5.25.2009

Να είσαι το δείπνο και να θες να φας.

Είναι το παπαγαλιστήριο. Στο μικρόφωνο ο Καριόκα Τζο. Στη ρύθμιση του ήχου και τις μουσικές επιλογές, ο Γκαούρ Ταρζάν.


Η εκπομπή μας σήμερα γίνεται ζωντανά από τις λασπώδεις ζούγκλες του σύγχρονου πολιτικού διαλόγου, του επίκαιρου λόγου, και της αξιοπρεπούς πολιτικής στάσης.


Για όλα γίνεται συζήτηση, εκτός από τους λόγους που πρέπει να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα, για την ευρωβουλή.


Τι θα κάνουν, πως θα πορευτούν, πως θα δράσουν ώστε η Ευρώπη των τραπεζιτών να γίνει Ευρώπη των Ευρωπαίων, τσιμουδιά και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.


Κάτι γενικότητες που έχουν την αξία των εκφερόντων που τις περιφέρουν ανά τους διαύλους, πολλή κοκορομαχία, παπαγαλομαχία και γενικότερες βαρβαρότητες.


Τσακωθείτε εσείς, βάρβαροι εναντίον παπαγάλων, για να κάνουμε την δουλειά μας εμείς οι αετονύχηδες.


Το μαγείρεμα άρχισε, το νου μας στη φωτιά, στο λάδι -απαραίτητο συστατικό στην πολιτική- και φυσικά να δούμε το σερβίρισμα, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το σερβίρισμα τα'χει προβλέψει όλα.


Για την συνταγή, μη σε πολυνοιάζει, πάλι δεν θα φας, θα μείνεις με το κουτάλι στο χέρι. Σιγά μην αφήσουν ευρώ για το σύνολο, τα λιγούρια.


Έχεις όμως κι' εσύ ένα θράσος φίλε μου. Να είσαι το δείπνο και να θες να φας.


Συγκεντρώσου επιτέλους.





Πέσαν οι άνθρωποι από τα σύννεφα.


Για το οικονομικών ο λόγος, και για την έκπληξη που ένοιωσαν, όταν οι προβλέψεις είσπραξης Φ.Π.Α. δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα.

Σοβαρά νέα. Πρόβλεψη του οικονομικών έπεσε έξω. Είδηση θα ήταν αν η πρόβλεψη έβγαινε αληθινή.



Βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ λέει. Είναι που η οικονομία πάει καλά.


Κι' άντε εμένα δεν με κόφτει και πολύ. Αυτοί οι φωστήρες στο οικονομικών που στήριξαν τις προβλέψεις τους, για το ποσό που θα συγκέντρωναν μέχρι τώρα;


Από ποια αγορά; Με ποιες αγορές, ποιών αγοραστών;


Η αγορά βογκάει εδώ και μήνες και στο οικονομικών κάθονται και μετράνε πόσα θα πάνε στα ταμεία του κράτους, λες και οι ρυθμοί ανάπτυξής μας είναι οι κινέζικοι του καλού καιρού.


Είναι και μυστικοπαθείς.


Κουβέντα για τα νέα οικονομικά μέτρα που θα πάρουν την επαύριο των εκλογών.


Μιλάνε με συνθηματικά γι' αυτά.


Τα λένε μεταρρύθμιση, αναγκαίο κακό, κληροδότημα του ανεύθυνου παρελθόντος, απαρέγκλιτη προσήλωση σε κάτι που θα βρούμε βλέποντας και κάνοντας.


Μόνο φορομπηξιά δεν τα λένε, γιατί όπως γνωρίζουμε η κυβέρνηση λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Το’ χει θέμα αρχής, απαρέγκλιτης για να ακριβολογούμε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More