3.12.2009

Ου γνώτω η υπεύθυνη δεξιά σου, τι ποιεί η σοβαρή αριστερά σου

Εν μέσω κρίσης και ρητορικής για συμμάζεμα του δημόσιου τομέα, οι υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν την έγκριση των 80.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

Και αυτές είναι οι αιτήσεις μικρών υπουργείων. Υπολείπονται άλλα 4 να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπό πρόσληψη στους 130.000

Δεν πα να λέει ο πρωθυπουργός για περιστολή δαπανών και συμμάζεμα; Έναν σίγουρο τρόπο ξέρουν οι πολιτικοί μας για να επανεκλεγούν. Όχι φίλοι μου, όχι το έργο – που χρειάζεται επικουρικά το νόμο περί ευθύνης υπουργών - αλλά το βόλεμα της εκλογικής τους πελατείας στο Δημόσιο, ενθα ουκ έστι φόβος απόλυσης, η μίζα είναι τροφαντή και καλοδεχούμενη και αν χιονίζει και αν βρέχει ο δημοσιοϋπάλληλος πέρα βρέχει, φτάνει επιδόματα να έχει (100.000 δίσκοι).

Συμμάζεμα λέει ο πρωθυπουργός, άσ' τον να λέει, λένε οι υπουργοί του.

Αυτό κι’ αν είναι χριστιανικό κόμμα.

Να μη γνωρίζει η υπεύθυνη δεξιά σου, τι ποιεί η σοβαρή αριστερά σου.

Αμήν.



Ο σοφός κύριος Αλμούνια



Αυτόν τον Αλμούνια – 'θεμά τ’ όνομά του - τι τον έχουμε στην Ε.Ε. ρε παιδιά; Για σοφό;

Γιατί αν είναι τόσο σοφός, που τον έχουμε απέναντί μας να μας κουνάει το δάκτυλο επιδεικτικά, να μας υπαγορεύει μέτρα κι’ εμείς κυβέρνηση και λαός να τρέχουμε να εφαρμόσουμε τα παραγγέλματά του, πως δεν πήρε χαμπάρι την κρίση που ερχότανε ο τετραπέρατος;

Αυτός δεν είναι, που πριν 3 μήνες έδινε συγχαρητήρια στον αλήστου μνήμης Αλογοσκούφη, για τις επιδόσεις της οικονομίας μας;

Κι’ αφού δεν μπορεί να κάνει μία πρόβλεψη τριών μηνών, γιατί καθόμαστε και τον ακούμε τον σοφό μανιαμούνια;

(Πάλι στενοχωρημένος γύρισε ο Τσάρος μας από τις Βρυξέλλες, μετά την συνεδρίαση και του ECOFIN.
Κι’ όταν στενοχωριέται ο Τσάρος, την πληρώνουμε οι μουζίκοι εις το όνομα της ισοπολιτείας).



Οι Νύφωνες της πολιτικής και η απάθεια


Ως μέρος της εκπαίδευσης των δόκιμων μοναχών στην απάθεια – την κυριαρχία πάνω στα πάθη τους - παρουσίαζε τις ασελγείς πράξεις του εις βάρος τους, ο Ηγούμενος Νύφωνας, που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Κερατέας.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Ασφάλεια Αττικής, ο άγιος αυτός άνθρωπος, εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερη πνευματική σχέση εμπιστοσύνης με τους δόκιμους και ασκώντας ψυχολογική βία, ασελγούσε εις βάρος τους -17 τον αριθμό- από το 1988.

Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη.

Δεν μπορείς να αποφύγεις κάποιους συνειρμούς διαβάζοντας την είδηση αυτή.

Ως μέρος της μύησης στην απάθεια, παρουσίαζε τις πράξεις του ο Νύφωνας.

Έτσι δεν γίνεται και εκτός των τειχών;

Εμείς για παράδειγμα, όσο μένουμε απαθείς, δεν έχουμε διάφορους να ασελγούν στην χώρα μας και εμάς;

Ενθαρρυμένοι από την απάθειά μας, μας κάνανε… νυφούλες, μουστακαλήδες ανθρώπους, όλοι αυτοί οι Νύφωνες της πολιτικής μας ζωής.



Τι αστυνομία θέλουμε τελικά;


Τίθεται όλο συχνότερα τελευταία το ερώτημα, σχετικά με το «τι είδους αστυνομία θέλουμε»

Αγνοούσα πραγματικά, ότι το κράτος μας δεν έχει σύνταγμα. Όταν λοιπόν αποκτήσουμε, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά μου, τα οποία θα πρέπει να σέβεται και προασπίζεται ο αστυνομικός, γιατί θα είναι και δικά του. Στο ίδιο κλαδί καθόμαστε. Όποιος το πριονίσει πέφτουμε όλοι.

Θα ήθελα πριν αναλάβουν καθήκοντα, να υπάρχει μία υπεύθυνη εκτίμηση για το κατά πόσον μπορούν να υπηρετήσουν απαρέγκλιτα το λειτούργημά τους.

Επίσης, η σχέση τους με το υπηρεσιακό τους περίστροφο να είναι τέτοια, που να αποκλείει τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις και άδικες κηδείες.

Θα ήθελα η συμπεριφορά τους να είναι ίδια και απαράλλακτη στα Βόρεια Προάστεια και στην Κάτω Τραχανοπλαγιά, και πάντα στα πλαίσια του νόμου, όργανα του οποίου είναι.

Και προ παντός να αισθάνομαι ασφαλής για μένα, στην οικογένειά μου και τις οικογένειες όλης της επικράτειας.

Αυτήν την αστυνομία θέλουμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα στη χώρα μας, πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα.

Την έχουμε για κάποιο άλλο λόγο;



Όλα για την αυτοδυναμία.



Σύμφωνα με τους δύο κεντρικούς "μονομάχους" της πολιτικής μας σκηνής, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αν δεν έχει μια παχουλή αυτοδυναμία, ώστε με λυμένα τα χέρια να ασκήσει την πολιτική της.

Είναι το μόνο σημείο στο οποίο φανερά και φόρα παρτίδα συμφωνούν 100% οι δύο μοναχοφάηδες της Ελλαδικής εξουσίας.

Τόσο πολύ δε συμφωνούν, που πέρασαν νόμο και από τις μεθεπόμενες εκλογές, όποιος συγκεντρώσει το 38% των ψήφων, θα κυβερνήσει τη Δημοκρατία μας δημοκρατικότατα, τη στιγμή που δεν θα τον θεωρεί ικανό κυβερνήτη το 62% των Ελλήνων.

Απόλυτα δημοκρατικό.

Φυσικά δεν περνά από το μυαλό τους ότι αυτό αποτελεί αλλοίωση της λαϊκής βούλησης και αυτά τα κουραφέξαλα που μουρμουρίζουν οι κουλτουριαραίοι.

Αυτοί στην καρακοσμάρα τους.

Στην πίτα να καθήσουν και δεν πα να κουρεύεται η Δημοκρατία. Αρκεί να καθίσουν αυτοδύναμα.

Δεν περνά επίσης από το μυαλό τους ότι ίσως ο λαός με την ψήφο του ζητά ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες, γι’ αυτό δεν τους δίνει το 51% που είναι το μόνο ποσοστό βάσης, για μια έγκυρη αυτοδυναμία.

Σιγά μην λάβουν υπόψιν τους το λαό.

Ξέρεις εσύ καλύτερα από τον Ντινόπουλο, τον Γιακουμάτο και τον Κουλούρη; Θες και να ψηφίσεις. Άσχετε.



Ομπάμα γιατί μας σνομπάρεις;



Βρε καημός με τον Ομπάμα, που θα πάει στην Τουρκία και δεν θα έρθει στην Ελλάδα.

Χοροστατούν στη μίρλα, το ΠΑΣΟΚ και ο Αυτιάς.

Ναι! Ναι! το ΠΑΣΟΚ του έξω οι Αμερικάνοι και οι βάσεις που φύγαν, αλλά μείνανε, και ο Αυτιάς που τα πήρε γιατί καθ’ οδόν προς Τουρκία, ο Ομπάμα, δεν θα περάσει από το στούντιο, να μιλήσουν για το ΕΚΑΣ και το επίδομα θέρμανσης.

Μεγάλη ήττα της εξωτερικής μας πολιτικής βλέπει στο γεγονός το ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί μάλλον μεγάλη νίκη την από Βουλής ευχαριστία του κ. Σημίτη στον κ. Κλίντον και τα καμώματα του κ. Πάγκαλου που τόσο ανέβασαν την εικόνα της χώρας μας παγκοσμίως.

Είναι άλλες οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή αντιτείνουν οι κυβερνητικοί, γι’ αυτό και ο Ομπάμα πάει στην Τουρκιά. Μάλιστα.

Δυό γάϊδαροι μαλώνανε, στον ξένο αχερώνα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More