3.03.2010

Tο σχέδιο γάμα (γ')


Ρε συ Μέντιο, τι πήγες και του είπες του πρωθυπουργού;

Πώς θέλεις λέει να διαθέσεις ένα μισθό για να σωθεί το διατραπεζικό σύστημα; Να χαρώ εγώ τον φίλο μου τον Μπρούκλη.

Είναι ωρέ δυνατόν να του λες τέτοια σόκιν πράματα πρωθυπουργό άνθρωπο, να τα πιστέψει και να προχωρήσει στο σχέδιο γάμα, (αφού το βήτα είναι από χθες υπό, αν όχι σε εφαρμογή), να προχωρήσει λοιπόν στο σχέδιό του, όπου και θα χαράξει τη νέα κόκκινη γραμμή της ανυποχώρητης άτακτης υποχώρησης;

Μην τον ακούτε κύριε πρωθυπουργέ τον Μέντιο. Aπό την πείνα τα λέει.

Η χαρά του δαλτωνικού


Πάντως αν μη τι άλλο, το ΠΑΣΟΚ μας προέκυψε πολύχρωμο. Η χαρά του δαλτωνικού.


Ευαγγελίζεται την πράσινη ανάπτυξη, τραβάει κόκκινες γραμμές που ακολουθώντας όλη τη γκάμα του χρωματικού φάσματος, σβήνουν απαλά προς το ροζ των τεμενάδων, της υποταγής και της μοιρολατρείας.


Βεβαίως έχει και τον κόκκινο Παπουτσή, τον Jiminy cricket της παράταξης, την φωνή της προς απώλειαν συνείδησής της.


Κάθε κυβέρνηση έχει κι’ έναν τέτοιο, για να γεμίζει μπαρδάκια το πόπολο, την ώρα που οι κάθε λογής έμποροι οργιάζουν στην πλάτη του.


Η Ν.Δ. είχε τον κόκκινο Πάνο που γρήγορα τον έφαγε το σκοτάδι, και τον Μανώλη που άντεξε κομμάτι παραπάνω, μέχρι να πιστέψει τελικά όλα αυτά που έλεγε και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.


Το ΠΑΣΟΚ έχει τον κόκκινο Παπουτσή και τον Βαθυπράσινολαχανοβεραμάν allweather Πάγκαλο.


Και κάτι τελευταίο σχετικά με τις κόκκινες γραμμές.

Υπάρχει κίνδυνος σύντροφοι, όσο πιο πίσω πάτε τις γραμμές, τόσο πιο πολύ να απομακρύνεστε από τη μικρομεσαία βάση σας, που ήδη αρχίζει να δυσανασχετεί σοβαρά.


Και την επόμενη φορά, φοβούμαι, λαμπόγυαλο δεν θα το κάνουν οι πιτσιρικάδες το μαγαζί.

Πλανήτης γη καλεί ΔΕΗ. Ακούει κανείς;

- Πλανήτης γη καλεί ΔΕΗ. Ακούει κανείς;


-...............................


- Χιούστον μου φαίνεται πως έχουμε πρόβλημα.


105% σκοπεύει να αυξήσει η ΔΕΗ τα τιμολόγιά της για την οικιακή κατανάλωση, παρά την κυβερνητική κόκκινη γραμμή, που θέλει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ να μην αυξάνονται.


Άλλη μια κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, που δείχνει να διολισθαίνει επικίνδυνα προς το ροζ της ασύδοτης αγοράς, και του μονομερούς sex.


Βέβαια η ΔΕΗ έσπευσε να δηλώσει ότι δεν προβλέπεται η αλλαγή της πολιτικής των παγωμένων τιμών για το 2010, αλλά ο σπόρος έπεσε.


Τώρα θα τον πάρουν τα φιλότιμα παπαγαλάκια των κρυφών κονδυλίων, θα το μασήσουν για κάποιους μήνες και θα μας πείσουν τελικά πως πληρώνουμε φτηνά το ρεύμα.


Θα κάνουμε εμείς πως στριτζωνόμαστε με διαφορετικά μπλόκα στις διαμαρτυρίες μας, γιατί κι’ εδώ καταφέραμε να διασπαστούμε, και οι χρήσιμοι θα κάνουν τη δουλειά τους. Business as usual.


Μέντιο μείνε σκυφτός. Μάθανε ότι… φιλιόμαστε, πλακώσανε κι’ οι εγχώριοι γύφτοι.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More