3.07.2012

Βιάστηκαν να του κρεμάσουν κουδούνια

Το είπαν «Το-κίνημα-της-πατάτας» ελπίζοντας να το ξεθυμάνουν σε κίνημα-πατάτα.

Βγήκαν οι μεσάζοντες παρεξηγημένοι που τους κόβεται ο λουφές, απείλησαν, πέταξαν λάσπη, αφήνουν υπονοούμενα, ο κόσμος τη δουλειά του. Τους ξέρει από παλιά, τους ανέχτηκε μέχρι παρεξηγήσεως. Απλώς τώρα, σε τέτοιους καιρούς, δεν μπορεί να πληρώνει κάποιον για να κουβαλάει τα ψώνια.



Πάει μόνος του. Σήμερα πατάτες, αύριο ποιος ξέρει; Οι Έλληνες αυτοοργανώνονται, διαθέτουν απούλητες -λόγω «φτηνών» εισαγωγών- σοδειές και προϊόντα. Ανακουφίζουν ταλαιπωρημένα οικογενειακά βαλάντια. Η πίτα ολόκληρη, ο σκύλος χορτάτος… και τα σκυλιά δεμένα.

Το πράγμα δείχνει να δουλεύει θετικά σε πολλαπλά επίπεδα. Οι ενδιάμεσοι δείχνουν να την πήραν χαμπάρι και τώρα σκέφτονται δύο φορές τις τιμολογιακές υπερβολές, οι αγρότες σώζουν μια χρονιά και οι πολίτες δεν πληρώνουν χρυσό τον κατιμά εισαγωγής.

Είμαστε πολλοί, ήμασταν σκόρπιοι, μαζευόμαστε, οργανωνόμαστε. Ας το πουν όπως θέλουν. Κίνημα της πατάτας, εξέγερση του τραχανά, απελευθέρωση της μπάμιας Πυλαίας, γεγονός είναι ένα. Τέτοιες κινήσεις πολιτών είναι απολύτως απαραίτητες σε αυτούς τους καιρούς, που την κατάσταση έχουν ακόμη στα χέρια τους τα Κόμματα της Ντομάτας

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More