5.07.2009

Σταμάτα ωρέ να γεμίσω.

Πάντως η κρίση κρίση, αλλά αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτε είναι οι ληστές.

Κεσάτια οι υπόλοιποι, οι ληστείες σε συνεχή limit up, για να θυμηθούμε κάποιους όρους που κατά κόρο χρησιμοποιούσαμε, στην χρυσή εποχή του κατά Γιάννο λαϊκού καπιταλισμού. (Έχει κι' ο Γιάννος καΐκι που λένε).

Κάνουν split κάθε μήνα. Τέτοιος λένε είναι ο ρυθμός αύξησής τους.

Χτυπάνε από περίπτερα μέχρι χρηματαποστολές, μέρα μεσημέρι, κλείνουν δρόμους με μπουλντόζες, την κοπανάνε σαν κύριοι με ταξί ή με τα πόδια.

Το Δημόσιας Τάξης αναδιαρθρώνεται στο μεταξύ, περνάνε καινούρια λάστιχα στα περιπολικά, μαθαίνουν να οδηγούν παπάκι, να κάνουν μπαμ μπαμ με το στόμα, και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στους κακοποιούς που λυμαίνονται τον τόπο ατιμώρητοι:

- Σταμάτα ωρέ να γεμίσω.



Elementary my dear Watson

Οι συνειρμοί δικοί σας.

Έκλεψαν λέει ολόκληρο λυόμενο, το οίκημα δηλαδή, με την οικοσκευή του και τον σκύλο που το φύλαγε.

- Βάλε τώρα στην θέση του λυόμενου την Ελλάδα. ξέρεις ποιά Ελλάδα.Της πραγματικής οικονομίας και της πραγματικότερης κρίσης.

- Βάλτε στη θέση της οικοσκευής, τους πόρους των ταμείων που έγιναν δομημένα ομόλογα, των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών που εκποιήθηκαν, το χρηματιστήριο, τη Ζήμενς, την κρατική περιουσία εν γένει που λεηλατείται.

- Στη θέση του σκύλου, βάλε τώρα όποιους το σύνταγμα ορίζει, ως φύλακες τους, αμύντορές μας, εγγυητές του εύρυθμου και του δίκαιου.

- Ψάξε τώρα και βρες ποιοι είναι οι ληστές. Στοιχειώδες φίλε μου Γουότσον.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More