5.27.2009

Νόμος περί μη ευθύνης πολιτών


Βασική συνιστώσα μιας δημοκρατίας είναι η ισονομία, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το 2013, που θα μπορέσει να αλλάξει ο εκτρωματικός νόμος περι μη ευθύνης υπουργών, η Δημοκρατία στη χώρα μας θα είναι λειψή τουλάχιστον στην ισονομία, και μάλιστα δια νόμου.

Το σύνταγμα δεν επιτρέπει λέει, πρότερη αναθεώρηση ή κατάργηση του νόμου, παρότι στα φανερά τουλάχιστον, όλα τα κόμματα συμφωνούν, ότι ο νόμος είναι άδικος, προκλητικός και προάγων την πολιτική διαφθορά.

To Διυλιστήριο, είναι έτοιμο με το άνοιγμα της βουλής, να καταθέσει τροπολογία, η οποία θα εξασφαλίζει την ισονομία στη χώρα, μέχρι το 2013, όταν τα... πασχίζοντα για τη διαφάνεια κόμματα, θα είναι σε θέση βάσει συντάγματος, να ξανακόψουν και ράψουν το νόμο στα μέτρα τους.

Προτείνουμε λοιπόν μέχρι να αλλάξει ο νόμος περι μη ευθύνης να μην ισχύει μόνο για τους υπουργούς, αλλά και για τους πολίτες. (Τρέμε Βενιζέλο, έρχομαι).

Να γίνει δηλαδή, νόμος περί μη ευθύνης πολιτών αλλά και πολιτευτών, για να μην αφήνουμε στην απέξω τη συμπαθή συντεχνία των αφανών -πλέον- εργατών της παρατάξεως.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται η ισονομία στον τόπο και η δημοκρατία μας θα μπορέσει υγιέστερη, να ακολουθήσει το πεπρωμένο της, που για την ώρα δείχνει πετρωμένο μέχρι το 2013.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More