2.20.2009

Μέτρο-μέτρο, μας φάγανε χιλιόμετρα ζωής

Ήταν καπου στο 78-79 όταν η λιτότητα μπήκε στην πολιτική μας ζωή. Από τότε έχουν περάσει 30 χρόνια, η λιτότητα - πλην προεκλογικών ξεσαλωμάτων - δεν λέει να εγκαταλείψει τον τόπο.

Ρε της ρίξαμε μάγους της οικονομίας, φακίρηδες της αριθμητικής, επιτροπές σοφών, DDT, γαλαζόπετρα, τίποτε αυτή. Ακίνητη σαν πλάνο του Αγγελόπουλου.

Και μέτρα. Της ρίξαμε πολλά μέτρα. Μέτρα υπέρ πτωχών, μέτρα υπέρ αδυνάτων, μέτρα υπέρ αναξιοπαθούντων βιομηχάνων... Μέτρα να θες.

Αποτέλεσμα ουδέν. Συνεχίζει να καίει τη γη που παραλαμβάνει η επόμενη κυβέρνηση από την προηγούμενη και τάχα μου υποχρεώνεται - δεν θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς - να πάρει νέα μέτρα.

Κι' έτσι, μέτρο το μέτρο, μας φάγανε χιλιόμετρα ζωής. 

Για την offshore την επιούσια

Αν μου ζητήσει ο Καραμανλής να αυτομαστιγωθώ στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα το κάνω.

Όχι εγώ. Ο Βουλγαράκης.

Τον θυμάστε φαντάζομαι - ξεχνιέται άλλωστε; Είναι εκείνος ο υπουργός που ενώ καθόταν αμέριμνος στην υπουργική καρέκλα, του έπεσαν - όλως συμπτωματικά και σύννομα άρα ηθικά - κάποιες offshore στα χέρια του, να έχει να κουτσοπορεύεται ο καψερός.

Τι άλλο να κάνει πρόεδρε ο άνθρωπος, προκειμένου να βγάλει την offshore την επιούσια; Μου ράγισε την καρδιά η αυτοθυσία του για το καλό της παράταξης και - προπαντός - για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

Δωσ' του κύριε πρωθυπουργέ ένα υπουργείο να παίζει κι' αυτός. Οι άλλοι δηλαδή είναι καλύτεροι;

Τέτοιες αδικίες, κλονίζουν την πίστη μου στην αξιοκρατία.

Τσίπα made in Japan

Υπάρχουν κάποιες χώρες που πραγματικά σε βγάζουν από τα ρούχα σου.

Πάρτε για παράδειγμα την Ιαπωνία.

Ο υπουργός οικονομικών της χώρας παραιτήθηκε επειδή σε συνέντευξη τύπου το έριξε στον ύπνο. Και λοιπόν; Τι έκανε ο Γιαπωνέζος;

Εδώ έχουμε υπουργούς που κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουμε εμείς το ξενοδοχείο και όχι μόνο δεν παραιτούνται, αλλά προβιβάζονται κι' όλας σε τσάρους, μάρους, κουκουνάρους και λοιπούς εθνοσωτήρες.

Γι' αυτό η Ιαπωνία μένει καθυστερημένη και τριτοκοσμική. Γιατί έχει τσίπα.

Μη τους αγριεύετε κύριε υπουργέ.

Λοιπόν, απ' ότι καταλάβαμε το καρτέλ του πετρελαίου δεν μασάει από κεφαλιές. Παρά την εξαγγελθείσα μετωπική σύγκρουση του ΥΠΑΝ με το καρτέλ των εταιρειών καυσίμων, το κούτελό τους δείχνει ανέπαφο.

Ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κατρακυλούν, εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε συνεχώς ανατιμώμενα καύσιμα.

Σας παρακαλούμε κύριε υπουργέ μη τους χτυπάτε τόσο βάναυσα, γιατί μάλλον τους αγριεύετε.

Στο μεταξύ, μπορούμε εμείς να τους αρχίσουμε στις κατακεφαλιές, ξοδεύοντας λιγότερα καύσιμα.

Να τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε. Στην πλεονεξία τους. Εμπρός λοιπόν, ας τους αλλάξουμε τα πετρέλαια.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More