3.17.2009

Έλληνας είναι όποιος έχει Ελληνική παιδεία

Άντε πάλι με το ζήτημα των μη Ελλήνων μαθητών σημαιοφόρων, στις Ελληνικές παρελάσεις.

Πέρα από μικροψυχία -έννοια εντελώς ασύμβατη με τον ελληνισμό ως ιδέα κατά την άποψή μου- ας θυμηθούμε τον Ισοκράτη που έλεγε ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει στην ελληνική παιδεία.

Και αυτά τα παιδιά, όχι μόνο μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας, αλλά έχουν άριστες επιδόσεις σε αυτήν. Αντί λοιπόν να τα επιβραβεύουμε και να τα αγκαλιάζουμε, έχουμε βαλθεί να τα περιθωριοποιήσουμε, να τους κάνουμε να μισήσουν - αφού αδικούνται - τον λαό, την παιδεία του οποίου κοινωνούν, και ανάμεσά του θα ζήσουν.

Ένας φίλος στην αλλοδαπή, μου έλεγε πριν πολλά χρόνια, ότι εσείς οι Έλληνες, όταν πάρει ο γείτονάς σας ένα γαϊδούρι, δεν προσεύχεστε να σας αξιώσει ο Θεός να πάρετε κι' εσείς ένα, αλλά προσεύχεστε για να πεθάνει το γαϊδούρι του γείτονα.

Αν λοιπόν Ελληνάρες μου, σας ενοχλεί που μη "καθαρόαιμος" έλληνας είναι σημαιοφόρος σε παρελάσεις, φροντίστε τα παιδιά σας να γίνουν καλύτεροι μαθητές, και αν δεν μπορούν, αναγνωρίστε την αξία του άλλου παιδιού, όπως θα έκαναν όλοι οι έχοντες πραγματικά ελληνική παιδεία.


Νταβατζηλίκια


Εδώ και μήνες η κυβέρνηση, προσπαθεί να πείσει τις τράπεζες να ενισχύσουν τη ρευστότητα της αγοράς, με πόρους που παρέχει ή εγγυάται το κράτος.

Οι τράπεζες δείχνουν ασυγκίνητες με όσα διαδραματίζονται γύρω τους και αντί να ενισχύσουν τη ρευστότητα, αντίθετα κλείνουν τις στρόφιγγες παροχής δανείων, εισάγοντας νέους όρους και προϋποθέσεις, που όποιος τις πληρεί, δεν χρειάζεται δάνειο.

Επίσης, ενώ τα επιτόκια παγκοσμίως κάνουν βουτιές θεαματικότερες από αυτές του Καραγκούνη, τα ελληνικά επιτόκια παραμένουν δυσανάλογα ψηλά.

Επανέρχεται λοιπόν το ερώτημα:

Γιατί η κυβέρνηση μέσω της Αγροτικής, του Ταμιευτηρίου και ανάκτησης της πλειοψηφίας της Εθνικής, δεν προχωρά στην ενίσχυση της ρευστότητας, με επιτόκια κοντά στα κατώτερα όρια που επιτρέπει η επιτροπή ανταγωνισμού;

Ως πότε θα χαϊδεύει τους τραπεζίτες, που δείχνουν να την γράφουν στα παλιά τους τα τευτέρια;

Που είναι η πολυδιαφημισμένη τόλμη του πρωθυπουργού και η πρόθεσή του να συγκρουστεί με τους νταβατζήδες;

Γιατί αν δεν είναι νταβατζηλίκι δάνειο με επιτόκιο 16,5% ας μας πουν επιτέλους τι εννοούν.


Η κλοπή ως χριστιανικός κανόνας


Με ψήφους 7 έναντι 5, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για παραπομπή του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα στην Εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Ο πρώην Μητροπολίτης, εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών που του επεβλήθη τον Ιούνιο από το 5μελές Εφετείο, για υπεξαίρεση 160.000 ευρώ από τη Μονή Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, ενώ εκκρεμεί προσφυγή του στον Άρειο Πάγο.

Ο κ. Παντελεήμων είχε παραπεμφθεί στην Ιερά Σύνοδο με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, του σκανδαλισμού των πιστών, της πλεονεξίας... μετά από πόρισμα του Εκκλησιαστικού ανακριτή.

Είχε παραδεχθεί ότι είχε υπεξαιρέσει τα χρήματα λέγοντας ότι το έκανε για τα γεράματά του.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι η εντολή ου κλέψεις, έχει διαγραφεί από τον χριστιανικό κώδικα; ή απλώς ότι έχει δίκιο ο Έλληνας όταν λέει ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει;


Αξιοκρατία και μακακίες

Και μετά σου λένε, μάθε παιδί μου γράμματα.

Τι να τα κάνεις; για να είσαι εγγράμματος άνεργος;

Αν όμως βγάλεις ένα δίπλωμα οδήγησης και γνωρίζεις τους κατάλληλους ανθρώπους, λύνεις το πρόβλημά σου δια βίου σ' αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλλέας και των φαιδρότερων κυβερνήσεων.

Διορίζεσαι στον ΟΠΑΠ οδηγός, τσακώνεις ένα ετήσιο μισθό 186.000 ευρώ και κάααθεσαι.

Όπως αναφέρει το "Θέμα" ο οδηγός του οργανισμού που αμοίβεται με αυτό το ποσό, δεν είναι ο μόνος ενώ οι αστρονομικές αποδοχές των υπαλλήλων αυτών, βγαίνουν μέσα από ένα περίεργο αλγόριθμο.

Περίεργο για τους μη κατέχοντες, όχι όμως και για μένα που ως γνωστόν είμαι τσάκαλος και τα μαθηματικά.

Ακούστε πως βγαίνει αυτό το νούμερο για να μαθαίνετε. Παίρνεις τον βασικό μισθό, τον πολλαπλασιάζεις με τον αριθμό της κομματικής σου ταυτότητας, προσθέτεις τα χρόνια των αφισσοκολήσεων, πολλαπλασιάζεις επί τον αριθμό ψήφων που επηρεάζεις και στο τέλος προσθέτεις την ημερομηνία, μέρα, μήνα, χρόνο, σαν έναν αριθμό.

Το σύνολο, το υποβάλλεις στα κομματικά γραφεία που σου δίνουν μια απόδειξη κομματικής αφοσίωσης, σιγά μη σε πλήρωναν τα κόμματα, και πας από τον κορβανά και παίρνεις το ποσό που σου αναλογεί.

Γράμματα; Πτυχία; Προϋπηρεσία; Ικανότητες; Μαλλιά από αυγά.

Τον κατάλληλο βουλευτή να γνωρίζεις και άσε τα υπόλοιπα στην ουράνια αρμονία. Αρκεί να το θέλεις πραγματικά και όλο το κομματικό σύμπαν θα συνομωτήσει για να σου συμβεί.

Σεμνά, ταπεινά και προπαντός μουλωχτά.


Η ελεύθερη οικονομία των λιγούρηδων


Μικρότερο κράτος, καλύτερη οικονομία, επιμένουν διάφοροι κονδυλοφόροι, ανεπηρέαστοι από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και της σκλαβιάς που η ασύδοτη οικονομία, επισώρευσε στους λαούς.

Συνεχίζουν να αρθρογραφούν υπέρ της μείωσης του κράτους και παράδοσης των πάντων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που μοναδικό σκοπό ύπαρξης έχει την κερδοφορία με οποιοδήποτε κόστος.

Υπερασπίζονται ένα σύστημα, όπου χίλιοι κεφαλαιούχοι μπορούν να αποφασίζουν για το πόσο θα κάνει σήμερα το γάλα στο Λονδίνο, πόσοι θα χάσουν τα σπίτια τους στο Παρίσι και πόσο θα πουλιέται η βενζίνη ανά τον κόσμο.

Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια χιλίων λιγούρηδων - γιατί όταν έχεις λεφτά για 500 γενιές και συνεχίζεις να θέλεις περισσότερα, λιγούρης είσαι - που έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής όλου του πλανήτη, δεν μπορεί να θεωρούνται δείγμα οικονομικής υγείας και κατ' επέκταση κοινωνικής ευμάρειας.

Η ελεύθερη οικονομία όπως την εννοούν οι σύγχρονοι λιβανιστές της, χρειάζεται ένα ελευθεριάζον κράτος για να αναπτυχθεί και αυτό αποβαίνει μαθηματικά εις βάρος των λαών.

Είναι σα ν' αφήνεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, τα οποία υποχρεώνονται να πληρώνουν και φύλακτρα.


Κι' εδώ το μαχαίρι στο κόκκαλο


Το μεγάλο φαγοπότι στην υγεία συνεχίζεται, τη στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης.

Προμηθευτές σε αγαστή συνεργασία με κυκλώματα τρωκτικών που υπάρχουν στο χώρο, έχουν στήσει μεγάλο φαγοπότι στην πλάτη μας και εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Και καλά οι προμηθευτές δεν έχουν (;) κάποια υποχρέωση να δείξουν κοινωνική ευαισθησία, τη στιγμή μάλιστα που τους χρωστάμε χρήματα τριών ετών, για υπερτιμολογημένες έστω, αγορές.

Αυτός όμως ο γιατρός, που κατά τη διάρκεια της δίμηνης άδειάς του, χρέωσε το ελληνικό δημόσιο με 65 εμφυτεύσεις, τι έχει να απολογηθεί -αν βέβαια του περισσεύει συνείδηση;

Και που έκανε την άδειά του ο χριστιανός; Στο Παπανικολάου ή στο ΚΑΤ;

Μην ανησυχείτε όμως. Θα χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση και το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, υπεύθυνα και σοβαρά.

θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

θα συσταθεί μία επιτροπή, μετά από εισήγηση επιτροπών φορέων που θα συσταθούν, πού όταν αποφανθεί, θα υποβάλλει το πόρισμά της στο υπουργείο, που θα την θέσει υπ' όψιν της υπουργικής επιτροπής και των καθ' ύλην αρμόδιων οργάνων, που θα την καθαρογράψουν στα όργανά τους, πριν την τοποθετήσουν στο αρχείο.

Το μαχαίρι στο κόκκαλο είπαμε και το λέμε τόσο υπεύθυνα και σοβαρά, όσο οι προϋπολογισμοί του Αλογοσκούφη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More