2.12.2009

Μια ακόμη πολιτική τιτανομαχία



Στείλτε τις δίμετρες

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα ο υφυπουργός υγείας κ. Παπαγεωργίου με κάλυψε πλήρως. Θα πάρει βέβαια  λίγο καιρό, αλλά όσοι ζήσουμε θα νοσηλευόμαστε σε χρυσά κρεβάτια, με τρείς αλφαδιασμένες νοσοκόμες με σέξυ περιβολή, για τον κάθε ασθενή. 

Πρέπει βέβαια να γίνει  πρώτα ένας διάλογος εφ' όλης της ύλης, να καταρτιστούν επι μέρους επιτροπές που θα εξετάσουν ενδελεχώς τα προβλήματα, τα πορίσματα των οποίων θα εξετάσει μία επιτροπή σοφών, που θα υποβάλλει τις προτάσεις της προς έγκριση στην ολομέλεια. 

Μέχρι τότε θα έχει αποσυμφορηθεί και το ασφαλιστικό σύστημα, αφού οι μισοί θα έχουμε πεθάνει. 

Σε μια προσπάθεια να επισπεύσουμε τη διαδικασία εντοπισμού των προβλημάτων στην υγεία, αλλά και τη γενικότερη διαδικασία, θέτουμε στη διάθεση των επιτροπών τα παρακάτω στοιχεία:

α) Δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς
β) Δεν έχουμε επαρκές νοσηλευτικό  προσωπικό
γ) Δεν έχουμε γάζες, οξυγόνο, patches και λοιπά αναλώσιμα.
δ) Δεν έχουμε πλέον υπομονή, που βρίσκεται σε διαχρονικό χαμηλό.΄

Εχουμε:

- Υπουργούς που κομπάζουν ενώ είναι υπέυθυνοι που το σύμπαν γύρω μας καταρρέει.
- Υπουργούς και πολιτευτές που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πιστεύουμε τις ακακίες τους.
Πιστεύω με αυτές τις διαπιστώσεις να βοηθήσουμε στην επιτάχυνσή  της διαδικασίας.

Αποστείλλατε δίμετρες πάραυτα.

Ρε άει σαπέρα

Θορυβούνται οι εταιρείες για το εντεινόμενο κλίμα μποϊκοτάζ εδώ και σε όλη την Ευρώπη, και έβαλαν  τα παπαγαλάκια τους να μιλούν για αντιφιλελεύθερο και παράνομο προστατευτισμό.

Το φιλελεύθερο δόγμα, που μας έφερε στη θέση που σήμερα βρισκόμαστε μέσα από κερδοσκοπικά παιχνίδια και που επιτρέπει σε πέντε κεφαλαιούχους να αποφασίζουν πόσο θα στοιχίζει η θέρμανση, η κίνηση, η διατροφή, η αξιοπρέπεια όλου του πλανήτη, λέει λοιπόν αυτή η δράκα, ότι αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία, να προστατεύσω το σπίτι μου, την ώρα που οι φλόγες το ζώνουν. Και ποιος το λέει; Ο πυρπολητής.

Ρε άει σαπέρα

Μποϊκοτάζ φίλοι μου στους μαυραγορίτες. Αλλάξτε τους τον αδόξαστο.
Και προστατεύτε τις ελληνικές δουλειές.

Τι είναι η εργασία;


- Πες μου Δημητράκη, τι γνωρίζεις για την εργασία;

- Η εργασία είναι καλή και βοηθά τον άνθρωπο να συντηρεί την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή του.

- Μπράβο Δημητράκη. Και πόσα είδη εργασίας έχουμε στη χώρα μας;

- Εχουμε την ανασφάλιστη εργασία, την παράνομη εργασία, την μερική εργασία, την προσωρινή εργασία, την απασχόληση a la' carte, και τώρα έχουμε την προσωρινή ανεργία.

- Για την εργασία σε ρωτάω Δημητράκη.

- Μα την εργασία αφορά η προσωρινή ανεργία χερ προφέσορ. Με την προσωρινή ανεργία, θα σώσουμε την εργασία.

Είναι μια απλή υπόθεση ομοιοπαθητικής και σχετικής αυθυποβολής.

Μάθε τέχνη κι' άστηνε

Έκρηξη της μικροεγκληματικότητας παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ ο κόσμος περιμένει τις προ δεκαετίας εξαγγελθείσες πεζές περιπολίες. 

Το θράσος των κλεφτών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που προχθές, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τατούλη, ο τέως υπουργός κ. Γιαννόπουλος ένοιωσε ένα χέρι να του ψαχουλεύει την τσέπη. Γυρίζει και αντικρύζει ένα γραβατωμένο εικοσάχρονο, με το πορτοφόλι του στο χέρι.

- Τι κάνεις εκεί; του λέει. Ποιός είσαι;
- Νεοδημοκράτης, του απαντά ο πορτοφολάς.

Έτσι είναι. Αν πρόκειται μια μέρα να διοικήσεις ένα οργανισμό, πρέπει από μικρός να μάθεις τη δουλειά.

Είμαστε large και μπρούκληδες

Και μέσα το γενικό μπάχαλο, έχεις τον νέο ΥΠΑΝ κ. Χατζηγάκη να ισχυρίζεται ότι παρά το ότι μας λείπουν 999 ευρώ,  για να συμπληρώσουμε τα χίλια, οι επιδόσεις της οικονομίας μας είναι τόσο καλές, ώστε να εμπνέουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών, που σωρηδόν αγοράζουν ελληνικά ομόλογα.

Αυτό βέβαια που παρέλειψε να πεί ο κ. Χατζηγάκης, είναι ότι τα ομόλογά μας, αποδίδουν  2,5% επιπλέον τόκο, ο οποίος δεν προκύπτει γιατί είμαστε large και μπρούκληδες, αλλά επειδή οι μέχρι σήμερα επιλογές της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, μας έχουν ρίξει στη Δ' εθνική της πιστοληπτικής ικανότητας.

Αλλά γιατί να απασχοληθεί με αυτό ο κύριος υπουργός; Μήπως θα είναι κυβέρνηση όταν θα κληθούμε να πληρώσουμε το καπέλλο; Ποσώς.

Θα είναι αντιπολίτευση και λαύρος θα στηλιτεύσει τα αντιλαϊκά μέτρα που η επόμενη κυβέρνηση θα έχει άλλοθι ώστε να πάρει, για να πληρώσουμε το μάρμαρο πάλι οι ίδιοι.

Χιλιοπαιγμένο και πληκτικό. Κρίμα που τέτοια φλούκα πρέπει να την πληρώσουμε κι' όλας.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More