5.07.2011

Πάθαμε πρόωρη ανάκαμψη


«Η ανάκαμψη άρχισε» είπε ο Παπακωνσταντίνου.

Μέχρι και το σαγόνι του Παραμυθά έπεσε στο πάτωμα (δύο ορόφους πιο κάτω). Κοίταξε πάντως γύρω καλού κακού, έψαξε κάτω από το κρεβάτι, μέσα στο μπρίκι, βγήκε γύρα στις γειτονιές ανάκαμψη δεν είδε, πήρε και όρκο.


Που ακριβώς είπατε πως άρχισε η ανάκαμψη; Να πάμε να τη δούμε από κοντά, που κάναμε μαύρα μάτια. Να τη δείξουμε και στα παιδιά για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, όταν τους λέμε να στριμώξουν τα όνειρά τους, για να πραγματοποιηθούν όταν θα τους είναι αδιάφορα.

Να έλεγε ο Μέντιος πως η ανάπτυξη άρχισε, θά ‘λεγες τον πείραξαν τα φούμαρα, που τελευταία του κάθονται στο λαιμό, ακόμη και όταν τα φουμάρει με MEGAλο φίλτρο.

Μπορεί πάλι, να έβλεπε ανάκαμψη επειδή βρίσκεται υπό το κράτος πρόσφατου ανεργικού σοκ και βλέπει διάφορα οράματα. Μέχρι και τον Παπακωνσταντίνου είδε τις προάλλες να πέφτει μέσα σε αίσιες προβλέψεις και να παρουσιάζει νούμερα με ισχύ για πάνω από τις τρεις μέρες, που διαρκούν τα θαύματα.

Να σου λέει όμως ο τσάρεβιτς της οικονομίας τους, πως η ανάκαμψη άρχισε την ώρα που στην αγορά οι επιχειρήσεις τρεκλίζουν στο χορό του ΤραπεΖαλόγγου, που η πραγματική ανεργία χτυπάει ένα στα δύο σπίτια και τα νούμερα δεν του βγαίνουν λες και έχουν προηγούμενα μαζί του, έχει, πώς να το κάνουμε, την υπερβολή του.

(΄Ισως –πάντως- η δήλωση αυτή μας διαφωτίζει σχετικά με την ισχύουσα αντίληψη για την ανάκαμψη. Για το που θα εκδηλωθεί και ποιούς θα αφορά).

Ανάκαμψη εδώ γύρω δεν είδαμε Αξιοπιστότατε, υπάρχουν χιλιάδες ανεργομάρτυρες που το επιβεβαιώνουν, οι οποίοι by the way θα χαιρόταν πολύ να ανταλλάξετε απόψεις πρόσωπο με πρόσωπο, για το που οδηγείτε τις ζωές τους.

Ίσως σε μια τέτοια συνάντηση βρίσκατε την ευκαιρία να εξηγήσετε και σε κακόβουλους οπισθοδρομικούς, τις νέες επαναστατικές προτάσεις σας στα μαθηματικά και την χρήση του πλην ως θετικό πρόσημο.

Αν η εκτίμηση του Αξιόπιστου Τσάρεβιτς είναι ότι πράγματι η ανάκαμψη έχει αρχίσει, όταν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις του δεν αποδείχτηκαν ακριβείς –ενώ είχε ορίσει και μεγάλα περιθώρια αποκλίσεων προς το χειρότερο- τότε ίσως πρέπει σοβαρά να μας προβληματίζει η σχέση του με την πραγματικότητα. (Κακές γλώσσες -πιθανότατα του ΣΥΡΙΖΑ- διαδίδουν πως εδώ και καιρό, Αξιόπιστος και πραγματικότητα δεν αλλάζουν ούτε καλημέρα).

Αν διαπιστώνει ανάκαμψη η επίσημη αποτίμηση, μπορούμε άφοβα να στενοχωρηθούμε εκ των προτέρων για την αποτελεσματικότητα των λύσεων που θα στηριχθούν σε αυτήν.

Αν στην εξίσωση δεν μπει δίπλα στα νούμερα και ο άνθρωπος, εξασφαλίζουμε πρώτη θέση κέντρο, τρόπαιο προς σωφρονισμό, σε τοίχο της offshore ηθικής και μηδενικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ακοινώνητων υποκειμένων.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More