6.26.2009

Η φιλελεύθερη τροτσκιστική stirella

Παίδες αυτός ο Δούκας, στρατιώτης του κόμματος, αμελής τέως υπουργός και Βατοπεδινός τερματοφύλαξ-τροχονόμος, έχει φοβερές ιδέες και κατά την άποψή μου είναι εθνική απώλεια η μη αξιοποίησή του σε καίριο υπουργείο, εν μέσω μάλιστα της κρίσης.

Χώρια που ο μεταρρυθμιστικός χαρακτήρας των προτάσεών του, μπορεί να αξιοποιηθεί, πολύ περισσότερο τώρα, που βράζει το μεταρρυθμιστικό σίδερο, η φιλελεύθερη τροτσκιστική stirella.

Τώρα που πούλησαν όλα τα τζοβαΐρια της Ελλάδας και έχει μείνει ο κατιμάς των προβληματικών άνευ ελπίδας, να αποτιμηθεί λέει ο εθνικός πλούτος και να μεταβιβαστεί εν είδει μετοχής, ισόποσα σε κάθε έναν από εμάς τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων.

(Ρε συ Μέντιο, πότε φτάσαμε 11 εκατομμύρια; κατούρα και λίγο...)

Δεν φτάνει δηλαδή που πληρώνουμε τους κομματικούς στρατούς των προβληματικών, τώρα που τα χρέη τους έχουν κάνει high score, θα μας δώσουν και μετοχές τους, να τις κορνιζώσουμε δίπλα στον καθρέφτη, να βλέπουμε κάθε πρωί την αφεντομουτσουνάρα -πλέον- τον μαλάκα, και τα έργα του ως ψηφοφόρου.

Ρε τι Δούκας και μαρκήσιος; αυτός πάει για Τσάρος της οικονομίας σούμπιτος. Μαζί της.

Θα εισάγει δηλαδή την οπτικοακουστική αφαίμαξη, στα πλαίσια της μεταρρυθμιστικής μεταρρύθμισης.

Μέχρι τώρα, ακούγαμε μόνο πως χρωστάμε. Τώρα θα το βλέπουμε και κορνιζαρισμένο.

Ως μετοχή μάλιστα, θα έχει και τις διακυμάνσεις της, άρα κάθε μέρα από τις οικονομικές στήλες των εφημερίδων, θα ενημερωνόμαστε πόσο μέσα με τα τσαρούχια μπαίνουμε, και θα έχουμε πλήρη εικόνα ως αφεντικά, του προβληματικού μας κληροδοτήματος.

(Έτσι είναι Γιάννο μου ο λαϊκός καπιταλισμός και κοίτα να μαθαίνεις που πήγες να μας κάνεις πλούσιους με φούσκες και χρηματιστηριακές ματσακονιές).

Στο μεταξύ ο κ. Δούκας μας ενημέρωσε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε στην αρχαία Ελλάδα, όπου φαίνεται λειτουργούσε και ο οστρακισμός, αλλά αυτά τα τεχνικής φύσεως δευτερεύοντα ζητήματα, τα τακτοποιεί ο νόμος περί ευθύνης ανευθύνων, οπότε δεν γεννάται θέμα.

Θα ήταν άδικο τέλος, να μην υπενθυμίσουμε ότι τον καιρό που ο κύριος Δούκας ήταν υφυπουργός, πίστευε με ζέση ότι οι τράπεζες θα έδειχναν την κοινωνική τους ευαισθησία, εν όψει της επερχόμενης κρίσης, και θα βοηθούσαν τους Έλληνες στην αντιμετώπισή τους.

Άλλη μια μεταρρυθμιστική μεταρρύθμιση αυτή. Θα βάλουμε φύλακα έναν οικοπεδοφάγο στον Υμητό.

Το ξαναπάμε. Το μήνυμα του '68, "η φαντασία στην εξουσία" βρήκε την εφαρμογή του επι των ημερών της κυβέρνησης. Μόνο που μας προέκυψε καλπάζουσα, κι' άντε πιάστηνε...

Μαχαιρόπιτες τέλος.

Άγαλμα το καναρίνι. Για πότε από το τσάμικο το γυρίζουν στον καλαματιανό οι πολιτικάντηδες, δεν προλαβαίνεις να πεις αποχή.

Συμπαράσταση στην απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων έσπευσαν να εκφράσουν εκπρόσωποι των κομμάτων, μεταξύ αυτών και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, της εν δυνάμει ας πούμε κυβέρνησης αν δεν έχουμε μέχρι τις εκλογές συλλάβει το βαθύτερο νόημα των μεταρρυθμίσεων και θελήσουμε να εκθρονίσουμε τον "Λούθηρο".

Πρπει να γίνει άμεσα είπε, αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε να κατοχυρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Τι ακούνε τα γέρικά μου αυτιά, από τους ιεραποστόλους του ελαστικού ωραρίου, της μόνιμης ημιαπασχόλησης, των stage και της ανασφάλιστης εργασίας;

Που είσαι Σημίτη, Γιαννίτση, Σπράο, να ακούσετε τι λένε οι επίγονοί σας.

Αποφασίστε ρε παιδιά του ΠΑΣΟΚ.

Από δώ ή από κεί; Με τον χωροφύλαξ ή με τον αγροφύλαξ; Με την πίτα ή το μαχαίρι;

Οι μαχαιρόπιτες τελείωσαν, ξυπνάτε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More