5.27.2009

Νόμος περί μη ευθύνης πολιτών


Βασική συνιστώσα μιας δημοκρατίας είναι η ισονομία, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το 2013, που θα μπορέσει να αλλάξει ο εκτρωματικός νόμος περι μη ευθύνης υπουργών, η Δημοκρατία στη χώρα μας θα είναι λειψή τουλάχιστον στην ισονομία, και μάλιστα δια νόμου.

Το σύνταγμα δεν επιτρέπει λέει, πρότερη αναθεώρηση ή κατάργηση του νόμου, παρότι στα φανερά τουλάχιστον, όλα τα κόμματα συμφωνούν, ότι ο νόμος είναι άδικος, προκλητικός και προάγων την πολιτική διαφθορά.

To Διυλιστήριο, είναι έτοιμο με το άνοιγμα της βουλής, να καταθέσει τροπολογία, η οποία θα εξασφαλίζει την ισονομία στη χώρα, μέχρι το 2013, όταν τα... πασχίζοντα για τη διαφάνεια κόμματα, θα είναι σε θέση βάσει συντάγματος, να ξανακόψουν και ράψουν το νόμο στα μέτρα τους.

Προτείνουμε λοιπόν μέχρι να αλλάξει ο νόμος περι μη ευθύνης να μην ισχύει μόνο για τους υπουργούς, αλλά και για τους πολίτες. (Τρέμε Βενιζέλο, έρχομαι).

Να γίνει δηλαδή, νόμος περί μη ευθύνης πολιτών αλλά και πολιτευτών, για να μην αφήνουμε στην απέξω τη συμπαθή συντεχνία των αφανών -πλέον- εργατών της παρατάξεως.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται η ισονομία στον τόπο και η δημοκρατία μας θα μπορέσει υγιέστερη, να ακολουθήσει το πεπρωμένο της, που για την ώρα δείχνει πετρωμένο μέχρι το 2013.

Γέλαγαν αυτοί με μένα, γέλαγα κι' εγώ μαζί τους.

Στο αγωνιώδες ερώτημα που είναι ο Χριστοφοράκος; Η απάντηση βρέθηκε σχετικά γρήγορα.

Στο Μόναχο είναι, όχι μοναχός του βέβαια, έχει παρέα τις μίζες, τις προστασίες που αυτές μπορούν να εξασφαλίσουν, και τους φίλους που μπορούν να αγοράσουν.

Ζάχαρες περνάει ο… Παναής, και εμείς πίνουμε τον πικρό καφέ της παρηγοριάς, χωρίς ζάχαρη, διότι βρίσκεται στο Μόναχο παρέα με τον τελευταία αποκαλυφθέντα αετονύχη.

Κάθε δύο τρείς βδομάδες σκάει μύτη κι' ένας, αφού πρώτα εξασφαλίσει ασφαλή απόσταση από τη δικαιοσύνη, χιλιομετρική, νομική, ή πολιτική, αν πιάνεις το... βαθύ υπονοούμενο.

Στο μεταξύ η διαδικασία έκδοσης έχει ξεκινήσει τόσο σοβαρά, που όταν ο δικηγόρος του "Παναή" Χριστοφοράκου άκουσε το περί έκδοσης του πελάτη του στην Ελλάδα, έβαλε τα γέλια. Αυτός και οι γύρω του, γιατί ακουγόταν γέλια πολλών προσώπων κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του δικηγόρου με τον δημοσιογράφο.

Εδώ γελάμε εμείς όταν ακούμε τα περί παρουσίας του στη δικαιοσύνη, που τον πληρώνουμε κι' όλας τον μπαγάσα, δεν θα γελάνε οι Γερμανοί που τους πλερώνει;

Αυτοί να δεις γέλιο.

Γέλαγαν αυτοί με μένα, γέλαγα κι' εγώ μαζί τους.



Παναής ο Πεντακαθαρίδης

Στο μεταξύ, ο... Παναής Χριστοφοράκος δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και να τρώει από τα έτοιμα.

Όχι ο άνθρωπος είναι προκομμένος και νοικοκύρης, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την προσωπική του προκοπή, αλλά και την προκοπή των πολιτικών που είχε στο payroll, η οποία όμως πρόκειται να αποδειχθεί μάλλον ποτέ. Γι' αυτό άλλωστε ο Παναής αποφάσισε και να ξενιτευτεί, στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές.

Δεν θα φάει λοιπόν από τα έτοιμα, αλλά κάτι πρέπει να κάνει για να ζήσει το άτομο, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του σκοτεινού φάρου της ενημέρωσης, του Διυλιστήριου, ο Παναής Χριστοφοράκος, θα ασχοληθεί με την συγγραφή.

Θα συγγράψει το Εγχειρίδιο του Ασύλληπτου Μεσάζοντα, ενώ ήδη του έχει γίνει πρόταση από το London School of Economics, να διδάξει στα προχωρημένα τμήματα, όπου λαμόγια με τη δική του εμπειρία, μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν την πολύτιμη γνώση του, στους αυριανούς οικονομικούς ηγέτες του πλανήτη.

Τέλος, κι' αυτή είναι μια ακόμη αποκλειστικότητα του Διυλιστήριου, από την Πανελλήνια ένωση λαμογίων "Παναής ο Πεντακαθαρίδης", ο κος Χριστοφοράκος ανακηρύσσεται ισόβιος πρόεδρος του συλλόγου, φέροντας τον τίτλο Χατζηπαναής.

Συμφωνούν άλλωστε όλοι, ότι πρόκειται για τον Χατζηπαναγή των λαμογιώνε.



Ε όχι και Νιγηρία! Μια χαρά Ουγκάντα είμαστε

Στη Νιγηρία, το σκάνδαλο SIEMENS έχει διελευκανθεί, οι ενεχόμενοι κάθησαν στο σκαμνί και άρχισαν μάλιστα κάποιοι να αποφυλακίζονται, αφού εξέτισαν τις ποινές τους.

Εδώ ακόμη εξετάζουμε μάρτυρες όποιους προλάβουμε και πιάσουμε δηλαδή, αφού δεν πιάνουν το υπονοούμενο "κοπάνα την τώρα" να το κλείνουμε, να πάψει το ρημάδι το σκάνδαλο να μπλέκεται στα πόδια μας. Έχουμε και δουλειές. Η πατρίς περιμένει εμάς να τη σώσουμε.

Στη Νιγηρία λοιπόν το σκάνδαλο έκλεισε, όσοι ήταν να πάνε φυλακή πήγαν, κι' εδώ γίνεται ακόμη συζήτηση.

Το επεσήμανε κάποιος τις προάλλες στον Γιακουμάτο για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση.

Και τι θα το κάνουμε εδώ; Νιγηρία;

Τον έβαλε στη θέση του τον αναιδή ο Γεράσιμος.

Φυσικά και δεν θέλουμε να το κάνουμε Νιγηρία το μαγαζί.

Μια χαρά Λουξεμβούργο αντιλαμβάνεστε την Ουγκάντα μας.

Παράπονο δεν έχουμε.

Αριστερά όπως πάμε ή όπως ερχόμαστε;


Προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ, όσο ασφαλές μπορεί να θεωρηθεί το δείγμα με τόσο μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων, ακόμη και για το αν θα πάνε να ψηφίσουν στις 7 του Ιούνη.

Βέβαια αν δει κανείς τα νούμερα στα οποία παίζουν τα «μεγάλα» κόμματα, μόνο μεγάλα δεν θυμίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως προηγείται σταθερά εδώ και εβδομάδες.

Αυτό όμως, μας πληροφορούν οι πράσινοι, δεν δημιουργεί εφησυχασμό, διότι υπάρχει κίνδυνος ψηφορραγίας του ΠΑΣΟΚ στα αριστερά, ένας προαιώνιος φόβος του κόμματος, άσχετα εάν η ιστορία μέχρι σήμερα, έχει δείξει τα αντίθετα.

Έρχεται με το μαγαζί ο φόβος αυτός.

Σου λέει άμα πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι λογιώ αριστερά είμαστε, πάει μας την έκανε. Θα το κλείσουμε το μαγαζί.

Γι' αυτό και ανησυχούν. Έτσι λοιπόν σύντροφοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, το νου σας. Όπως πάτε στο τούνελ μη στρίψετε προς τα αριστερά, γιατί θα πάθετε κακό μεγάλο.

Συνεχίστε ίσια, μέχρι κάποτε να δείτε φως στο τέλος του τούνελ, που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ και επέκτεινε η Ν.Δ., για να μας χωρέσουν όλους μέσα.

Ίσια κι' απαρέγκλιτα στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος, και το νου σας μη το πάρετε αριστερά.

Πάντως, όταν μιλάει το ΠΑΣΟΚ για δεξιά ή αριστερά μπερδεύομαι. Αριστερά όπως πάμε, ή
Δημοσίευση ανάρτησης
όπως ερχόμαστε εννοεί;

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More