2.17.2009

Θέλει αρετή και ούμπαλα

Περί εκλογών ο λόγος τον τελευταίο καιρό, ιδίως από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και το χάσμα καταλληλότητας γιά τη θέση του πρωθυπουργού μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου μικραίνει.

Την ίδια στιγμή, δύο στους τρεις Έλληνες δεν θέλουν εκλογές, αφού αν μπούμε σε συτή τη διαδικασία θα ξεμπερδέψουμε την άνοιξη του 2010, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη χειμάζουσα οικονομία μας, που θα κληθεί πάλι να πληρώσει τις παροχές κυβερνώντων και να πιστέψει στις πλειοδοτικές ρελάνς της αντιπολίτευσης και πάνω από ένα χρόνο προεκλογικής αδράνειας, σε περίοδο κρίσης.

Ας πούμε πως γίνονται εκλογές και κερδίζει ο Παπανδρέου ο Γ'. Πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει, τη στιγμή που
 τα δύο κόμματα εξουσίας στο μόνο σημείο στο οποίο δείχνουν να διαφωνούν, είναι στο ποιός ανακοίνωσε πρώτος τα ίδια μέτρα.

- Το είπαμε πρώτοι εμείς και σπεύσατε να το κάνετε λέει ο ένας.
- Λάθος, εμείς το είπαμε πρώτοι, έχω και μάρτυρες, λέει ο άλλος.
(Οι "μάρτυρες" είμαστε εμείς φυσικά)

Δεν θέλουμε εκλογές τώρα. Θέλουμε επιτέλους κάτι ουσιαστικό να γίνει για αυτόν τον τόπο που τον καταντήσατε όλοι μίζερο και φουκαριάρη. Θέλουμε επιτέλους να δούμε ότι όλες μας οι θυσίες δεν πήγαν πάλι στράφι. 

Θέλουμε σωστή διαχείριση, καταπολέμηση της χυδαιότητας, της διαφθοράς και της ανικανότητς στη δημόσια ζωή.

Για να γίνει αυτό, απαιτείται αρετή και τόλμη. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν.

Αν δεν μπορείτε, πάρτε επιτέλους δρόμο. Μπορούμε και μόνοι να περάσουμε τη θηλειά στο λαιμό μας.

Υπάρχουν καρτέλ; Απιστεύταμπολ

Μετωπική σύγκρουση με το καρτέλ του πετρελαίου προανήγγειλε το ΥΠΑΝ. (Που πα ρε Καραμήτροοοο).

Καρτέλ; τι ακριβώς εννοείτε κύριε υπουργέ; Υπάρχουν καρτέλ στην αυτορρυθμιζόμενη υπέρ του καταναλωτή ελεύθερη - εντελώς - αγορά του ελεύθερου - επίσης - ανταγωνισμού; Από πότε;

Παρακαλώ ενημερώστε μας σχετικά, γιατί αυτές οι φούρλες του κόμματός μας από το τσάμικο στο καλαματιανό, κλονίζουν την πίστη της βάσης μας στα φιλελεύθερα ιδεώδη.

Στο μεταξύ αν θέλετε  μια συμβουλή - αν λέω - αυτό το μετωπική - αλλά και τη σύγκρουση για πιό σίγουρα - μη τα πολυαναφέρετε, γιατί πρόκειται να εκτεθείτε.

Όπως σας βλέπουμε και δεν μας βλέπετε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More