8.07.2009

Ανεμογκάστρια.

"Να έρθουμε λέει" ο Ψωμιάδης, νουθετών τον Καραμανλή "πιο κοντά στο λαό, όπως πριν τις ευρωεκλογές".

- Κοπιάστε κύριοι, να κάνουμε αγκαλίτσες και φιλάκια, ξανά μανά. Στο τέλος θα πιάσουμε κορέους. Πέφτουν βλέπεις κολλητά οι εκλογές, κι' όλο στο σοροπάτο θα είμαστε με τους πολιτικούς.

Και πρόσθεσε ο νομάρχης των απανταχού καταφρονεμένων:

"Να μην τους παρατήσουμε, πάλι", εννοώντας ότι μετά τις ευρωεκλογές, κόψανε τα πολλά πάρε δώσε και τώρα η σχέση μας διέρχεται περίοδο ψυχρότητας; δυσαρέσκειας; δυσανεξίας; θα σας γελάσω.

Μια περίοδος μη παραγωγική τέλος πάντων, γιατί αν δεν έχεις δίπλα σου τον πολιτικό, να κάνει τη δουλειά του, πως θα παραχθεί πολιτικό έργο;

Να εξηγούμαστε. Πολιτικό έργο δεν παράγεται εξ αποστάσεως.

Δεν υφίσταται πλατωνικό πολιτικό έργο. Πρέπει να έχεις τον πολιτικό τσιμπούρι, να σου ψιθυρίζει γλυκόλογα στην αρχή και να σου φέρεται πρόστυχα στη συνέχεια. (Τι σου κάνω μάνα μου, Who's your daddy, τέτοια συνθηματικά λένε).

Στο μεταξύ, να γινόταν και κάτι; Τζούφιες ρίχνουν. Λόγια, λόγια, λόγια του αέρα. Ανεμογκάστρια.

Αφού μου' ρχεται όταν βλέπω πολιτικό, να του ζητώ το... πολιτικό του έργο -αντιλαβού- για να φουσκώσω τα λάστιχα.

Κάτι σαν Γαλλικό καμπόικο

Ο Ψωμιάδης, την έχει δει Νέστορας (συγγνώμη Νίκο). Κάτι σαν η φωνή της συνείδησης της παράταξης.

Τα' βαλε πάλι με τους υπουργούς που ευθύνονται για φτωχές επιδόσεις της κυβέρνησης στους τομείς τους, και οι οποίοι με μία συνέντευξη, νομίζουν ότι περνούν απο την κολυμπήθρα του Σιλωάμ και αναβαπτίζονται. Λέγε με Ντόρα, Βουλγαράκη, κτλ, κτλ.

"Θα καθήσετε στο σκαμνί" συνέχισε, έλα είπα, θα μας πει κι' αυτός εκείνα τα ανατριχιαστικά για μαχαίρια στα κόκκαλα, πηρούνια στα μάτια κλπ., κλπ, αλλά με διέψευσε.

"Θα καθήσετε στο σκαμνί, το κομματικό" -για να συνεννοούμαστε- "και θα κριθείτε", είπε και πήγε η καρδιά όλων στη θέση της. Στην ανάγκη θα γίνει μία επιτροπή που θα το τακτοποιήσει κι' αυτό.

Μέχρι όμως να γίνει, είπε ο Παναγιώτης πρέπει λέει "ο Καραμανλής να πάρει το μαστίγιο", προφανώς για να ξυπνήσει κάποιους που κοιμούνται, τη στιγμή που η παράταξη διασχίζει κάπως... νεγκλιζέ τον αγγουρώνα που έσπειρε.

Έχει κάποια κλίση στα σαδομαζοχιστικά η ΝΔ ή μου φαίνεται; Ο Βουλγαράκης αυτομαστιγώνεται, ο Καραμανλής να πάρει το μαστίγιο, ο Πάντσον ντύνεται Ζορρό, τον Παυλίδη έχουν ακόμη στην κοινοβουλευτική ομάδα...

Πολύ βίτσιο. Κάτι σαν Γαλλικό καμπόικο.

Έτοιμη για νέο άρμεγμα Κλάραμπελ;

Φεγγαράκι μου λαμπρό, Φέγγε μου να βρω μυαλό.

"Προχωράμε καλά, πάμε καλά, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας", είπε ο Αντώνης ο Σαμαράς, χρυσή εφεδρεία του κόμματος, που ανεδύθη εσχάτως, για να βοηθήσει το κόμμα μας, στη δύσκολη συγκυρία.

Προχωράμε καλά, πάμε καλά, είπε ο υπουργός. (Μήπως αναφερόταν στον Ολυμπιακό);

Μη του δίνετε και πολλή σημασία, ακόμη, μόλις βγήκε από τη ναφθαλίνη και είναι ζαλισμένος. Έπεσε και πάνω στον κακό καιρό, τι να σου κάνει ο άνθρωπος; Είναι ψιλοντεφορμέ. Για μισό ημίχρονο και βλέπουμε.

"Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας". Άντε ρε, το θυμήθηκαν.

Τους πήρε κάποια τέρμινα, αλλά ξύπνησε ο κυβερνητικός Ραν Ταν Πλαν, και τρέχει σα να του βάλαν νέφτι.

Τουλάχιστον έτσι δείχνουν. Υπουργοί πάνε κι' έρχονται, δηλώσεις γίνονται, παχειά λόγια λέγονται, για να μας πείσουν τελικά ότι οι ισχνές αγελάδες είναι μονόδρομος.

- Είσαι έτοιμη για το νέο άρμεγμα Κλάρα Μπέλ;

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More