7.21.2009

Προς ΗΠΑ: "Μαμά αυτοί βαράνε"


Τους κάναμε τη μούρη κρέας τους Τούρκους.


Εδώ και εβδομάδες αλωνίζουν στο Αιγαίο, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, πετάνε πάνω από νησιά μας και ετοιμάζουν έρευνες για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Στην αρχή τους προειδοποιήσαμε, μα μόλις είδαμε ότι οι απλές προειδοποιήσεις δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, εκτός από την περαιτέρω αποθράσυνση των γειτόνων μας… τους προειδοποιήσαμε αυστηρά.


Επόρδησαν γεώμηλα οι Τούρκοι στρατηγοί μετά τις αυστηρές μας προειδοποιήσεις, έξυσαν χαλαρά σημείο της ανατομίας τους που η αναφορά του εμπίπτει στον νόμο περί ασέμνων και συνέχισαν το βιολί τους.


Και μετά διαμαρτύρεστε ότι δεν έχουμε συνεπή εξωτερική πολιτική.


Τόσα χρόνια, αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο τις σχέσεις μας με τη γείτονα.


Οι Τούρκοι κάνουν ό,τι τους καπνίσει, κι' εμείς διαμαρτυρόμαστε, άλλοτε χαλαρά κι' άλλοτε εντόνως και αυστηρά.


Οι γείτονες έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και εμείς τρέχουμε να προλάβουμε κατόπιν εορτής, κοινοποιώντας νότες διαμαρτυρίας στην Αμερική, του τύπου «μαμά αυτός με βάρεσε».


Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο συνιστά εξωτερική πολιτική. Υπερήφανο πάντως, δεν με κάνει.



Η πολιτική του τσιφτετελιού



Πολύ φοβάμαι ότι εμείς εξωθούμε τους Τούρκους στα άκρα.


Μετά τις αυστηρές μας προειδοποιήσεις για το μπάτε σκύλοι αλέστε στο Αιγαίο, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προβλημάτισαν την τουρκική ηγεσία, όσο το αρνί έναν χασάπη, ήρθε ο Καραμανλής, να απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, για άμεση επίλυση του κυπριακού.


Μόλις έστειλε το αυστηρό μήνυμα ο πρωθυπουργός, τον έπιασε σύγκρυο τον Τούρκο επιτελάρχη και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από το περιβάλλον του, όπως κοιμόταν μπρούμυτα, γύρισε τον ανάσκελο.


Τα' λυσε όλα ο Κωστής, τώρα θα πιάσει και το κυπριακό, και μάλιστα αυτός θα το λύσει, γιατί δεν είναι σαν τον Giorgakis που τους πλάκωσε τους Τούρκους στις ζεϊμπεκιές, πιστεύοντας ότι έτσι χτίζει γέφυρες στις δυο πλευρές του Αιγαίου, θεωρώντας μάλλον ότι ο Τζεμ ήταν ατζέμ.


Ο Καραμανλής έχει παρεμφερές σχέδιο. Θα στείλει την Ντόρα να χορέψει τσιφτετέλι, που ως λιγότερο επιθετικός χορός από τον ζεΪμπέκικο, ίσως πείσει την τουρκική ηγεσία, για τις ειρηνικές διαθέσεις της χώρας μας, και δώσει ένα σαφές μήνυμα -αυστηρό πάντα- για το μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε, ώστε να κορέσουμε τις ορέξεις του νταή της βαλκανικής μας γειτονιάς.


Σκίζουμε και στην εξωτερική πολιτική.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More