2.23.2009

Μαγικές εικόνες

Κατάδικοι την ξανακοπανάνε από τις φυλακές με ελικόπτερα, ο Καραμανλής ανακαλύπτει υπευθυνότητα και σοβαρότητα στην (δια)κυβέρνησή του, και ο Παπανδρέου ευαγγελίζεται μια κοινωνία πιο ανταγωνιστική και πιο ανθρώπινη, άσχετα αν το ένα αναιρεί το άλλο. 

Ακούς τον πρώτο και λές: Δεν μπορεί. Ζω στην Ελβετία και ότι γύρω μου βλέπω είναι ένα κακό όνειρο. 

Ακούς τον δεύτερο και ετοιμάζεις βαλίτσες για οπουδήποτε εκτός Ελλάδος. Όσο μακρύτερα, τόσο καλύτερα.

Δεν κάνεις τίποτε απο τα δυό. Δεν ξυπνάς (δυστυχώς), δεν παίρνεις των ομματιών σου.

Μόνος στις Θερμοπύλες της καθημερινότητάς σου, μένεις, ενώ ξέρεις πως ο " Εφιάλτης πάλι θα φανεί και οι Μήδοι θα περάσουν".

Η ελπίδα δεν πέθανε πάντως. Στον Περισσό ο Στάλιν αποκαταστάθηκε και όλα τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου οσονούπω θα λυθούν.

Ευκλείδης δεδικαίωται

Έτοιμος να κυβερνήσει, έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας, έτοιμος για ένα νέο ραντεβού με την Ιστορία, δηλώνει ο ΑΡ.ΑΞ.ΑΝ (ΑΡχηγός ΑΞιωματικής ΑΝτιπολίτευσης) κ. Παπανδρέου.

Ο ΑΡΑΞΑΝ ανέπτυξε χθες τους 5 άξονες της πολιτικής του, για μία Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και πιο ανθρώπινη. Κολοσσός το άτομο. Τετραγώνισε τον κύκλο να' ουμ.

Δηλαδή, ο ανταγωνισμός του ανθρώπινου εξανδραποδισμού και του νόμου της ζούγκλας, θα τεθεί στην υπηρεσία του ανθρώπου και των αξιών του. 
Τώρα μένει να μας πει ότι επι των - επικείμενων - ημερών του, οι πυροσβέστες θα σβήνουν τις φωτιές με βενζίνη, η μελίγκρα θα καταπολεμάται με καλοπροαίρετη συζήτηση και ερωτευμένοι έχοντες και μη έχοντες θα κολυμπάνε στον ουρανό.

"Μιά πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο" επαναλάμβανε κάθε τόσο και μα την αλήθεια, εκείνες τις στιγμές αισθανόμουν σαν στόχος.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More