3.04.2009

Η τραγουδίστρια Lexotanil


Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες που θέλουν την παγκόσμιας εμβέλειας αοιδό κα Θώδη, να δέχεται προτάσεις από την Ελληνική αστυνομία, για να προσληφθεί ως το απόλυτο όπλο καταστολής των ταραχών.


Όπως είναι γνωστό σε όλους τους φιλόμουσους της χώρας, αλλά και στους ανθρώπους της βαθύτερης σκέψης, όταν η Ελλάδα καιγόταν τον Δεκέμβρη, η κα Θώδη αποφάσισε να σπάσει την αιδήμονα σιωπή που μέχρι εκείνη τη μέρα κρατούσε, τραγούδησε την παραμονή των Χριστουγέννων στη γιορτή του δήμου Αθηναίων, και... θαύμα!

Από την επόμενη μέρα οι ταραχές σταμάτησαν ως δια μαγείας, και ειρήνη βασίλεψε στον βασανισμένο τόπο. Η χερουβική φωνή και παρουσία της λαοπρόβλητης τραγουδίστριας, λειτούργησε ως lexotanil και τα άγρια θηρία που πρωταγωνιστούσαν τις ημέρες εκείνες, μετατράπηκαν σε γατάκια σαλονιού.

Μπορεί λοιπόν η κα Θώδη να αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση της αστυνομίας, αλλά από έγκυρες πηγές έγινε γνωστό ότι σκέφτεται σοβαρά να εγκατασταθεί στο Δαφνί, όπου με την βελούδινη φωνή της, θα ηρεμεί και τους άλλους έγκλειστους, πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο σήμερα, που για να σου χορηγήσει φάρμακο το δημόσιο, πρέπει να κάνει παραστάσεις ο πρωθυπουργός στον κ. Αλμούνια - 'θεμά τ' όνομά του.


Η Θεία Φώτιση


Οι ιατρικές επιδόσεις της κας Θώδη, δεν σταματούν μόνο στην γαλήνευση του όχλου. Ποσώς.


Η τραγουδίστρια - Lexotanil -, μετά από εξωσωματική εμπειρία που είχε στην Ιερά Οδό -σημαδιακό αυτό- μπορεί να θεραπεύσει επίσης αριστοφαγιά, κωλοπετούρα, δάκο, φυλλοξήρα και μελίγκρα, ενώ τελευταία απέκτησε και το χάρισμα να θεραπεύει τον καρκίνο, στο χρόνο ρεκόρ των πέντε λεπτών.

Θα την ακούσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα την πάρουν με τις πέτρες.

Δεν φοβάται όμως. Έχει άνωθεν φώτιση - και όταν λέω άνωθεν, πιο άνωθεν δεν γίνεται - και ευλογία.

Στην Ιερά Οδό -βοήθειά μας- συνέβη η πρώτη μεταφυσική εμπειρία της αοιδού.

Εκεί που πήγαινε με το αυτοκίνητό της, ξαφνικά έμεινε παγωτό, όχι ένα απλό χωνάκι, αλλά μαστραπάς ολόκληρος με πολλές μπάλλες διαφόρων γεύσεων. Και ξαφνικά τι βλέπει ρε παιδιά, κάγκελο ούσα. Ένα όμορφο αμάξι με έξι άσπρα άλογα, εκείνα τα γερμανικά που τραβάνε βαρύ φορτίο, να προσγειώνεται μπροστά της και ο Ντορής να της λέει:

Ανέβα σε θέλει τ' αφεντικό.


The Big Boss


Tην παίρνει λοιπόν τ' αμάξι και αρχίζει να ανεβαίνει στον ουρανό. Σύννεφο έπαιρνε, σύννεφο άφηνε, είδε τον Παλαιοκώστα στο ελικόπτερο που την κοπανούσε, πιο ψηλά συνάντησε τον τιμάριθμο, και λίγο πριν τις πύλες του παραδείσου, την τιμή της βενζίνης.

Και εκεί που πήγαινε τ' αμάξι, σταματά και ποιόν βλέπει; Καλά, βουλωμένο γράμμα διαβάζετε.

Το μαντέψατε. Το μεγάλο Aφεντικό. Αυτοπροσώπως.

Αφού της είπε πολλά πράγματα για τα οποία η αοιδός αρνείται να μιλήσει -και καλά κάνει- επέστρεψε στη γή με τις άνωθεν εντολές όπως ο Μωϋσής.

Ήταν όμως τόση η ταραχή της - εδώ χαμηλόβαθμο εφοριακό βλέπεις και σε κόβει κρύος ιδρώτας - φαντάσου τις γίνεται όταν δεις τον Αρχοντα των πάντων. Με τόση ταραχή λοιπόν, ξέχασε τι της είπε ο Boss και γυρίζοντας κλείστηκε στην κρεβατοκάμαρά της, προσπαθώντας να κάνει επανάληψη. Και εδώ λαμβάνει χώρα η δεύτερη μεταφυσική εμπειρία της αοιδού.

Σας το μεταφέρω και ξεραίνεται ο στόμας μου. Το δωμάτιο κατακυριεύει μια υπερδύναμη, πολύ σούπερ ντούπερ. Τι είπατε; Έστειλε η Αμερική πεζοναύτες; Η Ρωσία κομμάντα; Η Κίνα πλανόδιους πωλητές; Λάθος.

Ήταν ο ίδιος ο υιός του μεγαλοδύναμου, ο Χριστός, όπως αφηγείται η αοιδός, εκεινανά στο μπουντουάρ της.

Κάνανε μαζί μια επανάληψη στις οδηγίες, και βγήκε ξαφτέρυγο τώρα στους δρόμους, και θεραπεύει από αμπέλια μέχρι καρκινοπαθείς.

Τους τυφλούς θα αρχίσει να τους θεραπεύει από βδομάδα, που θα έχει συνάντηση με τον Άγιο Παντελεήμονα. Βοήθειά μας.


Δεν ξαναπάω Βρυξέλλες


Λοιπόν αν ήμουν πρωθυπουργός, Βρυξέλλες δεν ξαναπήγαινα.

Δεν υπάρχει συνεννόηση με αυτούς τους ανθρώπους, πάει τελείωσε.

Πας με ένα έλλειμμα 2 δις ευρώ, και γυρνάς με 6. Δεν συμφέρει.

Τους πας το μη αναθεωρούμενο αναθεωρημένο σύμφωνο σταθερότητας, και σε υποχρεώνουν να το αναθεωρήσεις ξανά.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Πας να πάρεις γραμμή για το τι θα κάνεις και σου λένε "βλέποντας και κάνοντας".

Σιγά ρε Αλμούνια. Έπρεπε να 'ρθούμε από δώ να μας τα πείς;

Έτσι τάχα δεν κυβερνάμε τόσα χρόνια με το σύστημα πλημμύρα;

Κανονικά θα έπρεπε αυτοί να έρχονται στην Αθήνα για οδηγίες.

Στο να κυβερνάμε έτσι, χωρίς πρόγραμμα, η χώρα μας έχει μακραίωνη ιστορία και καμμιά 300αριά εν ενεργεία προφέσορες, χώρια οι συνταξιούχοι και οι επίτιμοι.


Ο καπετάν Μπουμπούνας υποναύαρχος


Δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος ο άνθρωπος. Κόντεψε απλώς να βυθίσει μια φρεγάτα, στην οποία υπηρετούσε σημαιοφόρος. Σιγά τα ωά.

Τον απέταξαν για την ξερή του αυτή, και ησύχασε το Ελληνικό Ναυτικό. Προς στιγμήν.

Κάτι τα κονέ, κάτι οι εύκαμπτη εφαρμογή των νόμων, βρέθηκε είκοσι χρόνια μετά, στην επετηρίδα, ως αντιστασιακός.

Όχι στην Τουρκική - λόγω δολιοφθοράς - στην δική μας επετηρίδα, κι' ας είχε γίνει η απόταξή του πριν το πραξικόπημα του '67.

Λεπτομέρειες. Πήρε τους βαθμούς που είναι αμφίβολο αν θα έπαιρνε αν υπηρετούσε τη θητεία του και πήρε και σύνταξη -με εφάπαξ προφανώς- αποστρατεύομενους εν τιμή, με το βαθμό του υποναύαρχου.

Έπεσε όλη η Ελλάδα να τον φάει τον άνθρωπο, λες και είναι η πρώτη τζάμπα σύνταξη που θα πληρώσουμε.

Εδώ πληρώνουμε χρόνια καπετάνιους που έχουν ρίξει το πλοίον η Ελλάς στα βράχια και κάθονται στη γέφυρα αγορεύοντας περί σοβαρότητος, υπευθυνότητος και ναυτοσύνης, ο καπετάν μπουμπούνας μας πείραξε;

Σκάστε και πληρώνετε.


Ο Παλαιοκώστας έχει πρόωρη ανάπτυξη


Συνελήφθη στα Τρίκαλα ο Παλαιοκώστας.

Λαγωνικά που βρίσκονταν στα ίχνη του Έλληνα πεταλούδα, συνέλαβαν τις προάλλες έναν κύριο, που έμοιαζε τόσο πολύ στον καταζητούμενο, όπως ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Τον μπουζούριασαν που λέτε τον φουκαριάρη -θα έφαγε και τις ψιλές του ως είθισται- και τον πήγαν στο τμήμα, σίγουροι για την προαγωγή τους, αφού συνέλαβαν τον πιο καταζητούμενο Έλληνα.

Στο τμήμα όμως, ανακάλυψαν ότι δεν πρόκειται για Έλληνα, αλλά για αλλοδαπό μπασκετμπωλίστα της τοπικής ομάδας.

Εκεί άρχισαν να προκύπτουν οι πρώτες υποψίες, ότι δεν είχαν συλλάβει το σωστό άτομο. Υποψίες που επιβεβαιώθηκαν, όταν τον μέτρησαν και τους βγήκε κομάτι ψηλότερος. Μισό μέτρο πιο ψηλός. 1,70 περίπου ο Παλαιοκώστας, 2,13 ο μπασκετμπωλίστας.

Μήπως τον ποτίσανε; Διερωτήθη ευλόγως το λαγωνικό, αλλά η εκδοχή απερρίφθη, μετ' επαίνων φυσικά.


Το φίδι το πατάς στο κεφάλι, δεν το ταΐζεις


Μας πήραν με τις πέτρες και τα ξύλα οι Σκοπιανοί στην Οχρίδα, όπου εξεδήλωσαν τα φιλελληνικά τους αισθήματα για άλλη μια φορά, σε γκρούπ Ελλήνων εκδρομέων.

Δεν μπορώ να πω ότι λυπήθηκα ιδιαίτερα. Ίσως αυτό το περιστατικό μας ανοίξει τα μάτια.

Στο Βορρά έχουμε έναν εχθρό. Δηλωμένο με χίλιους τρόπους.

Τον βοηθήσαμε οικονομικά. Κάναμε χιλιόμετρα υποχωρήσεων στο όνομα του αυτοπροσδιορισμού και της καρπαζοεισπρακτικής μας εξωτερικής πολιτικής.

Ατάραχη η εχθρική αυτή χώρα συνεχίζει να μας λοιδωρεί, χώρα και κατοίκους. Κάντε τον κόπο να δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών τους τα τελευταία χρόνια, και των πολιτών τους στο internet. Οχετός.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον κουτό, να ενισχύουμε αυτό το τόσο εχθρικό προς εμάς κρατίδιο και με το τουριστικό μας συνάλλαγμα.

Ιδίως, όταν είναι βέβαιο, πως χρήματα από αυτά, τελικά, θα χρησιμοποιηθούν και προς χρηματοδότηση ανθελληνικών ενεργειών σε όλο τον πλανήτη, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες.

Στο χωριό μου, αν δεν μπορείς να πιάσεις τον εχθρό σου από τον λαιμό, τουλάχιστον δεν του δίνεις όπλα να σε πολεμήσει.

Στοιχειώδες φίλε μου Γουώτσον.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More