4.04.2011

Μέτρων Χιλιόμετρα



- Η ανέχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας-

Δεν θα ληφθούν, λέει, νέα μέτρα την στιγμή που ανακοινώνονται χιλιόμετρα, ψιθυρίζονται μίλια ενώ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για αλλεπάλληλους μαραθώνιους, άψογα στοιχισμένα, lobby ψιττακών.



Ο τσάρεβιτς… απειλεί τους δείκτες της οικονομίας γιατί δεν κάθονται ακίνητοι να τους πετύχει εκεί που σημαδεύει και να βελτιωθούν, παρά κάνουν ό,τι τους γουστάρει με συνέπεια «αλλού να μπανίζει, αλλού να φουρνίζει» και να την πληρώνει άμαχος πληθυσμός.
Πόσα μνημόνια θα χρειαστεί για να αντιληφθεί, ότι τα μέτρα χιλιόμετρα που ποτέ δεν θα έπαιρνε και τελικά πήρε, είναι αυτά που χαντακώνουν τους δείκτες και γι’ αυτό δεν μένουν ακίνητοι (μπας και τρακάρει επάνω τους κανας τυφλός και πεθάνουν από διάσειση. Στο σημείο που προκαθόρισε ο υπουργός, φυσικά).
Ενώ δεν λαμβάνονται νέα μέτρα, εξορμούν για να βρουν 1,7 -μέχρι στιγμής- δις €, που δεν βγήκαν του τσάρεβιτς στους υπολογισμούς του, πράγμα που ξάφνιασε μόνο τον ίδιο. (Μισό λεπτό, να ανάψω τον θερμοσίφουνα και να δω αν στέγνωσαν οι καθαρές πετσέτες. Έρχονται τα παιδιά για εισπράξεις).
Από την αρχή της θητείας του, θυμάται κάποιος μια θετική πρόβλεψή του που να επαληθεύτηκε;
Απτόητος. Την στιγμή που ευαγγελίζεται ελάφρυνση βαρών, βαράει στο ψαχνό εκείνους που οι ζωές τους ήδη τρεκλίζουν και μόνο κομπόδεμα έχουν -ραγδαία εξαντλούμενη- υπομονή.
Αξιοποίηση βαφτίζεται η εκποίηση. Είναι γνωστό στο τοκογλυφικό σύμπαν της μουσαντένιας οικονομίας, ότι η διαπραγματευτική μας θέση στη δεδομένη στιγμή, είναι ανάλογη αυτής του πτώματος εν μέσω τσακαλιών και τσάκαλων.
Λένε και ανέκδοτα. Το άλλο με τα κρυοπαγήματα το ξέρεις; Άκου να ξεραθείς στα γέλια: Δεν θα εξομοιώσουν τώρα τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί θα το χρειαστούμε ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η εξομοίωση θα γίνει από τον Οκτώβριο, γιατί ποιος καταναλώνει πετρέλαιο θέρμανσης χειμωνιάτικα; Μας φροντίζουν, δε λέω..
Το σκηνικό θυμίζει «Μπανάνες» του Γούντυ Άλλεν, με τον πραξικοπηματία λατινοαμερικάνο πρόεδρο να ορίζει επίσημη γλώσσα της Μπανανίας τη… Σουηδική και να διατάζει τους πολίτες να φορούν τα εσώρουχά τους πάνω από τα ρούχα τους, για να τους γίνεται ευκολότερα έρευνα.
Υποθηκεύονται ζωές γενεών καταδικασμένες να αναστήσουν ένα κρανίου τόπο. Και κάθε τρεις και λίγο, όπως κατρακυλάς στην ανέχεια, να σού ‘ρχεται ο τσάρεβιτς και αντί τελευταίου ασπασμού -της ευγνωμονούσας πατρίδας που της ξεκουμπίστηκες- σου παίρνει μια προτελευταία εισφορά, υπέρ του ταμείου αναξιοπαθούντων τοκογλύφων.
Όλα εξελίσσονται βάσει προγράμματος σύμφωνα με επίσημα χείλη. Μόνο που όσους και να ρώτησα, δεν θυμούνται να ψήφισαν αυτό το πρόγραμμα και πολύ περισσότερο, δεν θυμούνται να ψήφισαν τον υπουργό που το εφαρμόζει.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More