3.10.2009

Ζωναράδικος - σφιχτός - Βρυξελλών

Αύξηση του Φ.Π.Α. στο 21% και του ειδικού φόρου στα καύσιμα προτείνεται από τις Βρυξέλλες αλλά η κυβέρνηση - για την ώρα - δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.

Άλλωστε το μελάνι από την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν προβλέπονται νέοι φοροι για το 2009, δεν έχει στεγνώσει ακόμη. ( Ο σενιόρ Αλμούνια είναι ενήμερος κύριε πρωθυπουργέ; μήπως πρέπει να ενημερώνονται οι προϊστάμενοί μας πριν προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους δηλώσεις); Τέσπα.

Δεν εξετάζει το γκουβέρνο λοιπόν αυτήν την ώρα τις παραπάνω αυξήσεις, αλλά ως είθισται η άκαμπτη γραφειοκρατία της Ε.Ε. θα μας πιέσει για την εφαρμογή τους
και εμείς θα πληρώσουμε και θα πούμε κι' ένα τραγούδι. Το παραθέτω:

Για ιδές καιρό που διάλεξαν, ν'αυξήσουν τα μαζούτια
τώρα που είν' απόφαση, ν' αρχίσουμε τα σούτια.
Στα ύψη ο τιμάριθμος, ψηλότερα η ΦαΠΑ
(σ)τα νούμερα οι τσάροι μας, πάντα βγαίνουνε μάπα.

Το άσμα είναι ζωναράδικος - σφιχτός - Βρυξελλών.


Μέγιστον αγαθόν η ευθυμία



Μην ανοίξετε σήμερα τα παράθυρά σας.

Το κράτος - ξύπνησε! (;) - προχώρησε σε ελέγχους περιουσιακών στοιχείων κρατικών λειτουργών και η μπόχα κάλυψε όλη τη χώρα. Του Κουτρούλη ο γάμος με τον κρατικό κορβανά κοινό μυστικό για όλους μας εκτός από τους σοβαρούς μας κυβερνώντες.

Όπου κοιτάζω και κοιτάζεις, όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα. Παράγκα διαπλοκής, παράγκα τάσι μίτσι κότσι, παράγκα πλυντήριο βρώμικου χρήματος, παράγκα ημετεροκουμπάρων...

Στο μεταξύ υπεύθυνοι και σοβαροί πολιτικοί, πάνε κι' έρχονται στις Βρυξέλλες, γεμάτοι ρεβερέντζες για τους εν Εσπερία γραφειοκράτες, αυστηροί και άτεγκτοι όταν επιστρέφουν στη χώρα και απευθύνονται στους ιθαγενείς.

"Μέγιστον αγαθόν η ευθυμία" έλεγε ο Δημόκριτος και είναι το μόνο αγαθό που οι πολιτικοί μας μοιράζουν απλόχερα και χωρίς υπερχρέωση.

Αυτές οι Οβιδιακές τους μεταμορφώσεις από γατούλες σολονιού σε τσάρους μάρους κουκουνάρους, πραγματικά μακραίνουν τη ζωή μας (και κλάαααμα τα ταμεία).


Και να βλεπόμαστε αραιά..

Θα στοιχίσει ακριβά στο λαό η πώληση της Ολυμπιακής λέει ο Συνασπισμός, που φαίνεται να πιστεύει ότι μέχρι σήμερα και αυτή η... Κασσιανή του δημοσίου μας έβγαινε φθηνά.

Συμφωνώ με την στρατηγική σημασία του εθνικού αερομεταφορέα και ευχής έργο θα ήταν να έμενε κερδοφόρος - έστω να μην μπαίνει μέσα - στην κυριότητα του δημοσίου.

Κερδοφορία όμως η Ολυμπιακή έχει να επιδείξει από την εποχή των αδελφών Ράϊτ και το κοστούμι μας έβγαινε κομμάτι ακριβό, να αιμοδοτούμε 365 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για να μεταφέρουν τα κόμματα τους στρατούς τους και να χρησιμοποιούνται τα υπουργικά ταξίδια ως πρόφαση για κουστωδίες παρατρεχάμενων τζαμπατζήδων μετά των συζύγων τους για ψώνια και αναψυχή στις μοδάτες πρωτεύουσες.

Και κάθε τρείς και λίγο να τρως μια δεκάωρη καθυστέρηση ή αναβολή πτήσης για ψύλλου πήδημα, εσύ, ο πληρώνων τη λέζα.

Να μείνει δημόσιος ο εθνικός αερομεταφορέας, αλλά κερδοφορία ή έστω σωστή διαχείριση στα χέρια αυτού του δημοσίου δεν γίνεται. Θα είναι πάντα μέσα με τα τσαρούχια και θα τρώμε και μαγκιές από πάνω.

Ας πάει λοιπόν στην ευχή του Θεού και της Παναγίας, και να βλεπόμαστε αραιά. Αρκετά τους πλερώσαμε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More