4.14.2011

Ο Γκαούρ Ταρζάν ήταν ανένδοτος.


Οι περισσότεροι παρεπιδημούντες στην Συμπρωτευουσαλήμ, έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε δυσχερή θέση προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε σε ξενομερίτες, τα πολιτικά έργα, λόγια και ημέρες του περιφερειάρχη μας.


Προσπάθεια στην οποία αρκετές φορές ο πρώτος μεταξύ ημών των βορεινών μπασκλασαραίων, δεν βοηθά ιδιαίτερα.

Στην πραγματικότητα, αν ρίξεις μια ματιά κάτω από το πολιτικό λούστρο και τις υμνωδίες συνοδοιπορούντων μέσων μαζικής εξημέρωσης, δεν διαφέρει από τον πρώην «Αβράμ» της καθ’ ημάς Ιερουσαλήμ, παρά μόνο στο ότι εκείνος είναι πιο βόρεια προάστεια, πιο γκλαμουρέ. Και πιο αψηλός. Και ψαλιδόποπος. Μάστορης στο «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Ο δικός μας είναι πιο μπρουτάλ και διαθέτει μια παιδική αλεγρία, καθ’ ότι είναι και παιδί του λαού.
Κατά τ' άλλα αμφότεροι μπορούν να μιλούν επί ώρες χωρίς να λένε πολλά πράγματα και προπαντός, να μη δεσμεύονται για τίποτε, προσόν που εκτιμάται ιδιαίτερα στην πολιτική της χώρας μας, και σε όχι πολλές τριτοκοσμικές, (με την συμπαντική έννοια του όρου κόσμος).

Το δικό μας παλληκάρι πάντως, είναι πιο λαϊκό και διεκδικεί με τηλεοπτικό τσαμπουκά από το ανάλγητο κέντρο, τα δίκαια του τόπου μας. Του κέντρου, που ακούει Πάνος Περιφερειάρχης -ένας είναι ο περιφερειάρχης- και πέρδεται γεώμηλα.

Αν τον ψάχνεις, εκεί που θα τον βρείς σίγουρα, είναι στις τηλεοπτικές επάλξεις. Είναι ο περιφερειάρχης Ζορό, ο περιφερειάρχης Καζαντζίδης, ο περιφερειάρχης κολλητός, ο περιφερειάρχης τιμωρός, ο περιφερειάρχης αμύντωρ της Συμπρωτευουσαλήμ και της περιφέρειάς της.

Εμείς τον πάμε. Και αν είχε μάθει να αμολάει χαρταετό, πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ίσως να μην έτρωγε -ακόμη- το κεφάλι του.

Με την εκλογή του, δείξαμε ότι διαθέτουμε χιούμορ. Όταν καλούμαστε να εκλέξουμε περιφερειάρχη με διευρυμένες αρμοδιότητες, αυξημένες υποχρεώσεις και… αφηγηματικό προϋπολογισμό, είναι δυνατόν να βρούμε πρύτανη για τη θέση; Κι αν τον βρούμε, ρωτάς αν έρχεται; Σιγά μην έρθει.

Ψηφίσαμε λοιπόν το Ζορό για περιφερειάρχη, γιατί ο Γκαούρ Ταρζάν -αψηφώντας ισχυρές πιέσεις πολιτικών φίλων- δεν ήθελε να κατέβει στις εκλογές, παρά μόνο για πρωθυπουργός.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More