5.06.2009

Με σημαία μια γαργάρα

Τώρα που η υπόθεση Παυλίδη έκλεισε και η Ν.Δ. τακτοποιήθηκε ηθικά, άρχισαν πάλι να σκάνε στα τηλεπαράθυρα οι αστέρες του κόμματος.

Καιρός ήταν, γιατί ο Ντινόπουλος το έπαιξε ο άνθρωπος μόνος του, στο μετερίζι της σφαιρικής ενημέρωσης.

Τόσες μέρες που κυοφορούνταν η απόφαση για την μη παραπομπή, και οι δικαιολογίες φάνταζαν σαθρές, οι πρωτοκλασάτοι είχαν εξαφανιστεί.
Τώρα που ανέκτησε το ηθικό πλεονέκτημα -να κι' άλλο ένα σύντομο ανέκδοτο- η κυβέρνηση, άνθισε πάλι ο τηλεοπτικός κομματικός μπαξές.

Μας δίνεται πλέον η ευκαιρία εξ' εγκύρων πηγών, να μαθαίνουμε ποιο είναι το κλίμα στο κυβερνών κόμμα, μετά αυτή την απόφαση - σταθμό, της αθώωσης της "αποκκλίνουσας" υπουργικής συμπεριφοράς.

Έτσι ο κ. Ζαγορίτης, μας πληροφόρησε ότι "ο Καραμανλής αναλαμβάνει τις ευθύνες του". Ξέρετε πως. Πάει στη Βουλή, λέει αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, σηκώνεται η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., χειροκροτεί τον υπεύθυνο και σοβαρό, και όλα γίνονται μέλι γάλα. Το μπάχαλο δια μιάς παύει να υφίσταται, και τα λαμόγια αμέσως βγάζουν τα κουλά τους από το μέλι.

Επίσης από τον κ. Ζαγορίτη μάθαμε πως "ο Καραμανλής είναι εδώ για να λύνει προβλήματα". Αυτό είναι το πρόβλημα κ. Ζαγορίτη μας.

Ότι λύνει τα προβλήματα, τα αφήνει λυτά, και τρέχουν εδώ κι' εκεί, πολλαπλασιαζόμενα.



Πελάααατες μου!

Περί παραιτήσεως Παυλίδη ο λόγος τελευταία, εντονότερος τώρα που -οριακά έστω- την πήδηξε το τσαχπίνης, την παραπομπή.

Υπήρξε ηθική καταδίκη, στην προχθεσινή απόφαση κουκουλώματος, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, που όχι, αυτή τη φορά δεν δήλωσε ότι παραιτείται.

Προτιμά να στηρίζει μια κυβέρνηση, η οποία στέκεται όρθια με την ψήφο ενός βουλευτή, τον οποίο -ηθικά έστω- αποδοκίμασε, με την ποντιοπιλατική λευκή ψήφο.

Τι να πεις; Πάνω από την εντιμότητα υπάρχει η κομματική σκοπιμότητα, και δεν είναι ο κ. Μανώλης ο μόνος που υπηρετεί αυτό τον ιερό σκοπό.

Πάνω από την συνείδηση, την εντιμότητα, το καλό του τόπου, υπάρχει η κομματική πειθαρχία και σκοπιμότητα.

Ο αγώνας με κάθε μέσο, ηθικό και ανήθικο, για παραμονή στην εξουσία είναι ο πραγματικός σκοπός και όχι η χρήση της εξουσίας, για προώθηση των ζητημάτων που παραμένουν επί δεκαετίες κρίσιμα, επειδή κάποιοι δεν τόλμησαν να συγκρουστούν με τα κομματικά και όχι μόνο κατεστημένα.
Κάποιοι που θεωρούν ότι καλό του τόπου είναι η εξυπηρέτηση της κομματικής τους πελατείας και των χορηγών τους.

Κάποιων που πατρίδα έχουν το κόμμα και σημαία τους τις γαργάρες.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More