3.18.2012

Όχι για εμάς. Για τη φουκαριάρα την πατρίδα μας.

 

* Και αυτή τη φορά η δημοκρατική παράταξη φρόντισε να μην ταλαιπωρήσει τους μοναδικούς -όπως λέγεται- δημοκράτες ψηφοφόρους, απαλλάσσοντάς τους από καταστροφικά για το κόμμα -και τη χώρα εδώ που τα λέμε- διλήμματα.
Έτσι κατέβασε μόνο έναν υποψήφιο, ώστε σε κάθε ενδεχόμενο ο κόσμος να διαλέξει άνετα ανάμεσα στο Βαγγέλη και τον Βενιζέλο και η δημοκρατική (ολέ!) παράταξη απρόσκοπτα να συνεχίσει τη σωτηρία της χώρας. Με το νέο αρχηγό, η Ιερή αυτοδυναμία είναι σίγουρη. Φως φανάρι.
Άρα η χώρα επιτέλους θα σωθεί και μάλιστα με θρησκευτική διαδικασία. Θα σταυρωθεί ο λαός ο θνητός, και στη θέση του θα ανασταίνεται για σαράντα χρόνια ο αθάνατος Μαμμωνάς.

* «Η εκλογή του νέου προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή. Είναι μια αφετηρία. Σήμερα αρχίζουμε» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της προοδευτικής παράταξης και των λοιπών πατριδοβελτιωτικών έργων, βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε τον υποψήφιο της προτίμησής του.

* «Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του» πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρός του. Αυτό είναι το κακό. Όταν τα κόμματα ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους, πάντα ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους. Την επομένη, όταν καλούνται να κυβερνήσουν την βάζουν πάλι στο-ράφι-που-την-χάνουν, για να την βρουν στην επόμενη κομματική διεργασία έτοιμη, ατσαλάκωτη. Ένα ξεσκονισματάκι κι’ έτοιμο το τοτέμ.

* Σήμερα ο Βενιζέλος αντιμετωπίζει την αποχή. (Άμα δε σε θέλει, δε σε θέλει). Έτσι θα μείνει στην ιστορία του κόμματος της προοδευτικής πρωτοπορίας, σαν ο υποψήφιος που έτρεξε μόνος και τερμάτισε δεύτερος.

* Για όσους θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, έγινε γνωστό από το κόμμα ότι μπορεί να δοθεί παράταση δύο ωρών, και οι κάλπες να κλείσουν στις επτά το βράδυ αντί στις πέντε το απόγευμα. Προφανώς η μαζική προσέλευση το κόσμου είναι τέτοια που κάνει πιθανό αυτό το ενδεχόμενο. Δεν αποκλείεται -λόγω κοσμοπλημμύρας- μετά την παράταση να χτυπηθούν και πέναλτι.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More