6.25.2009

Τροτσκιστικός Φιλελευθερισμός

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε τον φιλελευθερισμό, το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, το νεοφιλελευθερισμό, άντε και τον φιλελευθερισμό αλα καρτ, ως συμπλήρωμα του σοσιαλισμού αλα καρτ, του κ. Σημίτη.

Υπάρχει όμως και ο Τροτσκιστικός φιλελευθερισμός και να σημειωθεί εδώ ότι το "διυλιστήριο" είναι το πρώτο που διέγνωσε το νέο πολιτικό δόγμα.

Χονδρικά, ο Τροτσκισμός θεωρούσε ότι η επανάσταση είναι μια συνεχής παγκόσμια διαδικασία, που εκδηλώνεται όταν οι κοινωνικές εξελίξεις και συγκυρία τη γεννούν ως ανάγκη.

΄Ετσι, όπως ο τροτσκισμός ευαγγελίζεται την 'επανάσταση μέσα στην επανάσταση', και στη Ν.Δ. ζητούν την μεταρρύθμιση της μεταρρύθμισης εν μέσω της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

Πολύ προχώ.

Θορυβημένα στελέχη της, από το φόβο νέου, οδυνηρότερου εκλογικού πανωλεθρίαμβου, ζητούν αλλαγές, εν μέσω μάλιστα της δεύτερης μεταρρύθμισης, που ως γνωστόν είναι η εκ των υστέρων ρύθμιση της απορρύθμισης

Τα άτομα δεν παίζονται.

Το μήνυμα -λέει- το' πιασαν, η μεταρρύθμιση για την οποία εδέχθησαν την μεγαλοπρεπή μπούφλα στις 7 του μηνός, πρέπει πάσει θυσία να προχωρήσει -έτσι μετέφρασε το μήνυμα ο Μέγας Δραγουμάνος- και επειδή μετέφρασαν πως μας αρέσει, μεταρρυθμίζουν τη μεταρρύθμιση για το καλό μας, όπως πάντα.

Τροτσκιστικός φιλελευθερισμός, ή αλλιώς μεταρρύθμιση μέσα στη μεταρρύθμιση, τύπου η κουφαμάρα μέσα στη γκαβομάρα. Της χαζομάρας.

Του εργολάβου ο τράχηλος, πλαφόν δεν υπομένει.

Πριν 15 χρόνια, σε ποιον θα έλεγες ότι επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ο Ελεύθερος Τύπος θα έβαζε λουκέτο και ότι η Αυριανή θα στήριζε την γαλάζια κυβέρνηση και δεν θα σε κοίταζε σαν εξωγήινο, για να μην πω κάτι πιο... νεγκλιζέ.

Στο μεταξύ πως κλείνεις ένα, δύο στην προκείμενη περίπτωση μέσα ενημέρωσης ρε μάστορα;

Συμψήφισε τη χασούρα σου με τα κέρδη από τις κρατικές προμήθειες, που ως ιδιοκτήτης μέσου ενημέρωσης προνομιακώς καταπίνεις δίκην αγλέορος και όλα μέλι γάλα.

Ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου, ή μερικώς εφαρμοζόμενος, ώστε απρόσκοπτα να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά σου, έχει και κάποιο κόστος, πως να το κάνουμε;

Πληρώνουμε που πληρώνουμε τα δημόσια έργα το ένα για τρία, πρέπει κι' εσείς να αναλάβετε το μερίδιο των υποχρεώσεών σας προς το κοινωνικό σύνολο, όπως -ας πούμε- έκαναν και οι τραπεζίτες, λόγου χάρη.

Κι' εδώ είμαστε εμείς. Μη φοβού. Πάλι το 1 για 3 (στην καλύτερη) θα πληρώνουμε, αφού έχουμε πλέον εμπεδώσει πως στον τόπο μας, του εργολάβου ο τράχηλος, πλαφόν δεν υπομένει.

Από λεφτά εσύ δε μένεις. Εμείς μένουμε από δουλειές, κι' άντε μετά να τρέχουμε για δανεικά στην Μιχαλού, για να πληρώσουμε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλλες των δημόσιων έργων.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More