4.02.2009

Δώσε και μένα μπάρμπα μου στην Κορώνη


Σύμφωνα με την άτιμη Κομισιόν, το 30% των δαπανών του δημοσίου είναι σπατάλη. Κάπου 12,6 δις ετησίως.

Πολύ χρήμα.

Φανταστείτε φαγοπότι. Δώσε και μένα μπάρμπα μου στην Κορώνη, κι’ εγώ κουμπάρος είμαι.

Σκεφτείτε ότι αυτό το υδροκέφαλο, οκνηρό, αργό, ατελέσφορο δημόσιο, μας στοιχίζει και 30% παραπάνω. Μάλλον μη το σκέφτεστε γιατί ή εγκεφαλικό θα πάθετε, ή στη φυλακή θα πάτε, οπότε πάλι στα νύχια του θα πέσετε.

Θα σας πω μόνο, κάτι που είχε πει ο Λεωνίδας Κύρκος πριν τις εκλογές του ΄81. Ήταν κάπως έτσι:

Έλληνα την Κυριακή θα κληθείς να ψηφίσεις. Βάλε το χέρι στην τσέπη σου και δες πόσα έχεις. Αν σου φτάνουν να ζήσεις αξιοπρεπώς, ξαναψήφισέ τους.

Και θα προσθέσω: Αν το κράτος που πληρώνεις χρυσό σου βγαίνει μπακιρένιο, κι’ αυτός που ανέλαβε να το επανιδρύσει το έκανε τσίγκινο, ξαναψήφισέ τον.

Δικό σου είναι το κεφάλι, κι’ εκεί είναι ο τοίχος.


Είμαστε large και σπόρτηδες

Λοιπόν κυρίες και κύριοι, δεν θα ήθελα να ξανακούσω τη μίρλα σας για κρίση, ανεργία και πτωχή πλην τιμία Ελλάδα.

Είμαστε large και σπόρτηδες και ότι και να πείτε, δεν με πείθετε. Με μια γενναία κίνηση η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά, αφού μας περισσεύουν και το εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας είναι στα χάϊ του –τις παραπαίουσες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας, με μείωση των τελών ταξινόμησης έως και κατά 50%.
Με το σύνθημα «πάρε αυτοκίνητο για να μη μείνει το χρέος μας ακίνητο», το Υπ. Οικονομικών πήρε το γενναίο αυτό μέτρο, εξασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις ανέργων στο Βούπερταλ, το Ντητρόϊτ και την Οκινάβα.

Εξ εγκύρων πηγών του υπουργείου, ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να προκύψει πρόβλημα με το ισοζύγιο, διότι φέτος αναμένεται αλματώδης αύξηση των εξαγωγών μας, στα αγγούρια τα καλυβιώτικα, τα πεπόνια τα αργείτικα και τα φιρίκια Ευβοίας.

Σπεύσατε λοιπόν, πάρτε δάνεια και αγοράστε αυτοκίνητο πάραυτα. Ούτε ένας εργάτης στο Μάϊνταλ να μη μείνει άνεργος, ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα και φέτος να κάνει τις διακοπές του στην Τουρκία, την Ισπανία και το Μαρόκο.

Όποιος δεν αγοράσει, θα θεωρηθεί εθνικός μειοδότης.

http://www.solarnavigator.net/images/poverty_homeless_french_man_shopping_trolley.jpg


Για το βούρστ το επιούσιο


Και άντε, κατεβάσαμε τα τέλη ταξινόμησης, οι έμποροι μείωσαν τα περιθώρια κέρδους τους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες τι κάνουν για να στηρίξουν την πτώση των πωλήσεών τους;

Κάνουν κάποιες εκπτώσεις, ή αφήνεται στην προαίρεση των εμπόρων και των κατά τόπους κυβερνήσεων, οι οποίες καλούνται να τους χρηματοδοτήσουν πέρα από γενναίες χρηματοδοτήσεις που οι χώρες προέλευσής τους, έχουν ήδη καταβάλλει;

Και άντε, ας το πάρει κι’ αυτό το ποτάμι, κι ας πάρουμε κι’ ένα αμάξι, αυξάνοντας το χρέος μας. Σιγά τον πολυέλαιο. Τι να καταλάβει το Αιγαίο από τορπίλες.

Έχουμε ζητήσει ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη από τις χώρες προέλευσης των αυτοκινήτων;

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε στις κυβερνήσεις αυτές να επιδοτήσουν ισόποσα ή έστω κατά τι, τις διακοπές των πολιτών τους στη χώρα μας; Αφού συμφωνούμε πλέον ότι αυτή είναι η δική μας βιομηχανία;

Στηρίζω τη δική σου, στήριξε τη δική μου.

Γιατί μου είναι δύσκολο να βλέπω τη Μέρκελ να κάνει συστάσεις εν είδει γκαουλάϊτερ στη χώρα μου, για το πώς στο ένα παπούτσι εκτός από τα δύο πόδια μου να βάλω και τα χέρια, κι εγώ να εξοικονομώ από τα ελάχιστα που έχω, για να μη χάσει ο Πέτερ ο Γιόχαν κι’ ο Φράντς το βούρστ το επιούσιο. Στοιχειώδες φίλε μου Γουότσον.

Αφήστε τον ρε να πάει όπου θέλει

«Η Ελλάδα αντιδρά σαν ζηλιάρα γκόμενα», λέει ο τουρκικός τύπος, γιατί στριτζωθήκαμε που ο Ομπάμιας θα πάει στη γείτονα, και δεν θα έρθει εδώ, να μας τιμήσει και εμάς με την υψηλή (κοντά δύο μέτρα είναι ο μπαγάσας), παρουσία του.

Ορίστε, τώρα μας τη λένε και οι Τούρκοι, για το κιμπαριλίκι που εδώ και χρόνια έχουμε χάσει, αφού είναι ντεμοντέ, πασέ και άκρως αντιλαμογικό.

Και δηλαδή γιατί λυσσάξατε να τον φέρετε και εδώ; Μυαλό δεν βάλατε;

Κάθε φορά που αμερικάνος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα, δεν είναι για καλό.

Δανεικά θα ζητήσει, φανταράκια για τους πολέμους τους θα ζητήσει, θα ξεστοκάρει πανάκριβα την μπαγκατέλα του οπλοστασίου του, θα μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα είμαστε καλύτεροι σύμμαχοι, και πως θα περιφρουρούμε τις ελευθερίες στη χώρα μας, που κακώς, πολύ κακώς, δεν έχει ένα Γκουαντάναμο.

Και φεύγοντας, θα μας αφήσει και μια βελτιωμένη έκδοση της Κάμα Σούτρα, ώστε την επόμενη φορά, που θα έρθει να του κάνουμε καλύτερα κουνήματα.

Αφήστε τον ρε να πάει όπου θέλει. Ιδίως εσύ Αυτιά που λύσσαξες. Γιατί όταν ο big boss βγαίνει για πωλήσεις, μια πιθαμή απ’ τον απ' αυτό μας, κι’ ό,που θέλει ας είναι.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω αδελφέ μου μουσούλια, που τρως τα φασούλια. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες.


Έκανες πολύ κακώς

Τι έκανε λέει; Φοβήθηκες με όσα γίνονται γύρω σου και πήρες σκύλο φύλακα να σε φυλάει; Έκανες πολύ κακώς.

Γιατί αν ο σκύλος τα πάρει στο κρανίο, την ώρα που ο άλλος σε κακοποιεί μέσα στο σπίτι σου, και τον δαγκώσει, την έβαψες.

Σύμφωνα με το νόμο, ο κλέφτης, ο βιαστής ή δολοφόνος που σου την έπεσε, μπορεί να σου κάνει μήνυση, και ακόμη χειρότερα να δικαιωθεί.

Τι να κάνω δηλαδή θα ρωτήσεις; Να πάρω πιστόλι;

Όχι, γιατί η οπλοφορία απαγορεύεται εφ’ όσον ζεις εκτός Κρήτης. Εκεί επιτρέπεται γιατί… έτσι.

Να περιμένω μέχρι η δύναμη Δέλτα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας, βγει και εκτός Κολωνακίου;

Σιγά μη θες και δύναμη Δέλτα, εσύ ο εκτός Κολωνακίου πολίτης β’.

Τι να κάνω; Θα ρωτήσεις και θα σου πω.

Θα πάρεις ένα παπαγάλο – φύλακα. Κατ’ αρχάς με το που θα μπαίνει ο κακοποιός στο σπίτι σου, θα μιμείται τον ήχο του συναγερμού. Αν αυτό δεν αποδώσει, θα τον αρχίζει στα μπινελίκια. Ξέρεις καντήλια, μάνες και τέτοιες βαρειές κουβέντες.

Και δηλαδή; Έτσι θα είμαι ασφαλής;

Όχι, αλλά το πρόστιμο για εξύβριση δολοφόνου, είναι φθηνότερο από το πρόστιμο για δάγκωμα σκύλου. (Δεν είναι διασταυρωμένο αλλά είναι είναι μια εκδοχή, δεν συμφωνείς;).



Σας συμφέρω

Επειδή αγαπητή μου κυβέρνηση, σε βρίσκω διστακτική στο να πιέσεις τους τραπεζίτες για τα υπολειπόμενα 18 δις του πακέτου στήριξης της ρευστότητας, που ακόμη δεν έχουν διοχετευθεί στην Σαχάρα της αγοράς.

Λένε πως η οικονομία της Ρουμανίας θα σωθεί και από τις τέσσερις δικές μας τράπεζες, με πόρους που θα αντληθούν από τα κεντρικά τους, πράγμα που κάνει τα φίδια να με ζώνουν, άκου τι σου προτείνω.

Να αγοράσεις από τις τράπεζες, όλα τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται για τίμιους, αξεπέραστους λόγους. Όσα φράγκα περισσέψουν γιατί θα περισσέψουν, θα αγοράσεις ή χρηματοδοτήσεις μερικώς, όλα τα υπόλοιπα δάνεια.

Έτσι θα πετύχεις με ένα σμπάρο, ένα κοπάδι τρυγόνια.

Οι τράπεζες θα έχουν ρευστότητα δικών τους κεφαλαίων και δεν με νοιάζει που θα τα επενδύσουν. Μεγάλα παιδιά είναι, ξέρουν.

Ο κόσμος δεν θα χάσει το σπιτάκι του και εσύ θα εισπράττεις τον φόρο ακινήτου.

Απαλλαγμένος ο δανειολήπτης από τον μηνιαίο βρόγχο εξυπηρέτησης του δανείου του, θα τονώσει την ζήτηση στην αγορά, άρα θα εισπράξεις ΦΠΑ και φόρους.

Τα χρήματα που θα διαθέσεις θα τα πάρεις πίσω –όσα πάρεις- με όρους ευμενείς, με επιτόκια που οι τράπεζές μας (Κτηματική, Ταμιευτήριο θα ορίσουν) και θα είναι στα όρια που ορίζει η επιτροπή ανταγωνισμού.

Θα μου πείτε τι μας τσαμπουνάς τώρα, μας έγινες και οικονομολόγος;

Και θα σας απαντήσω. Εάν θεωρείται οικονομολόγος κάποιος που δεν μπορεί να βγάλει σωστό προϋπολογισμό ούτε με σφαίρες και παραμένει υπουργός, γιατί να μην δοκιμάσω κι’ εγώ;

Κι’ εγώ μάλιστα, δεν κάθομαι στο σβέρκο κανενός.

Σας συμφέρω.


Τους την βγαίνει από δεξιά

Από τα ανέκδοτα του καιρού μας..

Επί χρόνια οι ΗΠΑ και ο δυτικός κόσμος, ζητούσαν από την Κίνα να «παίξει» με τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας, προσδοκώντας κομμάτι από την τεράστια πίτα που θα προέκυπτε από μια κοινωνία που χρειαζόταν από μπρίκι μέχρι αυτοκίνητο.

Τα χρόνια πέρασαν, η Κίνα δέχτηκε να παίξει με τους οικονομικούς κανόνες του δυτικού κόσμου, η οικονομία της αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, και τα προϊόντα της κατακλύζουν την παγκόσμια αγορά, εκτοπίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα εκείνων που επέμεναν να την κάνουν πελάτη τους.

Εκείνων που την κατηγορούσαν για προστατευτισμό και ζητούσαν να ανοίξει τα σύνορά της, εκτιμώντας ότι η τεράστια αγορά της θα κατανάλωνε παθητικά τα προϊόντα τους, χωρίς να μπορεί να στηρίξει δική της παραγωγή, πόσο μάλλον εξαγωγές.

Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της δύσης, έπεσαν για άλλη μια φορά μέσα -για μέσα-, και σήμερα η Κίνα βγαίνει από δεξιά, ζητώντας τους να εφαρμόσουν πλήρως τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου, και να άρουν τους περιορισμούς που σιγά – σιγά επιβάλλουν στα προϊόντα της, που πνίγουν τις αγορές της Δύσης.

Ο κομμουνιστής λοιπόν, ζητάει από τον νεοφιλελεύθερο, να εφαρμόσει όσα ευαγγελίζεται τόσα χρόνια, και που με τόση επιμονή επί δεκαετίες η Κίνα αντιπαλεύει, αντιπάλευε αν θέλετε.

Μύλος.


Ο οικοπεδοφάγος θα φυλάει το δάσος

Συνέρχονται την Πέμπτη στο Λονδίνο, οι ηγέτες των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, σε μια προσπάθεια να βρουν από κοινού λύσεις –όπως τουλάχιστον λένε- για την έξοδο από την κρίση και την μείωση των επιπτώσεών της.

Εσείς το καλάθι σας μικρό.

Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, οι 7 από τους 20, δηλαδή οι εξής τρεις, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, δεν δείχνουν μέχρι στιγμής να έχουν κατανοήσει τους λόγους δημιουργίας της κρίσης αυτής, και οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα πατάνε πάλι στο ίδιο δόγμα. Η ελεύθερη αγορά θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, της δικής τους εξαιρουμένης.

Ρίχνουμε τόνους χρημάτων από το υστέρημα και την υποθήκευση του μέλλοντος των λαών, στο άπατο πηγάδι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, που χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε στους θεσμούς που διέπουν τη λειτουργία του, θα συνεχίσει να πίνει το αίμα του κοσμάκη, αφού αυτή είναι η δουλειά του.

Όχι να παράγει γενικό πλούτο, αλλά να τον συγκεντρώνει σε όλο και λιγότερα χέρια, με τοξικά ομόλογα, παράγωγα και λοιπές πανάκριβες αρλούμπες.

Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι στηρίζοντας τον κλέφτη, θα νοικοκυρευτούμε.

Θα βάλουμε δηλαδή τον οικοπεδοφάγο να φυλάει το δάσος, για άλλη μια φορά.

Και μετά απορούν γιατί ξεσηκώνεται ο κόσμος. Κι’ ακόμη δεν είδαμε τίποτε.



Τι σκέφτεστε για την ψήφο των ομογενών;


Προσωπικά βλέπω λίγο δύσκολη την ζύμωση του Τζών Πάπας από το Οχάϊο με τα προβλήματα και τις αγωνίες της σύγχρονης Ελλάδας, και κατά συνέπεια μου είναι δύσκολο να πιστέψω στην αντικειμενικότητα της ψήφου του.

Θα ήταν σαν να καλούμασταν εμείς για να ψηφίσουμε κυβερνήτη στο Άϊνταχο, πράγμα κομμάτι δύσκολο.

Έχοντας ζήσει σε αλλοδαπό τόπο, με έντονο ελληνικό στοιχείο, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, οι πρώτης γενιάς είναι πιο πατριώτες από εμάς, αυτό όμως δεν τους κάνει και ειδήμονες ή έστω σχετικούς με την πραγματικότητά μας.

Μπορεί τώρα ο τρίτης γενιάς Έλληνας από τη Μελβούρνη να αποφασίσει για τον Μήτσο από τα Δριμίγκλαβα;

Τι ξέρει από Αλογοσκούφη, δομημένα ομόλογα και υπεύθυνους και σοβαρούς κυβερνήτες; Τίποτε, και είναι πιθανόν να μη θέλει να ξέρει, και καλά κάνει. Έχει τα δικά του προβλήματα ο άνθρωπος, τον δικό του αγώνα.

Θα αποφασίζει κάποιος που δεν ζει στην Ελλάδα, για το πώς θα ζει ο Έλληνας.

Τι είπατε; Ότι αυτό γίνεται χρόνια τώρα και μάλιστα από μη Έλληνες;

Ε! είστε αδιόρθωτα ταραχοποιά στοιχεία, δια να μην είπω και κομμουνισταί και χαλάσει ο στόμας μου.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More