11.22.2010

Αγάλλου Παπαριστάν! Σωθήκαμε!

Κώστας Μητρόπουλος, Ημερολόγιο Pirelli 1986

Μειώσαμε το έλλειμμα, πανηγυρίζει η κυβέρνηση εκλιπαρώντας την ευγνωμοσύνη του έθνους για την επίτευξη του περιπόθητου στόχου, λες και συνέβη αναίμακτα. Σα να βγάλανε από το μούσκιο λεφτά από αυτά που φάγανε μαζί και καθάρισαν για πάρτη μας.

Το ίδιο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, επικρατεί και μεταξύ των ανέργων που τώρα έχουν ακόμα μεγαλύτερη παρέα, αφού το Παπακωνσταντίνειο οικονομικό θαύμα μας στοίχισε καμμια τριακοσαριά χιλιάδες θέσεις εργασίας και ένα αναθεωρημένο επι τα χείρω έλλειμμα κατά κάποια ψωροδίς. Λεπτομέρειες.

Τι είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι μπροστά στην σπουδή μας να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, απέναντι στις αγορές που μας οδήγησαν εδώ, με τη συνδρομή πολιτικών φυσικά, που κατά περίεργο(;) τρόπο, είναι όλοι περήφανοι για τις περιόδους που τα κόμματά τους κυβέρνησαν τον τόπο, οδηγώντας μας σ' αυτό το χάλι.

Προκειμένου να γίνουμε αρεστοί στα funds που έχουν ποντάρει στην χρεωκοπία μας, θυσιάζουμε καμμιά διακοσαριά χιλιάδες εργαζόμενους στην καθησιά, ώστε ευχαριστημένος ο Δίας Μαμμωνάς να διατάξει τον Αίολο τρόϊκα να φυσήξει ούριους ανέμους ελεύθερων αγορών προς περαιτέρω αφαίμαξη λαών, του δικού μας μη εξαιρουμένου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο σκοπός της αποκατάστασης της ηρεμίας των... αγορών -γιατί όταν είναι ταραγμένες είναι αδύνατον να χωνέψουν τόσες ζωές που τους ρίχνουμε στον καταπιώνα ταυτόχρονα- είναι πρώτιστα εθνικός, άσχετα αν στο μεταξύ και μέχρι να γίνει αυτό, έχουμε πάψει να υφιστάμεθα ως χώρα.

(Το χειρότερο; μέχρι τότε θα μας έχει αφήσει γειά ο Θόδωρας που δεν αντέχει το δημιούργημά του -το Παπαριστάν- και θα είμαστε πεντάρφανοι από την απώλεια αυτού του πολιτικού κολοσσού εις τας τόσο κρισίμους δια το έθνος στιγμάς).

Κάποτε, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α', είχε πει για τα οικονομικά μας πως ενώ οι αριθμοί ευημερούν, ο λαός υποφέρει. Κάποιες δεκαετίες αργότερα, τα νούμερα δεν βγαίνουν ούτε απο 'δω, ούτε απο 'κει, καθώς η αριθμητική εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μαθητευόμενους -πλην όμως περήφανους για το έργο τους- τσάρους της οικονομίας και ο λαός εξακολουθεί να υποφέρει τα αποτελέσματα του κομπογιαννιτισμού.

Αγάλλου Παπαριστάν! Νενικήκαμεν μηδέν-μηδέν!

Deja vu


Διαχρονικός Μητρόπουλος.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα στο Παπαριστάν. Από το ημερολόγιο της Pirelli για το... 1986.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More