2.24.2009

Γρηγορείτε. Επανίδρυση ante portas!


Σημειώστε αυτή την ημερομηνία. Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009. Η χθεσινή είναι η μέρα ορόσημο για την επανίδρυση του κράτους.
Είναι η μέρα που από η καιρού, εξαγγελθείσα επανίδρυση αρχίζει επιτέλους, από τον Κορυδαλλό.

Γιατί καθυστέρησε τόσο; θα σας γελάσω.

Κάτι οι κομματικές αντιπαροχές, κάτι οι αγορές φτηνών οικοπέδων, για ακριβές απαλλοτροιώσεις στη συνέχεια, φρέναραν το έργο της υπεύθυνης και σοβαρής κυβέρνησής μας,  προς την κατεύθυνση της επανίδρυσης.

Και αφού ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι αυτοί, η υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνησή  μας, ξεκινά την ανοικοδόμηση  από τα θεμέλια της οικονομοπολιτικής μας ζωής τις τελευταίες δεκαετίες. Τις φυλακές.

Α ναι! στην ταπεινή τελετή θεμελίωσης, κρατήσαμε όλα τα έθιμα.

Σφάξαμε όχι ένα, αλλά πολλά κοκκόρια. Μεταξύ αυτών έναν γραμματέα υπουργείου, έναν επιθεωρητή ασφάλειας, ένα εξωτερικό φρουρό και ένα πιλότο.

Τον τελευταίο, σπονδή στα λόγια του αέρα.

Αυτά τα άνθη...

Στο άγημα απόδοσης τιμών  στους αποδρώντες από τον Κορυδαλλό, τους εξωτερικούς φρουρούς δηλαδή, που παρουσίαζαν  όπλα κατά την απόδραση Παλαιοκώστα, Ριζάϊ,  υπηρετούσε και ένα λουλούδι, που καταδικάστηκε γιατί βοήθησε ένα άλλο λουλούδι του μπαχτσέ, από την μέσα πλευρά του συρματοπλέγματος, τον διαβόητο Στεφανάκο, να βγάλει πλαστό δελτίο ταυτότητας. 

΄Οχι, το εν λόγω άνθος δεν αποτάχθηκε, μετά την καταδίκη του. Απλώς  μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία,  όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο δημόσιο.

Πιάνεις έναν καταχραστή στο ΙΚΑ, τον μεταθέτεις στην Πολεοδομία όπου... δεν υπάρχουν λαδώματα.

Αποδεικνύεται ανεπαρκής ένας διευθυντής υπηρεσίας; τον στέλνεις να διευθύνει μια άλλη, μέχρι να μάθει το παιδί.

Απόλυση; απόταξη; Τι λέτε καλέ.  Αυτά ισχύουν για εμάς, τα αφεντικά - υποτίθεται - του δημόσιου τομέα, και είλωτες του ιδιωτικού.

Σιγά τα αίματα

Λοιπόν. Η δήλωση της ημέρας χθες, ανήκει στον υφυπουργό τύπου και ΜΜΕ  κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο οποίος ερωτώμενος για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση για τη διαφθορά στο σωφρονιστικό σύστημα, μετά από σχετικό μπλά - μπλά, κατέληξε:


Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.

Μάλιστα. Σιγά τα αίματα.

Να σας θυμίσω περιπτώσεις που η υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνησή μας έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο;

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.

Σοδομημένα ομόλογα, υπόθεση  Ζαχόπουλου, βασικός μέτοχος, καρτέλ γάλακτος και κουμπάροι, το μεγάλο φαγοπότι της ΔΕΗ, παραδικαστικό, υποκλοπές, βίλα αναψυκτήριο Μαγγίνα.... και η λίστα δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο και έκτοτε όλα δουλεύουν ρολόϊ στον τόπο.

Τι να πείς; Τριώδιο έχουμε. Συνεχές.

Υπεύθυνοι και σοβαροί στον Άγιο Παντελεήμονα

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν το πολύπαθο θεϊκό κορμί μου, όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει στους ΟΝΝΕΔίτες:

- Οι κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με λόγια.

Θεία φώτιση αναφώνησα. Επιτέλους περνάμε στην πράξη.

- Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με σοβαρές και υπεύθυνες κυβερνήσεις συνέχισε ο πρωθυπουργός, κομίζοντας γλαύκαν εις Αθήνας.

Περί σοβαρότητας ας μην συζητήσουμε, γιατι θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Περί υπεύθυνης κυβέρνησης, ας συμφωνήσουμε χάριν συζήτησης.

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για σωρεία αρχειοθετημένων, κουκουλωμένων και παραγραφέντων σκανδάλων, υπεύθυνη ανεπαρκούς ποιοτικά στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης με υπεραμοιβόμενους ολίγιστους κομματικούς χρυσοκάνθαρους, υπεύθυνη σύνταξης ανεδαφικών προϋπολογισμών, υπεύθυνη ανεκπλήρωτων υποσχέσεων που στηρίχθηκαν σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Υπεύθυνη για το μπάχαλο που υπάρχει γύρω μας και το χειρότερο:

Υπεύθυνη για την έλλειψη στόχων και σχεδίου επίτευξής τους και την απελπισία που τρώει τα σωθικά του τόπου.

Τόσο υπεύθυνη που μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, ακόμη φταίει το ΠΑΣΟΚ για το κατάντημα του τόπου.

Αυτοί απλώς προεδρεύουν στο χάος. Υπεύθυνοι και σοβαροί προπαντός.

Τον φαντάζεστε σε πεζή περιπολία;

Ξέρετε ποιό είναι το slogan της εταιρείας Interget, με ελικόπτερο της οποίας δραπέτευσαν ο Παλαιοκώστας και ο Καρζάϊ; 'Εξυπνες αποδράσεις. Αυτό κι' αν είναι εύστοχο slogan.

Στο μεταξύ όπως αφηγούνται οι περίοικοι, το ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη φυλακή μια φορά, απομακρύνθηκε και επέστρεψε λίγα λεπτά μετά. Με το που το είδαν την πρώτη φορά, την ψυλλιάστηκαν.

- Ρε σεις, έχει γούστο να την κοπανάει πάλι ο Παλαιοκώστας, είπαν οι πολίτες.

Οι μόνοι που δεν διέγνωσαν τέτοιο ενδεχόμενο, ήταν οι φρουροί της φυλακής, που συνέχισαν αμέριμνοι να αμολάνε χαρταετό.

Τι έγινε όταν αντέδρασαν; ένας πυροβόλησε το πόδι του.

Τον φαντάζεστε σε περιπολία;

Αντιαεροπορική θωράκιση η μόνη λύση

Νέο έκτακτο  προϋπολογισμό καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανασίου.

Ο προϋπολογισμός είναι πανομοιότυπος με τον προηγούμενο. Αλλάζει μόνο σε  ένα σημείο.

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός, περιλαμβάνει δαπάνες 500 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια αντιαρεπορικών συστημάτων patriot και S300 με τα οποία πρόκειται να εξοπλιστούν πάραυτα τα σοφρωνιστικά καστήματα της χώρας.

Σχολιάζοντας την απόφαση, πηγές του υπουργείου δικαιοσύνης δήλωσαν ότι η  συγκεκριμένη  προμήθεια διασφαλίζει την θωράκιση των φυλακών, κάνει περήφανο τον ελληνικό λαό και ευτυχισμένους τους προμηθευτές των οπλικών συστημάτων.

Επικεφαλής της νέας αντιαροπορικής δύναμης που σύντομα θα αναλάβει την φρούρηση των φυλακών της χώρας, θα είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε το πόδι του.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More