6.09.2009

Η διάσεισή σου; Κληρονομική

Αναμνηστική φωτό μετά τον ανασχηματισμό. Το νέο υπουργικό συμβούλιο σε πλήρη σύνθεση.


Κι' άιντε, ντέφι να γίνει, να κάνουμε ανασχηματισμό, ίσως πιστέψουν οι ιθαγενείς ότι αλλάζοντας κάποια πρόσωπα -προς Θεού όχι τους... επιτυχημένους!- και αφήνοντας ίδιες τις τις πολιτικές, θα ξαναγεμίσουμε τον κομματικό μας κορβανά ψηφαλάκια.

Με πέντε καθρεφτάκια υπουργούς και δέκα χάντρες υφυπουργούς, θα ξανακάνουμε το colpo grosso, και θα τους ξαναπιάσουμε Κώτσους.

Ρίξε όμως μια ματιά στον πάγκο σου, μην σου διαφεύγει -νά' χουμε το νου μας- ότι η κυβέρνηση μας κρέμεται από την ψήφο ενός Παυλίδη και πες μου τι βλέπεις.

Όλα τα υπουργήσιμα στελέχη μας βρίσκονται εκτός κυβέρνησης μετά τον -επιτυχημένο, δεν λέω- προηγούμενο ανασχηματισμό σου, ή επειδή οι δραστηριότητες τους, όταν ήταν υπουργοί, χρειάστηκαν την προστασία του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών, για να μην εμπλουτίσουν την πληθυσμιακή ποικιλία των σωφρονιστικών μας καταστημάτων.

Τι έμεινε;
Ο μόνος ανασχηματισμός που μπορεί να γίνει, είναι να γίνει ο Πάκης, Ντόρα και ο Αβραμόπουλος, Μεϊμαράκης.

Λέει; Τι να πει; Mougophon.


Η διάσεισή σου; Κληρονομική

Σκέφτηκαν πολύ, αλλά τελικά το βρήκαν.

Φταίει η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ για την σπαλιόρα. Τσάκαλοι.

Δεν φταίει που σε έχω κάτω και σε χτυπάω σα χταπόδι, φταίει που η επικοινωνιακή μου ομάδα απέτυχε να σε πείσει, ότι οι σφαλιάρες κάνουν καλό στην υγεία σου και ότι η διάσεισή σου είναι... κληρονομική.

Μήνυμα ελήφθη: Game Over.


Το μήνυμα ελήφθη, όβερ.

Αυτό μας είπε -έτσι μας είπαν- ο πρωθυπουργός και έτρεξαν πειθήνια τα παπαγαλάκια του να αναπαράξουν στα μήκη και τα πλάτη.

Πιστοί στην πρωθυπουργική γραμμή, απέδωσαν την ήττα της ΝΔ στην αποχή.

Έτσι είναι στην ΝΔ.

Πότε της φταίει ο κρατικός μηχανισμός -του οποίου σπάνια δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι προΐσταται- πότε ενας τμηματάρχης Β', πότε κάποιο γρανάζι του επανιδρυθέντος κράτους πετσικάρει και πάνω από όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια η κυβέρνηση, οι επιλογές και οι πολιτικές της ουδεμία ευθύνη έχουν.

Στην εξαιρετικά σπάνια -λέμε τώρα- περίπτωση όπου προκύπτει κάποιο ψεγάδι -άνθρωποι είμαστε δεν είμαστε και μηχανές- στην λειτουργία αυτής της καλολαδωμένης κυβερνητικής μηχανής, αναλαμβάνει την ευθύνη και συνεχίζει να μας μεταρρυθμίζει με θρησκευτική προσήλωση στην υπευθυνότητα και την σοβαρότητα.

Το μήνυμα πάντως δεν ελήφθη. Ίσως κάποτε να καταφθάσει μέσω του υπουργείου Εξωτερικών...


Ένας ανασχηματισμός θα μας σώσει

Μετά την ήττα πέφτει και γκρίνια.

Η κριτική δεν έχει φτάσει για την ώρα στον Καραμανλή -τουλάχιστον στα ανοιχτά- αλλά ασκείται στα πρόσωπα που εφαρμόζουν την πολιτική του.

Ανασχηματισμό ζητούν ορισμένοι την στιγμή που με κάθε τρόπο έχει ειπωθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει, άρα ένας ανασχηματισμός θα είναι άνευ ουσίας και μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση.

Σύμφωνα με αυτούς, η κυβέρνηση πήγε για βρούβες στις ευρωεκλογές, επειδή οι υπουργοί της δεν πληρούσαν τα αισθητικά μας κριτήρια και όχι επειδή η πολιτική που εφάρμοσαν, είναι για κλάματα, έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα και είναι τόσο εντός τόπου και χρόνου, όσο είναι και αυτός που επαίρεται για την υπεύθυνη και σοβαρή εφαρμογή της.

Μήνυμα εχάθη, game over

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More