4.15.2009

Τα κλωσάνε, οι κλώσες των κουμπάρων και των νταβατζήδων.

Μετά τη δύναμη Δέλτα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας, συστάθηκε και η δύναμη Ύψιλον του υπουργικού συμβουλίου.

Σκοπός της νέας δύναμης, είναι οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις υπουργών και υφυπουργών, σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, ιδρύματα της δικαιοδοσίας τους, για την διαμόρφωση πλήρους εικόνας στην πράξη.

Οι επισκέψεις είναι τόσο αιφνιδιαστικές, που τηλεοπτικά συνεργεία περιμένουν στημένα την άφιξη του υπουργού, αλλά και την έξοδό του μετά την επίσκεψη, όπου κατά κανόνα, ο υπουργός ή ο υφυπουργός, εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς εξακριβώνει πάντα ότι όλα πάνε ρολόι.

Τι βλέπουνε ρε παιδιά αυτοί οι άνθρωποι και φεύγουν τόσο ικανοποιημένοι από νοσοκομεία, τράπεζες, οργανισμούς και τα συναφή;

Και εμείς γιατί δεν τα βλέπουμε;

Τι τρέχει με την όρασή μας; Αρχίζω να ανησυχώ.

Πήρε τηλέφωνο στο ΙΚΑ για ραντεβού με τον οφθαλμίατρο, και η διαθέσιμη ημερομηνία ήταν σε 10 μέρες.

Πάλι καλά, αν δεν έχεις το μάτι στο χέρι.


Ντουνιάς ψευτοπολιτισμένος.


Άστεγη, άπορη, περιφερόταν 4-5 μέρες με το νεογέννητο παιδί της στην αγκαλιά. Ποιος ξέρει σε ποια γωνιά το γέννησε.

Την εντόπισαν στο Σύνταγμα λέει η είδηση, σ’ ένα παγκάκι με βλέμμα άδειο. Δεν μιλούσε σε κανένα. Τι να πει και ποιος να καταλάβει;

Μας έχει κακιώσει; Καλά κάνει.

Έχει σοκαριστεί τόσο, που ποιος ξέρει τι παίζεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό της.

Πρέπει όλοι να αισθανόμαστε περήφανοι. Κράτος για την περίθαλψη και αρωγή, κλήρος για το θεάρεστο έργο του, πολίτες για την αδιαφορία μας.

Το παιδί, είναι ευτυχώς υγιέστατο.

Όταν μεγαλώσει, μπορεί κι αυτό -που ξέρεις;- να γίνει πρωθυπουργός, ένας μεγάλος άνθρωπος, σ’ αυτή την κοινωνία των ίσων ευκαιριών στην ανισότητα, που του ετοιμάσαμε, και προϊόν της είναι η κατάσταση της μητέρας του.

Είναι τόσο πιθανό να γίνει αυτό, όσο πιθανό είναι να δούμε περίθαλψη επί των ημερών Αβραμόπουλου, ή να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

Καλωσόρισες μικρό και καλή τύχη. Θα τη χρειαστείς.

Στο μεταξύ η μητέρα την τύχη της μέχρι τώρα, την είδε. Τώρα θέλει ένα χέρι βοήθειας.

Κανένας χριστιανός με δύο χιτώνες;


Κλώσες και χρυσά αυγά.

Παιδιά, η Θώδη παράφυγε. Τι μποτιλιαρίσματα ξεμπλοκάρει, τι βροχές σταματάει ή αρχίζει, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής, καρκίνους θεραπεύει, μαγουλάδες ξεφουσκώνει, στέρφα ζωντανά τα κάνει να γεννοβολάνε… Αγρότες τους παίρνει από τα μπλόκα και τσουπ, ξυπνάνε στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ το μεγάλο αφεντικό, το όνομα του οποίου απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε επί ματαίω, εκεί. Δίπλα της.

Επικοινωνεί μαζί της με νεύματα, με επιφοιτήσεις, πάει μαζί της στα μεσημεριανά Της TV και κάθεται δίπλα της, ή όπου αλλού τον βλέπει η Ελένη. Τις προάλλες, τον έβαλε να καθίσει, δίπλα στη Δρούζα, μου φαίνεται.

Ρε συ Ελένη, δεν περνάς κι’ από το παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μήπως μπορέσεις να κάνεις κάνα θαύμα κι’ εκεί, και αυγατίσουν οι γάζες, οι σύριγγες και τα pampers που δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα;

Πέρνα καλού κακού, μια φορά την εβδομάδα από τα νοσοκομεία της χώρας και επαναλάμβανε το θαύμα, μέχρι να καταλάβει ο Αβραμόπουλος ότι το νέο σύστημα προμηθειών δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα(;). Ή ότι αδυνατεί –τέλος πάντων- το υπουργείο του να διασφαλίσει, την σωστή εφαρμογή του.

Εδώ σπάμε τ’ αυγά υπουργέ μου. Στο σύστημα προμηθειών, όχι στους ασθενείς.

Και τα σπάμε όχι για να κάνουμε ομελέτα, αλλά "μάτια". Ορθάνοιχτα μάτια, που δεν θα επιτρέπουν νέες λοβιτούρες στην πλάτη του Έλληνα.

Στις προμήθειες βέβαια, κατανοώ, υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες καθώς τα αυγά είναι χρυσά και προπαντός, χρυσοφόρα. Χονδρότσοφλα σαν προϊστορικού δεινοσαύρου. Γι’ αυτό δεν τα σπάνε.

Τα κλωσάνε, οι κλώσες των κουμπάρων και των νταβατζήδων.

Ο βουλευτής πολυεργαλείο. Ελβετικός σουγιάς.

Ο Καραμανλής θα συνεχίσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, κι’ έτσι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και αυτοί τις εκλογικές τους περιφέρειες, τις οποίες δείχνουν ιδιαίτερα σκεπτικοί τελευταία, να επισκεφθούν κατά μόνας.

(Διαβάστε εδώ για το στρατηγικό σχέδιον "Παγοθραυστικόν ο Καραμανλής". Είχαμε εγκαίρως ενημερώσει οι τσάκαλοι. Αγκουντουνουγκουτους!). http://kondyloforos.blogspot.com/2008/11/25.html

"Πάει ο αρχηγός μπροστά, τις γλιτώσαμε τις ντομάτες καλωσορίσματος, και μέχρι να φύγει, θα έχει μαλακώσει το κοπάδι, θα έχει ξανασυνηθίσει την αφεντομουτσουνάρα μου".

Εκλογές έρχονται, κανα παιδί θα θέλουν να βολέψουν, κάποια υπόθεση να προχωρήσουν, πάλι εδώ θα έρθουν. Στον βουλευτή τους, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Περάστε από τον πάγκο.

Βρίσκει νύφες σε γεροντοπαλίκαρα, βολεύει το παιδί σου, φτιάχνει μαρίνες στην κορφή του Ολύμπου. Μεσολαβεί για την πρόσληψή σου στο Super – Market Ο Φίτσουλας, μέσω stage με τρεις κι’ εξήντα. Κάνει κάτι φακιρικά ο μπαγάσας!

Τεράστιο νομοθετικό έργο.

Ο βουλευτής πολυεργαλείο. Ελβετικός σουγιάς.

Στην ουσία, αυτό που κάνει ο Καραμανλής, είναι να ξανανοίγει τα κατά τόπους μαγαζιά της Ν.Δ., που τελευταία έχουν πολλά κεσάτια, και σε πολλές περιπτώσεις, εξαγριωμένους πελάτες.

Μπροστά πάει ο Καραμανλής, το παγοθραυστικό, σπάει τον πάγο, και μετά έρχονται οι πολιτικάντηδες να ζητήσουν μια παράταση της ομηρίας μας.

Μπορεί με αυτή την τακτική να γλιτώνουν τα ζαρζαβατικά του καλωσορίσματος, αλλά ο κόσμος τα’ χει πάρει τόσο στο κρανίο, που νομίζω πως δεν αποφεύγουν το σιχτίρ–πιλάφι. Άμην και πότε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More