5.25.2009

Να είσαι το δείπνο και να θες να φας.

Είναι το παπαγαλιστήριο. Στο μικρόφωνο ο Καριόκα Τζο. Στη ρύθμιση του ήχου και τις μουσικές επιλογές, ο Γκαούρ Ταρζάν.


Η εκπομπή μας σήμερα γίνεται ζωντανά από τις λασπώδεις ζούγκλες του σύγχρονου πολιτικού διαλόγου, του επίκαιρου λόγου, και της αξιοπρεπούς πολιτικής στάσης.


Για όλα γίνεται συζήτηση, εκτός από τους λόγους που πρέπει να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα, για την ευρωβουλή.


Τι θα κάνουν, πως θα πορευτούν, πως θα δράσουν ώστε η Ευρώπη των τραπεζιτών να γίνει Ευρώπη των Ευρωπαίων, τσιμουδιά και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.


Κάτι γενικότητες που έχουν την αξία των εκφερόντων που τις περιφέρουν ανά τους διαύλους, πολλή κοκορομαχία, παπαγαλομαχία και γενικότερες βαρβαρότητες.


Τσακωθείτε εσείς, βάρβαροι εναντίον παπαγάλων, για να κάνουμε την δουλειά μας εμείς οι αετονύχηδες.


Το μαγείρεμα άρχισε, το νου μας στη φωτιά, στο λάδι -απαραίτητο συστατικό στην πολιτική- και φυσικά να δούμε το σερβίρισμα, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το σερβίρισμα τα'χει προβλέψει όλα.


Για την συνταγή, μη σε πολυνοιάζει, πάλι δεν θα φας, θα μείνεις με το κουτάλι στο χέρι. Σιγά μην αφήσουν ευρώ για το σύνολο, τα λιγούρια.


Έχεις όμως κι' εσύ ένα θράσος φίλε μου. Να είσαι το δείπνο και να θες να φας.


Συγκεντρώσου επιτέλους.





Πέσαν οι άνθρωποι από τα σύννεφα.


Για το οικονομικών ο λόγος, και για την έκπληξη που ένοιωσαν, όταν οι προβλέψεις είσπραξης Φ.Π.Α. δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα.

Σοβαρά νέα. Πρόβλεψη του οικονομικών έπεσε έξω. Είδηση θα ήταν αν η πρόβλεψη έβγαινε αληθινή.



Βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ λέει. Είναι που η οικονομία πάει καλά.


Κι' άντε εμένα δεν με κόφτει και πολύ. Αυτοί οι φωστήρες στο οικονομικών που στήριξαν τις προβλέψεις τους, για το ποσό που θα συγκέντρωναν μέχρι τώρα;


Από ποια αγορά; Με ποιες αγορές, ποιών αγοραστών;


Η αγορά βογκάει εδώ και μήνες και στο οικονομικών κάθονται και μετράνε πόσα θα πάνε στα ταμεία του κράτους, λες και οι ρυθμοί ανάπτυξής μας είναι οι κινέζικοι του καλού καιρού.


Είναι και μυστικοπαθείς.


Κουβέντα για τα νέα οικονομικά μέτρα που θα πάρουν την επαύριο των εκλογών.


Μιλάνε με συνθηματικά γι' αυτά.


Τα λένε μεταρρύθμιση, αναγκαίο κακό, κληροδότημα του ανεύθυνου παρελθόντος, απαρέγκλιτη προσήλωση σε κάτι που θα βρούμε βλέποντας και κάνοντας.


Μόνο φορομπηξιά δεν τα λένε, γιατί όπως γνωρίζουμε η κυβέρνηση λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Το’ χει θέμα αρχής, απαρέγκλιτης για να ακριβολογούμε.

Χριστοφοράκος: Ο Χατζηπαναής των ασύλληπτων μιζαδόρων

Μήπως ξέρει κανείς το μικρό όνομα του Χριστοφοράκου;

Μιχάλης είπατε;

Εγώ θα τον λέω Παναγιώτη. Μην τον είδατε τον Παναγή τον Χριστοφοράκο;

Έφαγαν τον κόσμο οι αρχές να τον βρουν, στην Γερμανία ήταν αυτός και έπινε τις κρασάρες του στο Μόναχο, στην υγεία των κορόιδων.

Μην κοιτάς μόνο εμένα. Κοιτάξου και συ στον καθρέφτη.

Ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να πάει στον ανακριτή στην Αθήνα, γι' αυτό έκανε τις τσάρκες του στη Βαυαρία, έκλεισε και κάτι τελευταίες εκκρεμότητες που είχε με τις τράπεζες και πέρασε τις μέρες του ευχάριστα με φίλους.

Στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι λόγοι που αναφέρονται στο αίτημα έκδοσης δεν είναι επαρκείς για να στοιχειοθετήσουν κατηγορητήριο, και ζητούν νέα αίτηση.

Καταλάβαμε. Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο.

Θα πάει το ένταλμα, θα' ρθει, και ο Χριστοφοράκος θα κάνει πάρτυ με τα φράγκα μας, με αναβολές και προφάσεις, μέχρι η υπόθεση να ξεχαστεί, γιατί συμφέρει να ξεχαστεί, άρα πρέπει να ξεχαστεί και θα ξεχαστεί.

Γι' αυτό λοιπόν, ανασκουμπώσου Μέντιο, έχουμε για έναν ακόμη κουμπάρο νταβατζή να πλερώνουμε.

Όρσε κάθαρση, δηλαδή.



Για guarda εσύ από 'κει, να guarda εγώ από δω.

Από το Γενάρη ο Παναής Χριστοφοράκος, είχε δείξε ότι δεν είχε σκοπό να παρουσιαστεί στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μεταβίβασε τα κλεψιμαίικα σε οικογενειακά του πρόσωπα, παρά το ότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σου λέει κάτσε να' μαι σίγουρος, με πολιτικούς έχω να κάνω.

Σου λέει σας τα πήρα, πήγα στο ταμείο και κοιμόσασταν, άλλοι κάνατε πως κοιμόσασταν, δικά μου είναι, σιγά μη τα δώσω πίσω. Ας προσέχατε.

Όλα αυτά χωρίς καμμιά μυστικότητα, αφού όπως πάντα γίνεται κατόπιν εορτής, πολλοί δήλωσαν ότι γνώριζαν τις κινήσεις του, που από μακριά φώναζαν, "μάγκες, εντάξει η κάθαρση δε λέω, αλλά εμένα μου πέφτει στενή στους καρπούς και λέω να πηγαίνω.

Συνεχίστε εσείς την κάθαρση χωρίς εμένα, εγώ πάω για μάσες τρελλές".

Μόνο οι αρχές αμολούσαν χαρταετό.

Κι' αμόλα, αμόλα καλούμπα, τον φτάσανε τον Παναή στο Μόναχο, όπου έπεσε στα μαλακά μαξιλάρια των Γερμανικών του διασυνδέσεων.

Ρε τι Παναής; Αυτός είναι ο Χατζηπαναής των ασύλληπτων μιζαδόρων.
Τι μένει μετά απ' όλα αυτά;

Εμείς να ακούμε δεκάρικους λόγους για κάθαρση, μαχαίρια στο κόκκαλο, πηρούνια στ' αυτιά και τζατζίκι στο τυρί και φυσικά να πληρώνουμε το λογαριασμό.

Γειά σου ρε Μέντιο τσάκαλε. Τσακαλάκοοοοο.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More