7.21.2009

Για την καρέκλα συμμαχώ και με το διάολο

Βιάζεται το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και καλπάζει ξέφρενα προς την εξουσία.

Όταν λέμε καλπάζει, μη το παίρνετε μετρητοίς.

Φαίνεται να καλπάζει, αφού η Ν.Δ. τσαλαβουτάει μήνες σ' ένα τέλμα, ο ΣΥΝ βόσκει κάπου πιο εκεί και κοιτάζει τον αφαλό του με απορία, το ΚΚΕ κάνει τις προσπάθειές του, είναι συνεπές σ' αυτά που χρόνια λέει, αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα θετικό προς συνεργασίες -δηλαδή πάει για αυτοδυναμία για να' χουμε το καλό ρώτημα;- και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη αλωνίζει τα κλονισμένα ψηφαλάκια της Ν.Δ.

Μ' αυτά και μ' αυτά, να' σου τον γκανιάν ο Γιωργάκης.

Αυτό άλλωστε, είναι και το κορυφαίο επίτευγμα -για μένα- της κυβέρνησης Καραμανλή. Να βγάλει τον Γιωργάκη πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ είναι έτοιμοι στο ΠΑΣΟΚ να παραλάβουν την καμμένη γη, και να μας γεμίσουν τον αφεδρώνα ψείρες, ότι μπορεί να μας έταξαν ανάκαμψη, αλλά είναι αδύνατον να την πετύχουν, γιατί παρέλαβαν χάος κλπ, κλπ.

Θα περάσουν πάλι μερικά χρόνια με το τι κάνατε εσείς και τι κάναμε εμείς, χωρίς να γίνεται τίποτε, και μετά θα ξαναβγάλουμε την Ν.Δ. κυβέρνηση, για να της παραδώσουμε την φρυγμένη πλέον γή, να την αποτελειώσει.

Είναι τόσο αβυσσαλέες οι διαφορές των κομμάτων εξουσίας, που δεν ξέρω αν το προσέξατε, εν όψει μη αυτοδυναμίας, όλο και πιο πολύ δείχνει να τους γοητεύει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Ωρε για να κρατήσω την καρέκλα μου, κάνω και με το διάολο συμμαχία. Ο Γιωργάκης θα με πειράξει, που είναι και ευγενές παιδί να ουμ;

Aυτοί θέλουν το κακό του τόπου


- Τι κάνει εκεί;
- Δεν βλέπεις; Κυβερνάει.


Έχει που έχει τον καημό του ο Καραμανλής, έχει και κάποιους από τους συνεργάτες του και την κοινοβουλευτική ομάδα, να του ζητούν να κάνει ανασχηματισμό το Φθινόπωρο.

Με ποιούς ρε παιδιά να κάνει ανασχηματισμό; Κι' άντε τους βρήκε.

Τολμάς να κάνεις ανασχηματισμό με 151 βουλευτές, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Παυλίδης και Μανώλης;

Δεν μας φτάνουν οι φωτιές που ανάψαμε και τώρα καθόμαστε στ' αναμμένα τους κάρβουνα, να κάνουμε ανασχηματισμό και να αρχίσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο δίκην Παυλίδη, όλοι όσοι δυσαρεστηθούν που δεν τους υπουργοποιήσαμε.

Κι' άντε να μας κουνάνε το δάχτυλο. Το πολύ πολύ να μας κολονοσκοπήσουνε. Σιγά τον πολυέλαιο. Καταλαβαίνει το Αιγαίο από τροπίλλες;

Όμως αν αντί να μας κουνήσουν το δάχτυλο, μας κουνήσουν μαντήλια αποχαιρετισμού, τι κάνοουμε τότε εξυπνάκια μου;

Γι' αυτό πρόεδρε μην τους ακούς, αυτοί θέλουν το κακό του τόπου, που οσονούπω θα προκύψει αν εμείς χάσουμε την κυβέρνηση και την κουτάλα.

Κάτσε στ' αυγά σου και κάνε την πάπια. Σ' αυτό είσαι μάστορας.

ΕΣΥ είσαι και φαίνεσαι


40.000 τρωκτικά λέει, ροκανίζουν τους πόρους για την υγεία. Αυτοί είναι οι απ' έξω. Βάλε και τους από μέσα, την κατοσταριά την πιάνουμε σίγουρα, αν κρίνουμε από το πόσο αηδόνι μας στοιχίζει ο κούκος του Μητσάρα, που επιμένει να τον λέει ΕΣΥ.

Ο οποίος Μητσάρας το μοντάρισε λέει το μαγαζί και τώρα θα πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο.

Το' πιασε, το' λυσε το ΕΣΥ στα εξ ων συνετέθη, και το ξαναμοντάρισε. Περίσσεψαν όπως είπαμε κάποιες βίδες, αλλά πάλι με τα δευτερεύοντα σας βλέπω να ασχολείστε, και χάνετε το δάσος.

Το μαγαζί δουλεύει ρολόϊ.

Για να κλείσεις ραντεβού στον οφθαλμίατρο θέλεις 4 μήνες; 5; θα σας γελάσω.

Περιμένεις λοιπόν, σου πέφτει το μάτι, το παίρνεις στο χέρι, το βάζεις σε ένα βάζο με φορμόλη, και στο εξάμηνο πας στον οφθαλμίατρο να σου πει από τι πόθανε.

Τη φορμόλη μη την πετάς, έχεις κι' άλλο μάτι και ποτέ δεν ξέρεις.

Αφού λοιπόν μοντάρισε το μαγαζί λειτουργικώς, ο Μητσάρας, τώρα λέει θα συμμορφώσει και το σύστημα χρηματοδότησης, ώστε φέτος να εξοικονομηθούν 75 εκατομμύρια ευρώ, και του χρόνου 500.

Καταλάβατε τι έχει να γίνει. Από του χρόνου, θα κλείνουμε ραντεβού με τον καρδιολόγο εμείς, και όταν θα έρχεται η σειρά μας, ο γιατρός θα εξετάζει τα παιδιά μας, που στο μεταξύ θα έχουν φτάσει στην επικίνδυνη για έμφραγμα ηλικία.

"Υιέ μου μονογενή. τώρα που ήρθε ο καιρός να αποδημήσω εις τας αιωνίους μονάς, σου κληροδοτώ τη μαμά σου, τα χρέη που μου φόρτωσαν τσάροι, μάροι, κουκουνάροι, ένα χωραφάκι μισιακό με την τράπεζα, κι' ένα ραντεβού με καρδιολόγο το 2032, Νοέμβρη, Δώδεκα η ώρα ντάν".

Καλός και άγιος, αλλά όχι και ο τελευταίος άριστος

Καλεί η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφύγει ένα ακόμη εκλογικό στραπάτσο, στο καπάκι.

Δεν λέω, καλός και άγιος ο κ. Παπούλιας, αλλά δεν είναι αυτός που παίρνει αποφάσεις για τη ζωή μου.

Στο πολιτικό μας σύστημα τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει η κυβέρνηση, και όταν δεν είναιι συμβατές με τη λαϊκή βούληση, η απομάκρυνση της είναι επιβεβλημένη, με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο.

Ο τρόπος αυτός παρέχεται από το σύνταγμα, και η εκλογή ή όχι του κ. Παπούλια είναι δευτερεύουσας σημασίας, τη στιγμή που η χώρα οδεύει από το ένα κάζο στο επόμενο.

Οικονομικά η κυβέρνηση έχει εκποιήσει το μέλλον δυο γεννιών ελλήνων, και στην πράξη δεν έχει πετύχει τίποτε από ότι έχει ευαγγελιστεί.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την επανίδρυση του κράτους μέσα από τον διπλασιασμό του; Το συμμάζεμά του μέσα από εκατοντάδες νέες επιτροπές αργόμισθων; Την διαφάνεια που την κοπάνησε με τους Καραβέλα και Χριστοφοράκο κάτω από την μύτη τους; Τους υπουργούς με τις 5 νόμιμες άρα ηθικές offshores, και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους;...

Tι περιμένει δηλαδή η Ν.Δ.; το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει σε όλα αυτά, για να μη χάσει ο κ. Παπούλιας το αξίωμά του (δηλαδή η Ν.Δ. την εξουσία);

Είπαμε καλός και άγιος ο σημερινός πρόεδρος, αλλά τι σημαίνει αυτό; Ότι για να παραμείνει στη θέση του, πρέπει να γίνει η Ελλάδα κεραμιδαριό;

Είναι δηλαδή ο κ. Παπούλιας ο τελευταίος άριστος των Ελλήνων; Δεν βγάζει άλλους το μαγαζί;

Ας δοκιμάσουμε να σοβαρευτούμε. (Ας το κάνουμε σαν άσκηση στο φινάλε. Που ξέρεις; μπορεί και να το βρούμε πρακτικό).

Αριστερά και εσωστρέφεια. Εννοιες ασύμβατες.

Στα πρόθυρα νέας διάσπασης λέει ο Συνασπισμός. Σιγά σιγά ρε παιδιά να σας προλαβαίνουμε.

Τι έγινε πάλι; μαζευτήκατε πολλοί και είπατε να μοιράσετε το πλούσιο χωράφι; Νισάφι πια.

50 άτομα, 100 απόψεις.

Δεν προλαβαίνουμε να συνηθίσουμε το ένα σχήμα, τραβάτε μια "ζύμωση" και βγάζετε εφτά καρβέλια, από 300 γραμμάρια αλεύρι.

Έτσι όπως πάνε, θα μείνουν ο Τσίπρας με τον Αλαβάνο, να τρώγονται για το αποτέλεσμα των εκλογών, μέχρι τις επόμενες.

Αριστερά και εσωστρέφεια, είναι έννοιες ασύμβατες.

Όσο δεν γίνεται αυτό αντιληπτό η φτωχή απήχηση στον κόσμο, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Συνεννοηθείτε ή κλείστε το. Αλλού βρίσκεται ο αντίπαλος.

Θα τους φάει για πλάκα.


Πάνω που συνήθισα τις μεταρρυθμίσεις και δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτές -τι να κάνω; είμαι μαζόχα- έρχεται τώρα ο Παπαθανασίου και λέει στοπ σε νέους φόρους -εντάξει όρκο δεν πήρε- και διέταξε επίθεση κατά της φοροδιαφυγής και των περιττών εξόδων του δημοσίου.

Την φοροδιαφυγή, είμαι σίγουρος πως θα την πατάξει ο μεγάλος, όπως σας βλέπω και με βλέπετε.

Με το χάλι που έχει φέτος η αγορά, είναι αμφίβολο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα έχουν εισοδήματα που θα υπόκεινται σε φορολόγηση, οπότε πάει η φοροδιαφυγή.

Την πάταξε ο τρισμέγιστος, με γκολ από τα αποδυτήρια.

Για το σπάταλο δημόσιο τι να πεις; Αυτό κι' αν είναι καυτή πατάτα.

Το τραγουδάκι που λέγαμε μικροί για τον μπάρμπα Αιμίλιο που είχε ένα γάλλο το θυμάστε;

Σας θυμίζω τον στίχο του.

Ο μπάρμπα Αιμίλιος, είχε ένα γάλλο, πολύ μεγάλο.
Που τον ετάιζε μέλι και ταχίνι για να παχύνει.

Που τον ετάιζε ψάρι και κεράσι για να κάνει κράση.

Που τον ετάιζε ψωμί κι' αλάτι για να κάνει πλάτη.

Ώσπου μια μέρα, που δεν είχε ήλιο, ο γάλλος έφαγε τον μπάρμπα Αιμίλιο.


Αφού δηλαδή "συμμάζεψαν" το δημόσιο οι νοικοκύρηδες, διπλασιάζοντας το κόστος του, έρχονται τώρα να υποβάλλουν σε δίαιτα τον αγλέορα που εξέθρεψαν. Θα τους φάει για πλάκα.

Η μύγα του διεθνούς δικαίου

Όπλο μας είναι το Διεθνές δίκαιο, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, για την επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκιά. Τώρα δέσαμε.


Αυτό θα πει να έχεις αισιόδοξο υπουργό εξωτερικών και γι' αυτό μάλλον το μόνιμο μητσοτάκειο χαμόγελο στο πρόσωπό της.


Για κάποιον μάλλον απροσδιόριστο λόγο, τα περί διεθνούς δικαίου δεν με πείθουν ιδιαίτερα. (Είμαι δύσπιστος τι να κάνω);


Ας δούμε που χου πόσα ψηφίσματα του ΟΗΕ έχει γράψει η Τουρκία στα παλαιότερα των πασουμιών της, και τι έκανε η διεθνής κοινότητα για να επιβάλλει το διεθνές δίκαιο.


Όταν μάλιστα στο προς επίλυση -μέσω του διεθνούς δικαίου- πρόβλημα, υπεισέρχεται και ο παράγων πετρέλαιο, όπως αυτό που υπάρχει στο Αιγαίο, το δίκαιο πάει περίπατο, όπως κάθε καλό και υπάκουο παιδί.


Αυτό που ως σήμερα γνωρίζουμε ως πρακτική, είναι ότι το διεθνές δίκαιο, πάει με το πετρέλαια και αυτόν που είναι αποφασισμένος να τα διεκδικήσει, όπως η μύγα στο σκατό.

Προς ΗΠΑ: "Μαμά αυτοί βαράνε"


Τους κάναμε τη μούρη κρέας τους Τούρκους.


Εδώ και εβδομάδες αλωνίζουν στο Αιγαίο, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, πετάνε πάνω από νησιά μας και ετοιμάζουν έρευνες για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Στην αρχή τους προειδοποιήσαμε, μα μόλις είδαμε ότι οι απλές προειδοποιήσεις δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, εκτός από την περαιτέρω αποθράσυνση των γειτόνων μας… τους προειδοποιήσαμε αυστηρά.


Επόρδησαν γεώμηλα οι Τούρκοι στρατηγοί μετά τις αυστηρές μας προειδοποιήσεις, έξυσαν χαλαρά σημείο της ανατομίας τους που η αναφορά του εμπίπτει στον νόμο περί ασέμνων και συνέχισαν το βιολί τους.


Και μετά διαμαρτύρεστε ότι δεν έχουμε συνεπή εξωτερική πολιτική.


Τόσα χρόνια, αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο τις σχέσεις μας με τη γείτονα.


Οι Τούρκοι κάνουν ό,τι τους καπνίσει, κι' εμείς διαμαρτυρόμαστε, άλλοτε χαλαρά κι' άλλοτε εντόνως και αυστηρά.


Οι γείτονες έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και εμείς τρέχουμε να προλάβουμε κατόπιν εορτής, κοινοποιώντας νότες διαμαρτυρίας στην Αμερική, του τύπου «μαμά αυτός με βάρεσε».


Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο συνιστά εξωτερική πολιτική. Υπερήφανο πάντως, δεν με κάνει.



Η πολιτική του τσιφτετελιού



Πολύ φοβάμαι ότι εμείς εξωθούμε τους Τούρκους στα άκρα.


Μετά τις αυστηρές μας προειδοποιήσεις για το μπάτε σκύλοι αλέστε στο Αιγαίο, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προβλημάτισαν την τουρκική ηγεσία, όσο το αρνί έναν χασάπη, ήρθε ο Καραμανλής, να απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, για άμεση επίλυση του κυπριακού.


Μόλις έστειλε το αυστηρό μήνυμα ο πρωθυπουργός, τον έπιασε σύγκρυο τον Τούρκο επιτελάρχη και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από το περιβάλλον του, όπως κοιμόταν μπρούμυτα, γύρισε τον ανάσκελο.


Τα' λυσε όλα ο Κωστής, τώρα θα πιάσει και το κυπριακό, και μάλιστα αυτός θα το λύσει, γιατί δεν είναι σαν τον Giorgakis που τους πλάκωσε τους Τούρκους στις ζεϊμπεκιές, πιστεύοντας ότι έτσι χτίζει γέφυρες στις δυο πλευρές του Αιγαίου, θεωρώντας μάλλον ότι ο Τζεμ ήταν ατζέμ.


Ο Καραμανλής έχει παρεμφερές σχέδιο. Θα στείλει την Ντόρα να χορέψει τσιφτετέλι, που ως λιγότερο επιθετικός χορός από τον ζεΪμπέκικο, ίσως πείσει την τουρκική ηγεσία, για τις ειρηνικές διαθέσεις της χώρας μας, και δώσει ένα σαφές μήνυμα -αυστηρό πάντα- για το μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε, ώστε να κορέσουμε τις ορέξεις του νταή της βαλκανικής μας γειτονιάς.


Σκίζουμε και στην εξωτερική πολιτική.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More