3.18.2009

Σήμερα, όλοι οι 'Ελληνες είμαστε Κολωνακιώτες.

Κι' αν η μισή μου καρδιά είναι σήμερα εδώ, στην ανεργία, την αναδουλειά, την εκληματικότητα, η άλλη μισή, στο δοκιμαζόμενο Κολωνάκι βρίσκεται.

Σύντροφοι αγωνιστές των πανωτοκίων, της αρπαχτής, της πολιτικής ατολμίας, του παραγοντισμού, της ρεμούλκας και των άλλων θεάρεστων πράξεων, η καρδιά όλων μας σήμερα χτυπά στο βασανισμένο λίκνο του τάχαμου.

Σήμερα, όλοι οι 'Ελληνες είμαστε Κολωνακιώτες.

Βαριά η σκιά του δράματος που εκτυλίσσεται στο κέντρο της Αθήνας, πλακώνει τον τόπο. Ένας κόμπος στο λαιμό - και καταπιώνα - της χώρας.

Η κυβέρνηση -έχουμε κι' απ' αυτήν- η κυβέρνηση λέγω, αποφάσισε να πάρει άμεσα μέτρα. Δέκα διμοιρίες ματ και εκατοντάδες αστυνομικοί -κι' απ' αυτούς είχαμε, αλλά τους κρατούσαμε για τις Κυριακές και τις εθνικές εορτές- περιπολούν στην περιοχή αποφασισμένοι να βροντοφωνάξουν στους κουκουλοφόρους:

- Νο passaran! Δεν θα περάσετε άτιμοι κουκουλοφόροι. Πάτε πιο εκεί ρε παιδιά. Στο Βύρωνα, τη Λάρισα, τη Σαλονίκη. Σας πείραξε κανείς όταν τα κάνατε γυαλιά καρφιά εκεί; Κανείς. Κύριοι ήρθατε, κύριοι φύγατε.

Καλά δεν σας ξηγηθήκαμε τότε; Τώρα γιατί ξηγιέστε σκουληκιάρικα; Το Κολωνάκι ρε; Το Κολωνάκι;

Ήμαρτον κύριε. Δεν έχουν ιερό και όσιο.


Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας


Λοιπόν, όλα κι' όλα για να μείνουμε φίλοι.

Αγαπητοί κουκουλοφόροι και ευρύτεραι ταραχοποιαί δυνάμεις, ακούστε με προσοχή.

Κάψτε, ρημάξτε όπου σας καπνίσει σε όλη την επικράτεια, όπως κάνετε ως σήμερα, και λογαριασμό μη δίνετε σε κανένα.

Μη διανοηθείτε όμως, και το δηλώνω κατηγορηματικά, να κάνετε τα δικά σας στο Κολωνάκι, θα σας κόψουμε τα πόδια "σύριζα".

Δεν είναι δυνατόν και η πολιτεία δεν θα ανεχθεί την παραμικρή παρασπονδία στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού, στην καρδιά της χώρας, όπου κατοικοεδρεύει, ψωνίζει ή απολαμβάνει τον καφέ της η πολιτική, οικονομική, δημοσιογραφική και η γενικότερη λαμογική κάστα της χώρας.

Κάψτε τα Ταμπούρια. Βιάστε σύμπασα την Ελλάδα και το Άργος. Προπηλακίστε ελεύθερα όπου θέλετε, στο Κολωνάκι όμως θα έρχεστε για καφέ, ψώνια και busines όπως tutti οι Capi, και μόνο γι' αυτά.

Ακούς εκεί κουκουλοφόροι στο Κολωνάκι, την κολώνα του ελληνικού - και βάλε - πολιτικοοικονομικού συστήματος.

Η ανοχή έχει και κάποια όρια.

Κάτω τα χέρια από το Κολωνάκι λοιπόν, για να 'μαστε φίλοι, εξουσία και κουκουλοφόροι όπως τα συμφωνήσαμε.


Κάποιοι επιτέλους πρέπει να μιλήσουν


Ξέρω ότι φοβάστε να το πείτε, αλλά εγώ θα το τολμήσω, κι' ας ξέρω ότι θα το πληρώσω ακριβά, αφού τα βάζω με την κυβέρνηση, τον Συνασπισμό εν προκειμένω.

Για όλα φταίει ο Συνασπισμός. Δύο τρείς έχουμε το θάρρος να πούμε ελεύθερα τη γνώμη μας. Άντε πέντε.

Ο Μαυροτζαφέρης, ο καταλληλότερος, ο ακαταλληλότερος, η μικρή χουχού κι' εγώ, έχουμε επανειλημμένα στιγματίσει τον ύποπτο ρόλο του περιθωριακού αυτού κόμματος, που από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, μόνο δεινά έχουν βρεί αυτόν τον πολύπαθο τόπο.

Τι να πρωτοθυμηθώ;

Χρηματιστήριο; Δομημένα, σοδομημένα ομόλογα; Άδεια ταμεία; Άϋλες συντάξεις, Απασχολήσιμους; Ανεργία; Κουμπάροι Τσίπρα; Γείτονες Αλαβάνου;

Τα θυμάμαι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Από τότε που ο Συνασπισμός ανέλαβε τις τύχες της χώρας, πάμε κατά διαόλου, αλλά υπομένουμε καρτερικά τόσα χρόνια, πότε θα κάνει ξαστεριά.

Η υπομονή όμως, έχει και τα όριά της.

Μετά την προχθεσινή έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα του Κολωνακίου, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Με ανησυχεί μόνο ένα γεγονός. Ότι αυτή τη φορά, μόνο ο Μαυροτζαφέρης έβαλε το δάχτυλο στον τύπο των ήλων και λαύρος καταδίκασε για άλλη μία φορά την Συνασπισμό και τις παραφυάδες του.

Ο Μαυροτζαφέρης κι' εγώ, μόνοι στις επάλξεις της αντίστασης κατά της κυβέρνησης του Σύριζα.

Θα νικήσουμε. Θα δικαιωθούμε.


Το σύγχρονο Ρούπελ


Έλεγε χθες τηλεοπτικός επαείων και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος -όχι του Συνασπισμού, εξηγούμαι- αλλά του υπεύθυνου και σοβαρού, ότι, πως να γίνει μια σύλληψη, την ώρα που οι κουκουφόροι ρήμαζαν τον τόπο, αφού δεν υπήρχαν διμοιρίες ΜΑΤ, για να κάνουν κυκλωτική κίνηση.

Μάλιστα.

Μόνο μία διμοιρία για μία σύλληψη; Και την αεροπορία γιατί τη έχουμε; Το ναυτικό; Έχουμε τόσες μοίρες καταδρομών, και μία μεραρχία ειδικών δυνάμεων. Είναι ώρα να κάνουμε τσιγκουνιές; Το Κολωνάκι καίγεται, δεν τούρκεψε η Κιάφα.

Πυρ ομαδόν, μη μείνει ρουθούνι.

Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν στο σύγχρονο λίκνο του Ελληνισμού.

Τόσο χώρο έχει η Ελλάδα να αλωνίσουν. Ας πάνε να κάνουν ότι θέλουν, μακριά απ' τα καφέ di tutti Capi, τα σύχρονα Ρούπελ. Το Άλαμο. Το Βερντέν.

Αέρααα (βαρδαρίσιο)


Ξεπέρασα τους ενδοιασμούς μου, στραγγαλίστε τις ελευθερίες μου


Η κοινωνία ξεπέρασε τους ενδοιασμούς της και ζητά τάξη, δήλωσε κυβερνητική βουλευτίνα χθες στο MEGA, θεωρώντας ότι η επίθεση στο Κολωνάκι στο οποίο κατοικοεδρεύει, ήταν η θρυαλλίδα που ξύπνησε την απαίτησή μας για ασφάλεια.

Δεν γνωρίζω για εσάς, αλλά προσωπικά δεν είχα κανένα ενδοιασμό για την εφαρμογή της τάξης στο πλαίσιο που ο νόμος και το σύνταγμα προβλέπουν.

Αυτό ζητούμε χρόνια τώρα και οι αρμόδιοι αμολάνε χαρταετό, κομπάζοντας για το έργο τους, που έχει κάνει την Ελλάδα Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Δεν είχαμε νομίζω κανέναν ενδοιασμό για την εφαρμογή του νόμου ποτέ. Τουλάχιστον όσοι είμαστε έξω από τα Διαβατά και τον Κορυδαλλό.

Ο λόγος περί δήθεν αναστολών είναι εκ του πονηρού.

Δεν θέλουν οι κυβερνήσεις να εφαρμόζουν τον νόμο. Θέλουν κατάχρηση εξουσίας και αστυνομοκρατία.

Μόνο έτσι, μετά την απόγνωση στην οποία έχουν φέρει τον κόσμο, θα μπορέσουν να ελέγξουν την δυσαρέσκεια.

Το καζάνι βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει. Το ξέρουν και τρέμουν. Θέλουν λοιπόν λυμένα τα χέρια τους, να μπορούν να ξυλοφορτώνουν και φυλακίζουν τα παιδιά μας με τις ευλογίες μας, όταν διεκδικούν τη θέση τους στο αύριο.

Μη τους αφήσετε. Έχουμε νόμους και σύνταγμα.

Καιρός είναι να εφαρμοστούν σε όλους και για όλους.

http://karenweissmann.files.wordpress.com/2007/11/gagged_med3.jpg

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More