5.19.2011

Πίστευε, θ' ανταμειφθείς.


Κάποια κυρία, ήταν ιδιοκτήτρια μιας πολύ χαριτωμένης παπαγαλίνας, με μόνο κουσούρι το λεξιλόγιό της. Ήταν τέτοιο που θα έκανε σκληρή τροτέζα της Τρούμπας, να κλειστεί σε μοναστήρι.

Η τσαχπίνα παπαγαλίνα έχει εκθέσει πολλές φορές την κυρία της, αφού έχει την κακή συνήθεια όποτε μπαίνει αρσενικό στο σπίτι, να μιμείται τη φωνή της και να λέει "ποιός γουστάρει να πηδήξει";

Ενοχλημένη η κυρία πηγαίνει στο κατάστημα από το οποίο την αγόρασε και εκφράζει τα παράπονά της στον ιδιοκτήτη. Εκείνος την καθησυχάζει και της προτείνει να βάλει την παπαγαλίνα σε ένα κλουβί με δύο αρσενικούς παπαγάλους, που όλη μέρα εδώ και χρόνια, ψάλλουν τροπάρια και προσεύχονται κι έτσι η παπαγαλίνα θα... βγει από τον δρόμο της απωλείας.

Η κυρία συμφωνεί και η παπαγαλίνα κλείνεται στο κλουβί με τους "παπαγαλόγερους", που ξημεροβραδιάζονται στις προσευχές. Με το που είδε αρσενικά η παπαγαλίνα, φωνάζει "ποιός γουστάρει να πηδήξει";

Ο ένας παπαγάλος δεν δίνει σημασία και συνεχίζει να προσεύχεται, οπότε ο άλλος του λέει: κοφ' τα κυρ' ελέησον ρε μαλάκα, οι προσευχές μας πιάσαν τόπο!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More