11.08.2010

Γοτθικό χιούμορ και Γερνανική τεχνολογία.


Βραβείο απεικονίζον τέσσερα πράσ(σε)ινα άλογα, που τραβούν μία άμαξα με υπερήφανον αναβάτη, κραδαίνοντα το επίσης υπερήφανον λάβαρον της Μετά Μνημόνιον Αλήθειας, ο οποίος μαστιγώνει με χαρακτηριστική γοτθική λεπτότητα τα δύσμοιρα ζωντανά του Θεού -διότι βιάζεται να κερδίσει γωνιακό γραφείο εκ δεξιών του οξαποδώ- απένειμε ο σαράφης μας, στον άνθρωπό του στην Αθήνα.

Το παρέλαβε, περιχαρής για το χτύπημα στην πλάτη ο άνθρωπός μας και έσπευσε να το απονείμει σε εμάς, αναγνωρίζοντας τον συμβολισμό με την πρώτη ματιά.

Τα τέσσερα άλογα είναι προφανές ότι συμβολίζουν εξ αριστερών προς τα δεξιά –κατά πως πάμε- τον νέο, τον άνεργο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο.

Το άρμα-κράτος που σέρνουν τα τέσσερα αλόγατα βρίσκεται κολλημένο στη λάσπη -λεπτομέρια η οποία δυστυχώς δεν απεικονίζεται στο βραβείο- δι΄αυτό και ο μόνιμος αναβάτης υποχρεούται -δεν θέλει αλλά τι να κάμει- να μαστιγώνει αλύπητα τα υποζύγια, ώστε να φτάσουμε -όσοι φτάσουμε- στην ώρα μας, για την καταβολή της επόμενης τοκογλυφικής δόσης.

Οι Γερμανοί αποδεικνύονται εσχάτως πολύ καλαμπουρτζήδες. Μας έχουν δροσίσει με τα καλά τους λόγια και του γοτθικού τακτ σχόλια των πολιτικών, των περιοδικών και διαφόρων ΜΜΕ της φίλης, συμμάχου και εταίρου, με αφορμή την κρίση.

Πραγματικά αισθάνομαι πολύ καλά που σε αυτή την δύσκολη για τον τόπο μου ώρα, έχω συμπαραστάτη μου έναν φίλο αυτής της αξίας.

Επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες, λαμόγια και εν γένει παλιοχαρακτήρες, όμως ματζίρηδες και τρακαδόροι -όρα επανορθώσεις- όπως εκείνοι δεν είμαστε, προτείνω του χρόνου στη ΔΕΘ να έχουμε την Γερμανία τιμώμενη χώρα.

Το περίπτερο να είναι αφιερωμένο στην Γερμανική τεχνολογία αιχμής -εκεί τους πονάει κι' εκεί μας κάνουν τον ενάμιση- όπου θα παρουσιάσουμε τα τελευταία επιτεύγματά της.

Θα παρουσιάσουμε το C4I για παράδειγμα, που ενώ δεν λειτούργησε ποτές, σήμερα δανειζόμαστε -όπως δανειζόμαστε- από τους Γερμανούς, για να τους αποπληρώσουμε τον ματρακά.

Θα μπορούσαμε επίσης να παρουσιάσουμε το νέο σύστημα στόχευσης του άρματος Leopard που παραλάβαμε και λέγεται πως εσένα βλέπει, εμένα κοιτάζει.

Κεντρικό έκθεμα θα πρέπει να είναι το παγκοσμίως πρωτότυπο υποβρύχιο που γέρνει και που μας διαβεβαίωσαν οι... μαστοράντζες ότι δεν πρόκειται να πνίξει τα παιδιά (τους).

Το κτίριο στο οποίο θα εκτεθούν αυτά τα αριστουργήματα της σύγχρονης γερμανικής τεχνολογικής σκέψης, να χτίσει Γερμανός αρχιτέκτονας με κλίση ανάλογη αυτής των υποβρυχίων, ώστε να υπάρχει μία στοίχιση και μια τάξη, πράγματα που γοήτευαν ανέκαθεν τους φίλους μας.

Στην μετώπη του κτιρίου να αναρτηθεί πινακίδα ευμεγέθης, η οποία θα γνωστοποιεί ότι εντός εκτίθενται "Γερνανικά προϊόντα αιχμής".

Να καλέσουμε δε τη Μέρκελ στα εγκαίνια της έκθεσης, όπου θα της χαρίσουμε αγαλματίδιο απεικονίζον το πείραμα των Ημισφαιρίων του Μαγδεμβούργου, όπου οκτώ άλογα -και όχι τέσσερα παρακαλώ- προσπάθησαν να αποκολλήσουν Γότθο τοκογλύφο-βεντούζα από την πλάτη δύσμοιρου, πλην όμως στάθηκε αδύνατο, για να τεκμηριωθεί και επιστημονικώς, ότι λιγούρης δεν αφήνει την κουτάλα, δε πα να τον βαράς με ματσακόνι.

Τι λέτε; θα αρέσει στον Πέτρο τον Γιόχαν και τον Φραντς το καλαμπούρι; Πιστεύω πως ναι. Το' χουν το χιούμορ στο αίμα τους.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More