3.09.2009

Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου



Ανέλαβε τις ευθύνες του ο Καραμανλής για το Βατοπέδι, λένε και ξαναλένε οι της Ν.Δ., αναφέροντας το γεγονός ως ένδειξη εντιμότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.

Βέβαια του πήρε κάποιο χρόνο, αλλά τελικά έκανε πέτρα της καρδιά και το ομολόγησε. Mea culpa είπε στη Βουλή, καταχειροκροτούμενος από τους Βουλευτές του κυβερνώνοντος κόμματος, και συνέχισε να κυβερνά, υπεύθυνα και σοβαρά.

Ωραία. Πάω κι' εγώ στην τράπεζα και τους λέω ότι είναι "υπευθυνότητά" μου που πήρα το δάνειό μου, αλλά αντιμετωπίζω "σοβαρό" πρόβλημα αποπληρωμής του. Αναγνωρίζω υπεύθυνα και σοβαρά ότι χρωστώ χρήματα στο ευαγές ίδρυμα.

Τι θα γίνει; Θα σηκωθεί ο διευθυντής και οι υπάλληλοι και θα χειροκροτάνε κι' εμένα; Στη συνέχεια θα σβήσουν την οφειλή μου, αφού υπεύθυνα και σοβαρά ανέλαβα την ευθύνη της;

Άλλο παράδειγμα:
Καθιστώ έγκυο μια όμορφη Σφακιανή. Πάω στ' αδέλφια της, το Μανωλιό, το Μιχαλιό και το Μανούσο, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, αυτοί σηκώνονται με χειροκροτάνε, με βάζουνε στο πλοίο και μου κουνάνε μαντήλια στο μώλο;

Αν αυτή είναι ανάληψη ευθυνών, τρέχω στην τράπεζα ν' αναλάβω τις δικές μου.

http://leadinganswers.typepad.com/photos/uncategorized/2007/12/13/team_responsibility_2.jpg



Αυτογκόοοολ!


Αυτή δεν πρέπει να λέγεται Ενωμένη Ευρώπη αλλά άλλοθι.

Δηλώνει υπευθύνως βεβαίως - βεβαίως ο πρωθυπουργός, ότι νέοι φόροι δεν θα μπουν - κι' εμείς το πιστέψαμε- και βγαίνουν οι Βρυξέλλες και ζητούν από την κυβέρνηση - δεν θέλει αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς - να αυξήσει κατά 20% την φορολογία των καυσίμων.

Και η κυβέρνηση που θέλει αυτόν τον καιρό πρόσθετα έσοδα όσο ο Παπανδρέου την πρωθυπουργική καρέκλα, τάχα μου στριτζώνεται και δεν προχωρά στην υλοποίηση της νέας φορομπηξιάς, για να ενδώσει αύριο μεθαύριο επικαλούμενη πιέσεις των Βρυξελλών.

Παλιός και αποτελεσματικός τρόπος να αποποιείσαι -υπευθύνως- των ευθυνών σου. Εσύ τάχα μοου θέλεις να ακολουθήσεις φιλολαϊκή πολιτική, αλλά η κακιά Ευρώπη δεν σε αφήνει, γιατί έχει άκαμπτους κανόνες που εφαρμόζονται από ανάλγητους γραφειοκράτες.

Και το μιλημένο παιχνίδι συνεχίζεται στις πλάτες μας, όσο εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις ομάδες ενός προσυμφωνημένου πρωταθλήματος, με έπαθλο την εξουσία και την διατήρησή της πάση θυσία.

Αυτογκόοοολ! (καλά ε; σκίζει δίχτυα να' ουμ).

http://www.jvwisdom.com/uploads/images/Beggar.jpg


Καλά δεν ακούτε το Νομάρχη; Είστε σοβαροί;

Είναι δυνατόν στη Ν.Δ. να μην ακούν το Νομάρχη; διερωτήθη σήμερα για πολλοστή φορά ο νομάρχης.

Ποιός νομάρχης; Ένας είναι ο νομάρχης, που μιλά στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του.

Τα είπαμε. Είναι ο νομάρχης Ζορό, ο νομάρχης Κατζαντζίδης, ο νομάρχης κολλητός, ο νομάρχης κουμπάρος, ο νομάρχης αμύντωρ της Θεσσαλονίκης και των δικαιωμάτων των απανταχού αδικημένων.

Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να μην λαμβάνονται υπ' όψιν εκεί στη Ρηγίλλης;

Έτσι εξηγούνται οι φτωχές επιδόσεις του κόμματός μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τον ρώτησε το πρωί ο Αυτιάς -τι παιδί κι' αυτό ρε παιδιά- Τετραπέρατος. Αυτός πρέπει να βλέπει που δείχνουν οι μύτες των παπουτσιών του, για να καταλάβει που πάει.

Τον ρώτησε ο Αυτιάς. Σκέφτεσαι να κάνεις δικό σου κόμμα; Δεν είμαι ζαντός (=τρελός εις την ποντιακήν καλαντσεύουσα) απάντησε ο Ψωμιάδης. Πολύ κακώς κατά την άποψή μου.

Υπό την ηγεσία του, η Ελλάδα θα είχε κάποια ελπίδα. Υπό την προϋπόθεση πάντα, να μάθει να πετάει χαρταετό, προσόν απολύτως απαραίτητο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Αμολάτε καλούμπα συνέλληνες...


Ντινόπουλε γερά, δεν είσαι μόνος στο μετερίζι


Είχατε καιρό να τον δείτε;

Ενέσκηψε δριμύς στα τηλεοπτικά παράθυρα ο υπο παραίτηση βουλευτής κ. Μανώλης και επιτέλους ο έτερος κυβερνητικός τηλεοπτικός μαϊντανός κ. Ντινόπουλος δεν θα αισθάνεται μόνος, στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι το άσπρο είναι μαύρο και το γεγονός ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή, είναι διαδόσεις του Συνασπισμού και των ευρύτερων κακοποιών δυνάμεων.

Ντόρος είχε γίνει πρόσφατα με την απειλή παραίτησης του κ. Μανώλη, τόσος ώστε να πιστέψουμε ότι ο κίνδυνος για τη Δημοκρατία μας ήταν ορατός.

Ευτυχώς με μία νέα κωλοτούμπα, ο κ. Μανώλης επέστρεψε στο μαντρί, η Δημοκρατία εσώθη, η Νέα Δημοκρατία διατηρήθηκε στην κυβέρνηση, και τα λαμόγια στην εξουσία.

Ο ίδιος μπορεί να συνεχίζει να βόσκει στα παχειά λιβάδια των βουλευτικών προνομίων και να προσπαθεί να ταΐσει σ' εμάς κουτόχορτο.
Business as usual.


Το άλλο με τον Καραμήτρο το ξέρετε;


Ελέγχονται ως ανακριβείς, πληροφορίες που θέλουν τον ΥΠΑΝ κ. Χατζηδάκη να νοσηλεύεται με βαρειές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά την μετωπική του σύγκρουση με το καρτέλ των καυσίμων.

Οι μη έχοντες μνήμη χρυσόψαρου, θα θυμούνται ότι προ δέκα ημερών ο ΥΠΑΝ είχε προαναγγείλει ανένδοτο αγώνα κατά του καρτέλ των καυσίμων, το οποίο απείλησε να το αρχίσει στις κουτουλιές. Για μετωπική σύγκρουση μίλησε.

Τι κάνει σήμερα το καρτέλ; Καλά είναι, σας χαιρετάει.

Πήρε τόσο στα σοβαρά την προειδοποίηση του κ. Χατζηδάκη, που τα καύσιμα σήμερα, πουλιούνται ακριβότερα από την περασμένη εβδομάδα.

Και σας το είπαμε κύριε υπουργέ, μη μας τους αγριεύετε με προειδοποιήσεις και λοιπές σαπουνόφουσκες, γιατί μπορεί εσείς να εκτείθεστε, εμείς όμως πληρώνουμε το μάρμαρο.

Μετωπική σύγκρουση με το καρτέλ λέει. Το άλλο με τον Καραμήτρο το ξέρετε;


Pure logistics


Μέγα θέμα η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμια στην Τουρκία και η παράλειψή του να επισκεφθεί την Ελλάδα, αφού βρίσκεται στη γειτονιά.

Έχουμε τρελλαθεί τελείως; Είμαστε για τέτοια έξοδα τέτοιες ώρες;

Κάθε φορά που μας επισκέπτεται αμερικάνος πρόεδρος, εμείς μένουμε με μία νέα αγορά του αιώνα στα χέρια, ένα δεκάρικο λόγο για την σπουδαιότητα της συμμάχου Ελλάδος, και μια έκθεση του σταιητ ντηπάρτμεντ, που μόνιμα κατατάσσει τη χώρα μας κάπου εκεί στις στυγνές δικτατορίες.

Τρώμε και καμμιά ταξιδιωτική οδηγία στο καρλανγκούτσι (=μέτωπο, δόξα πατρί) να θυμόμαστε ποιός είναι τ' αφεντικό.

Γιατί τον λέω Ομπάμια; Γιατί μέχρι να βγεί πρόεδρος, οι Έλληνες των ΗΠΑ χαϊδεύτηκαν στ' αυτιά μέχρι παρεξηγήσεως, και της Ελλάδας χάρηκαν γιατί είμαστε χαρούμενοι γενικά.

Τώρα που κάθησε στην προεδρική καρέκλα, μπορεί να κάνει την μπάμια τη γιαχνιστή.

Άλλωστε γιατί να έρθει εδώ, αφού οι πωλήσεις όπως και νά' χει θα πάνε μια χαρά; Είναι σίγουρο ότι θα εξοπλίσει την Τουρκία, οπότε θα υποχρεωθούμε κι' εμείς να αγοράσουμε όπλα, προσπαθώντας να κρατήσουμε την ισορροπία δυνάμεων.

Pure logistics.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More