3.24.2011

Πεταλωτής στη χώρα των κουτσών αλόγων

Είστε ευχαριστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης; Ρωτήθηκε η υπουργός εργασίας κα Κατσέλη, που κακώς κάποιοι την χαρακτηρίζουν «υπουργό ανεργίας», έναντι του πολιτικά ορθού και σύμφωνου με τον τροϊκανικό κώδικα, «επίτροπος μη εργασίας».

«Ένα είναι σίγουρο», είπε η επίτροπος, «ότι αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει πλάτη…» και διέκοψε εκεί την απάντησή της αφήνοντας περιθώρια στην φαντασία του καθενός να συμπληρώσει την πρόταση.

Τώρα που τα υπουργεία μας εκτελούν χρέη γνωμοδοτικών και εκτελεστικών –κυριολεκτικά- επιτροπών του τριμελούς διευθυντηρίου - του σαράφη, του Μαμμωνά και της Μιχαλούς – είναι παρήγορο να ξέρεις ότι η κυβέρνησή σου βρίσκεται δίπλα σου βάζοντας πλάτη, παρέχοντας διευκολύνσεις σε ξένους και δικούς μας, να σου βάζουν χέρι.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές φίλε μου, πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει το κομμάτι των ευθυνών του.

Η τρόικα ψώνισε κοψοχρονιά κεφάλι πόδια και χέρια (τα ‘κοψε και νταηλίκι τα παίρνει σπίτι της), η κυβέρνηση έβαλε την πλάτη και εσύ τα εναπομείναντα χαμηλότερα σημεία της ανατομίας σου, για να ασελγεί επάνω τους και να σε φτύνει το διεθνές και εγχώριο αληταριό, της Άυλης –εξ ου και καθαγιασμένης από έμμισθους παπαγάλους- Οικονομίας.

Παράπονο πάντως δεν έχουμε, τα πράγματα πάνε καλύτερα κάθε μέρα, πράγμα που φαίνεται στο πιάτο μας, στην αγωνία για τα παιδιά και στον τρόμο μήπως είμαι εγώ ο επόμενος που θα ¨ελαστικοποιηθεί¨ εργασιακά. Πάμε καλά, φως φανάρι. Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει. Όπως και Πεταλωτήδες δεν χρειάζονται στη χώρα των κουτσών αλόγων.

Διανύουμε το δεύτερο χρόνο της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως, των νοικοκυραίων που αφού μας «νοικοκύρεψαν» ανέλαβαν να μας νοικοκυρέψουν, σε διαδοχή των υπεύθυνων και σοβαρών νοικοκυραίων, της κυβέρνησης του επανιδρυτή του χάους Κωστάκη της Σιωπής, του επινοητή του Τροτσκιστικού Φιλελευθερισμού της μεταρρύθμισης μέσα στην μεταρρύθμιση με σκοπό την απορρύθμιση.

Αποτελέσματα χρήσης πρώτου διμήνου 2011; Καταπολεμήσαμε τη σπατάλη με αύξηση των εξόδων κατά 3,3% και αυξήσαμε τα έσοδά μας με μείωσή τους κατά 1,3 δις. Στοιχεία για σεμινάριο κυβερνητικής ομοιοπαθητικής.

Καλά πάμε, λέει και σύμπαν το κυβερνητικό παπαγαλαριό, όλα εξελίσσονται βάσει σχεδίου, δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου μετά την παραλαβή του τελευταίου μοντέλου μνημονίου, θα σας σώσουμε θέτε δεν θέτε λέει ο Γεώργιος ο Αμετροεπής, αλλά πρέπει πρώτα να πεθάνετε, για να αποδείξουμε μετά στις Αγορές ότι αξίζουμε να ζούμε.

Αξιοποίηση, fast track, ανάπτυξη δια της υπανάπτυξης και άλλα συνθηματικά (ωραία ακούγονται, αλλά καλού κακού κάνε μπιντέ).

Η ανεργία κάνει καλό στην εργασία, η στάση πληρωμών είναι ό,τι πρέπει για τη ρευστότητα, η γραφειοκρατία είναι βασικό συστατικό της ανάπτυξης, ο Πεταλωτής δε λέει ψέμματα, ο Παπακωνσταντίνου ξέρει αριθμητική και ο Γιωργάκης είναι ο μόνος κατάλληλος για τη συγκυρία πρωθυπουργός.

Λέω μαλακίες; Εγώ; Αύτοί άρχισαν πρώτοι...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More