3.18.2010

Ο Χάνς από το Γκεσελκίρχεν φταίει!

Μπορείνα μας τσαντίζει η ωμότητα με την οποία αναφέρονται σε μας, και δικαίως, αλλά ούτως ή άλλως οι βόρειοι είναι επιρρεπείς στις χοντράδες.

Με εμάς πρέπει να οργιζόμαστε που τους βάλαμε κεχαγιάδες στο κεφάλι μας. Που βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Αόμματοι, πολιτικώς οπαδοποιημένοι. Εύκολη λεία.

Ενώ τα σκάνδαλα τις τελευταίες δεκαετίες έσκαγαν το ένα μετά το άλλο, εμείς μαλώναμε για το ποιό χέρι ήταν πιο βαθειά στον μπεζαχτά, το πράσινο ή το μπλέ, αντί να τα κόψουμε από την ρίζα.

Φταίμε που τα είδαμε όλα να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας, και τα κοιτάγαμε σαν τα γελάδια που βλέπουν τα τρένα να περνούν. Φορτωμένα με το βιός το δικό μας και των παιδιών μας.

Κατά τ' άλλα φταίει ο Χάνς και όχι εμείς, που του δώσαμε το δικαίωμα από το Γκεσελκίρχεν να αποφασίζει για το βιοτικό επίπεδο της Μαγδάλως στον Καρβασαρά...

Κανάς ψηλός;

Την ψήφιση νόμου που θα καταργεί τα ψιλά γράμματα στις τραπεζικές συμβάσεις με ιδιώτες, θα προωθήσει η κυβέρνηση.

Πάλι; Έτσι πρόχειρα, θυμάμαι τουλάχιστον δύο φορές να περνά από τη Βουλή ανάλογο νομοσχέδιο να γίνεται νόμος του κράτους, το οποίο κράτος μπορεί να τον έχει να τον χαίρεται.

Στις τράπεζες δεν περνάει ο νόμος αυτός, εκεί είναι ο νόμος του τραπεζίτη.

"Τόσο και έτσι γουστάρω, κι' άμα θες. Έχει μισοπνιγμένους ο κόσμος ένα σωρό. Από δουλειά δεν μένω".

Φαίνεται τα ψιλά γράμματα, οι νομοθέτες τα εξέλαβαν για ψηλά. Με ήτα. Πως λέμε αψηλά; Α γειά σου.

Έτσι ίσως εξηγείται το γεγονός ότι παραμένουν σε ισχύ, καθώς -ατυχώς ακόμη- δεν μας έχει προκύψει πολιτικός τέτοιου ύψους, που να φτάνει εκεί ψηλά.

Κι' έτσι, λεηλατούν τα τελευταία ψιλά του κόσμου.

Μήπως παραγνωριστήκαμε;

- Και 'μεις δηλαδή τι είμαστε; Δεν είμαστε Ευρωζώνη ;

- Θα σε πω. Εμείς είμαστε μια ευρωτιράντα -που χου- που δανείζεται πιο ακριβά απο την ευρωζώνη η οποία της δανείζει και κάνει υπερκέρδη, εις βάρος μέλους της ευρωζώνης, για να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

Μήπως παραγνωριστήκαμε; Μήπως μας έχουν για ευρωμαλακούς; Ερωτώ κι' απάντηση δεν παίρνω. (Ποιός ασχολείται με έναν μαλακό, θα πεις και θα' χεις δίκιο).

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More