άντε το εντόπισαν. Άμα είναι παρκαρισμένο στα Ζωνιανά τι θα κάνουν; Θα μπουν;

Δύσκολο να σας απαντήσω, γιατί έχω την εντύπωση ότι στην περιοχή συνεχίζει να οπλοφορεί μέχρι κι’ ο τρελός του χωριού.



Μην κάνετε όρεξη.

Θετικά λέει αντέδρασαν οι αγορές στις αποφάσεις της συνόδου των G20.

Μην κάνετε όρεξη.

Αυτοί όταν λένε αγορές, εννοούν τα χρηματιστήρια, κι’ όταν μιλούν για θετικές αντιδράσεις, εννοούν ότι οι λύκοι, χορτασμένοι από τη λεία της παρούσας κρίσης, συνεχίζουν τον τζόγο στην πλάτη της πραγματικής οικονομίας.


Είναι κάτι σαν προμήνυμα μπόρας, όταν βλέπεις τα σύννεφα να μαζεύονται.

Όταν τα χρηματιστήρια ξεσαλώνουν, σε λίγο καιρό οι υπουργοί "υποχρεώνονται" να επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα στα αρνιά, για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν εκ νέου τις επιδρομές των λύκων.

Ο λύκος ξαναμπαίνει στο μαντρί παίδες και το νου σας αυτή τη φορά, μη μας πιάσει πάλι Κώτσους.

Ο τσομπάνης που είναι; Θα σας γελάσω. Κάποιοι λένε τον είδαν να το παίζει Τσάρος στην Αθήνα, κι’ άλλοι να κάνει τον κόκορα στην Ζάκυνθο.


Δυσκολότερα για τους ιπποκόμους.

Οι εργοδότες δια στόματος του προέδρου του Συλλόγου Ελληνικών Βιομηχανιών κου Δασκαλόπουλου, θα τιμήσουν την υπογραφή τους στη ΣΣΕ, που για φέτος προβλέπει αυξήσεις 5,5% στους εργαζόμενους.

Ωραία σκέφτεσαι, βάζουν και οι εργοδότες ένα χεράκι στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της κρίσης.

Μέχρι που τον ακούς συνεχίζοντας να λέει: "Δεν είναι κακή εξέλιξη η συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τους, για μείωση του μισθού τους την ώρα της κρίσης, αρκεί να είναι στα πλαίσια του νόμου, και με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου", και μπλα μπλα μπλα.

Το’ μαθε κι’ αυτός το παραμύθι: Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Δασκαλόπουλος; Ότι θα πάει στον εργαζόμενο, θα του πει κοίτα, σου μειώνω το μισθό και ο εργαζόμενος, χωρίς να δέχεται καμμία πίεση, θα δεχθεί;

Κι’ αν δεν δεχθεί και σου πει: "δώσε αυτά που συμφωνήσαμε, και για την κρίση, χρησιμοποίησε κέρδη από τις προηγούμενες χρήσεις που γέμιζαν τα ταμεία σου, χρήματα από φοροαπαλλαγές που σου χαρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, και κεφάλαια από τις επιδοτήσεις που πήρες για επενδύσεις που δεν έκανες", εσύ ο εργοδότης τι θα κάνεις;

Θα τα κάνεις αυτά, βάζοντας το χέρι στην καβουράτη τσέπη σου, ή για άλλη μια φορά θα φορτωθείς στο σβέρκο αυτού που παράγει τον πλούτο σου;

Μπορεί να είναι δύσκολοι οι καιροί για πρίγκιπες, αλλά πιστέψτε με:

Είναι δυσκολότεροι για τους ιπποκόμους.

Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις.


Μπορεί οι πολιτικοί μας από το πρωί κάθε μέρα να προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά στους αντιπάλους τους, καθόσον όλα τα άλλα τα έχουν τακτοποιημένα στην χώρα, αλλά υπάρχουν στιγμές που αίρονται στο ύψος των περιστάσεων, ομονοούν και γίνονται μια γροθιά, εμπρός στον κοινό κίνδυνο.

Ο κοινός κίνδυνος στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ενδεχόμενη άρση ασυλίας, συναδέλφου τους βουλευτή, του κ. Παυλίδη εν προκειμένω.

Όλοι οι βουλευτές, όλων σχεδόν των κομμάτων, τα έβαλαν με τον εισαγγελέα που παρέπεμψε το ζήτημα στη Βουλή, όταν προέκυψαν στοιχεία, ότι κάποιοι βάζανε χέρι στο βάζο με το μέλι.

Πέσανε όλοι να τον φάνε, γιατί έθεσε το ζήτημα στη δικαιοδοσία της βουλής, όπως θα έπρεπε να κάνει, αφού υπάρχουν υπόνοιες για ανάμειξη υπουργού ή του περιβάλλοντός του.

Καλά κάνανε και έβαλαν τον λειτουργό στη θέση του. Δεν του είπε κανείς να μη μιλάει όταν το –μακρύ- χέρι εργάζεται; Πως όταν τρώνε δεν μιλάνε;

Αφελέστατος ο εισαγγελεύς και καλά θα κάνει ο κ. Δένδιας να τον διώξει πειθαρχικά, τον απείθαρχο.

Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις.



Νέα τιτανομαχία στη βουλή.

Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σήμερα στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τη δημόσια ανασφάλεια.

Περιμένω με αγωνία να δω στιγμιότυπα αυτής της νέας επικής σύγκρουσης των κολοσσών της πολιτικής μας ζωής.

Θα είναι μια ακόμη σύγκρουση Καραμανλή – Παπανδρέου, που θα γράψει νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλευτισμού.

-Δεν φταίμε εμείς που κυβερνάμε πέντε χρόνια, φταίτε εσείς που κυβερνούσατε πριν από εμάς.

-Λάθος φταίτε εσείς που δεν κυβερνάτε τώρα, όπως δεν κυβερνούσατε και πριν αναλάβουμε εμείς την καμένη γη που σας παραδώσαμε με τη σειρά μας, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή κυβέρνηση.

-Στο τέλος θα τα βρούνε οι δυο τους, και συνεπικουρούμενοι από Καρατζαφέρη και Παπαρρήγα θα συμφωνήσουν όλοι πως φταίει ο Συνασπισμός.

Πάμε στοίχημα ότι έτσι θα γίνει; Αύριο πάλι εδώ θα’ μαστε και θα το δείτε.

Πάντα φταίει ο Χατζηπετρής σ’ αυτό τον τόπο.

Αν μη τι άλλο, προνοούν.

Προλαβαίνω όλα τα τηλεοπτικά μέσα, και ξεκινώ σήμερα πρώτος εγώ, τα ρεπορτάζ από Ρέντη και Μοδιάνο, για τις διακυμάνσεις της τιμής των αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα.

Κατ’ αρχάς, και σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΥΠΑΝ, θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε σφαγμένα, πρώην ζωντανά. Οι τιμές τους θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα λέει, κι’ όποιος θυμάται τις περσινές τιμές, κερδίζει υποδήλατον.

Θα υπάρχει επίσης πλήρης επάρκεια και στα υπόλοιπα αναλώσιμα του Πασχαλινού τραπεζιού με τιμές άκρως ανταγωνιστικές επιβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές μου στο ΥΠΑΝ.

Η μόνη διαφορά με την περσινή χρονιά, είναι ότι τα ωά θα πωλούνται βαμμένα και βρασμένα, διότι ωμά δημιουργούν ανεξίτηλους λεκέδες, στα Αρμάνι της εξουσίας.

Αν μη τι άλλο, τώρα που οι βουλευτές θα πάρουν τον δρόμο προς τις περιφέρειές τους, προνοούν.



Η πολύκροτη υπόθεση των έξι αυγών Τουρκίας.


Τι τους πιάνει κάθε που πλησιάζουν γιορτές στα κανάλια, μια μαζική παράκρουση λες.

20 μέρες πριν την ημέρα της γιορτής, Πάσχα, Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα κ.λ.π. αμολάνε τα σαΐνια στις αγορές προκειμένου να ρίξουν άπλετο φως στο αγωνιώδες ερώτημα:

-Θα έχουμε επάρκεια στις σκωταριές φέτος;

-Γέννησαν αρκετά αυγά οι κότες μας;

-Ήταν μπόλικο το χορτάρι στα λιβάδια; ο βοσκός έπαιζε την ποιμενική στα ζωντανά του, ώστε να μην αναπτύξουν τοξίνες;

Μέχρι να έρθει το Πάσχα –που είναι το επίκαιρο τώρα- θα ξέρουμε σε τι πλαγιά βοσκούσε ο Μπέτσος που καταβροχθίζουμε στο τραπέζι, πόσα ραπανάκια βγάζει το στρέμμα στη Μακεδονία και τα πάντα γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των έξι αυγών Τουρκίας.
Να σας μεταφέρω τέλος, την διαβεβαίωση του ΥΠΑΝ, ότι και φέτος οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς στην αγορά, για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας.
Τώρα ήρθε η καρδιά μου στη θέση της. Ανάσανα.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More