3.24.2012

Γιατί τώρα ρε Θόδωρα;

«Αποσύρομαι. Δεν θα δώσω την δυνατότητα στον λαό να με ψηφίσει. Δεν θα είμαι υποψήφιος μπορώ να σας δώσω έναν τυπικό λόγο. Είμαι 74 ετών και 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο και θεωρώ ότι κάποτε αυτή η δυνατότητα ανταλλαγής ατόμου και του λαού λήγει», είπε το πρωί ο αντιπρόεδρας - συντονιστής της κυβέρνησης Γιωργάκη, Θοδωράκης ο Αίολος.

Τώρα το κάνεις αυτό ρε Θόδωρα; τώρα που η πατρίδα χρειάζεται το μεστό πολιτικό σου λόγο; Την πολύτιμη κυβερνητική εμπειρία σου;
(Που βοήθησε και στη σωτηρία της χώρας, για να λέμε του χοντρού το δίκιο).

Γιατί μας στερείς τη χαρά να δείξουμε στην κάλπη την ευγνωμοσύνη μας για όσα έχεις κάνει και πει; Τεσπά Θόδωρα δεν ξηγιέσαι σωστά. Τόση λατρεία πώς να εκφραστεί τώρα που θα χαθείς από προσώπου Ελληνικής γης;

Ουδέν καλόν όμως, αμιγές κακού. Πρέπει να έχουμε σωθεί, γιατί ο Πάγκαλος δουλειές δεν αφήνει στη μέση, ιδίως όταν πρόκειται να σώσει κακομαθημένους ιθαγενείς. Άρα για να παραιτείται εν μέσω κρίσης ο αντιπρόεδρας που ήθελε -πάσει θυσία, θέλουμε δε θέλουμε- να μας σώσει, σημαίνει πως ολοκλήρωσε σωτήριο έργο του. 

Ουσιαστικός και ταπεινόφρων. Συντόνισε επιτυχώς το έργο της κυβέρνησης παιδική χαρά του Γιωργάκη, και αφού ο κίνδυνος για τη χώρα πέρασε, δεν έμεινε για να εισπράξει τις εκδηλώσεις λατρείας του λαού, αντίθετα αποσύρεται σεμνά και ταπεινά.

Μας στοίχισε 5, 6, 7 τετραετίες μιστά και οφίκια  μέχρι  να αντιληφθούμε -πρώτα εμείς και πολύ πρόσφατα ο αντιπρόεδρος- ότι η ψήφος που ρίχναμε, με αντάλλαγμα την «χαρά» των λεκτικών τραμπουκισμών και της διακομματική λασπομαχία, πήγαινε πράγματι στο γάμο του Καραγκιόζη.

Η πατρίδα θρηνεί  την απώλεια, αλλά θα ξεπεράσει το τραύμα, μέσα από τη χαρά της Ελληνικής αναγέννησης -που τώρα αργάζει την Ελλάδα- και ο Θόδωρος υπήρξε σκοτεινός της φάρος.
           
Σε ευχαριστώ πρόεδρε. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα χρυσό νόμισμα, για το βαρκάρη που σε περνάει με σβέλτες κινήσεις, στην απέναντι όχθη του πολιτικού Αχέροντα.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More