3.29.2009

Τους το λέγανε

Τους το λέγανε. Να πείς πως δεν τους το λέγανε, θα μπορούσες να δεχτείς -λέμε τώρα- την ανικανότητά τους να συντάξουν ένα προϋπολογισμό, που να έχει επαφή με την πραγματικότητα.


Τους το λέγανε οι κάμποι των προβληματικών καλλιεργειών, τα βουνά των δημοσίων χρεών και οι ραχούλες-Έβερεστ της διαφθοράς και της ρεμούλας.


Δεν γίνεται εν μέσω κρίσης, με την κατανάλωση μειωμένη κατά 30 με 40%, με διογκούμενο δημόσιο έλλειμμα και δημόσιο τομέα υπο διάλυση, εσύ να προσδοκάς αυξημένα έσοδα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, που η ανάπτυξη έτρεχε με 4%.


Αυτό δεν είναι προσδοκία, είναι ευχολόγιο. Μπορεί και κάτι άλλο. Σχεδιασμός πάντως, και πολύ περισσότερο προϋπολογισμός, δεν είναι.


Αλλά τι περιμένεις; Ενώ γύρω το σύμπαν της αυταρέσκειας και αυτοϊκανοποίησης τους -ακόμα και αυτό- καταρρέει, αυτοί εδώ και μία εβδομάδα ασχολούνται με το αν και πόσο κουρασμένος είναι ο πρωθυπουργός.


Πάτε του ένα κανάτι νερό βρε παιδιά αν είναι κουρασμένος. Κι' αν δεν ξαποστάσει με αυτό, περιλούστε τον μπας και ξυπνήσει και θυμηθεί -άλλη προσδοκία αυτή- γιατί τον ψηφίσαμε τον νοικοκύρη.

Αυτό πια δεν είναι κράτος, είναι το σπίτι της μαντάμ Ορτάνς, που σημειωτέον, ήταν και ξύπνια και ξεκούραστη.

http://www.gaszappers.com/wp-content/uploads/2007/04/3-lazy-polar-bears.jpg



Βλέποντας και κάνοντας. Το νέο οικονομικό δόγμα.


Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φ.Π.Α. -τουλάχιστον με αυτά που ισχύουν σήμερα, γιατί μέχρι αύριο τι να προβλέψεις, όταν το βλέποντας και κάνοντας, είναι το κυρίαρχο δόγμα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.


Και γιατί να αυξηθεί τάχα; Μήπως το εισπράττουν; Από ότι αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, Φ.Π.Α. πληρώνουν όσοι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.


Οι υπόλοιποι περιμένουν την αναδιάρθρωση του εξαρθρωμένου εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους, όταν γίνει με το καλό, να κάνουν ένα συμβιβασμό όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, κι αν δεν λέγεται συμβιβασμός κάποιο όνομα θα βρουν να τον βαφτίσουν.


Σ' αυτά, οι κυβερνήσεις μας έχουν γίνει μανίτσες. Έχουν ξεπεράσει κι' εκείνους τους καλόγερους του μεσαίωνα, που βάφτιζαν στις νηστείες τα γουρουνόπουλα... φακές, και στέναζαν τα χοιροστάσια εν μέσω νηστειών βοήθειά μας.


Τέλος πάντων για την ώρα δεν αυξάνεται ο Φ.Π.Α.

Για την ώρα. Αύριο, βλέπουμε και κάνουμε. Ανάλογα τι τούμπες θα μας ζητήσει να κάνουμε η κακιά η κομισιόν.

Α! ναι. Και στις κωλοτούμπες είμαστε τυχεροί.

Έχουμε πολιτικούς που κάνουν τον Ταμπάκο να ωχριά. Και για την ταμπακέρα της μόνιμης μιζέριας του τόπου, σε παραπέμπουν στους προηγούμενους κατά κανόνα, που όταν θα έρθουν στα πράγματα θα μας παραπέμπουν σ’ αυτούς που τώρα κυβερνάνε.

http://www.steadyburn.net/wp-content/uploads/2008/12/lazy-cat5.jpg


Βρε μπες στο κόμμα να σωθείς έρμε...


Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με σαφήνεια τις προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες μπορεί να ισχύσει το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.


Με την ίδια - ίσως και με περισσότερη- σαφήνεια οι βιομήχανοι του είπαν, ότι γράφουν αυτές τις προϋποθέσεις, όχι τον πρωθυπουργό, προς Θεού, στα παλαιότερα των μηχανημάτων και εργαλείων τους.


Κερδοφόρες επιχειρήσεις μειώνουν τις μέρες απασχόλησης εργαζομένων, προσβάλλουν την συλλογική σύμβαση, απολύουν όποιους διαμαρτύρονται ενώ πληρώνουν μειωμένους φόρους τα τελευταία χρόνια, με την προϋπόθεση αν όχι να αυξήσουν, να συντηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.


Τι κάνει το υπουργείο Εργασίας; Θα σας γελάσω και δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Μείωσε λέει την ανεργία από 11,5% στο 7% βάσει των επίσημων στοιχείων, τα οποία προσμετρούν ως μη άνεργο αυτόν που εργάζεται και μία μόνο ώρα το μήνα.


Βέβαια αν είσαι κυβερνητικό λαμόγιο, δεν τρέχει τίποτε και με καμία ώρα εργασίας το μήνα, βολεύεσαι με μηνιάτικο ίσο με 130 μηνιαία επιδόματα ανεργίας, χώρια τα τυχερά του επαγγέλματος.


Βρε μπες στο κόμμα να σωθείς έρμε... που πας και μου ξεροσταλιάζεις στον Ο.Α.Ε.Δ.



Πανωλεθρίαμβος



Μπορεί κυβέρνηση να μην έχουμε μπόλικη, αλλά από αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχουμε παράπονο. Στα καλάθια δεν χωρεί στα κοφίνια περισσεύει.


Σε ανηλεές σφυροκόπημα -σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο τύπο- προχώρησε η κα Λούκα Κατσέλη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως όταν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, θα απορρίψει τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για εφαρμογή της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Ο νόμος αυτός βέβαια, ανήκει στην κυβέρνηση Σημίτη, πράγμα για το οποίο συνεχώς κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ., η οποία τον εφαρμόζει, κατηγορούμενη για το λόγο αυτό, από το ΠΑΣΟΚ.


Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή, ή αλλιώς μας έχουν για τελείως μακάκες.


Πάντως η κα Κατσέλη, δείχνει να έχει δίκιο όταν λέει ότι μόνο το επίτευγμα της κυβέρνησης στην οικονομία, είναι ότι μέσα σε πέντε χρόνια, την έθεσε δύο φορές υπό την επιτήρηση της Ε.Ε., και πως σε ότι αφορά την Ελλάδα, οι συστάσεις της τελευταίας λίγα έχουν να κάνουν με τη διεθνή κρίση, και περισσότερο αφορούν την αδυναμία της κυβέρνησης να εισπράξει φόρους και να μειώσει τις δαπάνες.


Να συμπεριφερθεί ως κυβέρνηση που ανέλαβε να νοικοκυρέψει τον τόπο δηλαδή.


Προσωπικά πιστεύω, ότι η αποτυχία της κυβέρνησης έγκειται στο ότι της τη λέει το ΠΑΣΟΚ της Ολυμπιάδας των 14 δις που γίνανε 42, του λαϊκού καπιταλισμού και του χρηματιστηριακού πανωλεθρίαμβου, που έτσι πρόχειρα μού’ ρχονται στο νου.



Τσου ρε Πάκη



Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του στην T.V.:

Η κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανεύεται για 5 χρόνια σωστής οικονομικής πολιτικής.


Μάλιστα. Όταν σας λέω ότι τα άτομα είναι εκτός τόπου και χρόνου, εσείς μου λέτε πως είμαι εμπαθής και υποκινούμενος.


Αυτή ρε παιδιά δεν είναι κυβέρνηση. Είναι η χαρά των γελοιογράφων και των σκωπτικών εκπομπών.

Όχι, δεν έκανε τη δήλωσή του έξω από γραφείο του Ο.Α.Ε.Δ., ούτε από τμήμα πτωχεύσεων κάποιας εφορίας. Την έκανε ασφαλής από το γραφείο του, όπου μπορεί να χορεύει τσάμικο, χειροκροτούμενος από την υπουργική αυλή.


Όταν βγει έξω, αν βγει, -γιατί θέλει κότσια να βγεις και να πεις τέτοιες κοτσάνες εν μέσω ανέργων και δανειοληπτών- και μιλήσει με αυτούς που υφίστανται τις συνέπειες της σωστής οικονομικής πολιτικής τους, τότε θ' αρχίσει τον καρσιλαμά και τις κωλοτούμπες.


Το ίδιο περήφανος πιστεύω ότι θα είναι και για τις επιδόσεις του στο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας.


Τσου ρε Πάκη.



Τζιτζιμιντζικόντζιρας ο εραστής.



Εννέα μόνο από τα 28 δις που θα διατίθεντο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, έχουν μέχρι στιγμής διοχετευθεί από τις τράπεζες, πράγμα που ως ένα βαθμό εξηγεί την αναδουλειά και την στάση εμπορίου.


Βέβαια η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς τις τράπεζες να επισπεύσουν τις διαδικασίες, αλλά οι κυβερνητικές πιέσεις προς το κεφάλαιο, έχουν τα αποτελέσματα που θα είχε η προσπάθεια να καταστήσει έγκυο έναν αρσενικό ελέφαντα, ο Τζίντζιρας, ο μίντζιρας, κι’ ο τζιτζιμιτζικόντζιρας.


Έχουν οριστεί πάντως κυβερνητικοί επίτροποι, οι οποίοι επιβλέπουν τη διαδικασία παροχεύτευσης ρευστού στην αγορά.

Λέγεται για πρώην διοικητή δημόσιου οργανισμού από τον οποίο έφυγε λόγω ανικανότητας, άλλος είναι αποτυχήσας να κατακτήσει το βουλευτικό αξίωμα πολιτευτής και πάει λέγοντας.


Πέσαν τα στελέχια πάνω από τα προβλήματά μας, όλα θα πάνε καλά. Εσύ σφίγγε το ζωνάρι. Σφίξ, κάνει καλό. Στους άλλους.



Σταμάτα να γεμίσω



Το έχουμε διαπιστώσει. Στις πραγματογνωμοσύνες οι πολιτικοί μας είναι τζιμάνια.

Τους παίρνει βέβαια λίγο καιρό είναι αλήθεια, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Τους παίρνει περισσότερο καιρό να αποφασίσουν βάσει των διαπιστώσεων που έχουν κάνει, κι' εδώ - ίσως - είναι που χαλάμε τις καρδιές μας.


Από το 2008 ήταν εμφανής η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, κατά το τέλος του χρόνου το πήρε χαμπάρι η κυβέρνηση -το παραδέχτηκε αν θέλετε- και από τότε ενώ το πρόβλημα γιγαντώνεται, αυτή ακόμα δεν ξεμπέρδεψε με τις αναδιαρθρώσεις. Σταμάτα να γεμίσω δηλαδή.


Το ότι μέχρι να ολοκληρώσει τις αναδιαρθρώσεις της η κυβέρνηση, μερικές δεκάδες ακόμη πολίτες θα δολοφονηθούν, θα πέσουν θύμα ληστείας ή κακοποίησης, μικρή σημασία έχουν για τους κρατούντες.


Η καλή δουλειά αργεί να γίνει, κι' άμα δε γίνει, δε χάθηκε ο κόσμος. Μόνο λίγες ζωές, κι' αυτές σε λαϊκές συνοικίες, θα χαθούν. Σιγά τον πολυέλαιο.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More