4.06.2009

Κάθε μέρα πρωταπριλιά

Αυτά τα αναρτώ λίγο καθυστερημένα, συγχώρεσέ με dirty dozen. (Γειά χαρά Άγγελε και Άντυ).


Νομίζω πως το ημερολόγιο κόλλησε χρόνια τώρα στην πρώτη Απριλίου.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, να ανοίξει η καρδιά του;

Την αλλαγή με τα νέα τζάκια της, το όποιος δεν γουστάρει να κατέβει από τι τραίνο της, τον λαϊκό καπιταλισμό του Παπαντωνίου με το χρηματιστήριο και τα τμήματα πτωχεύσεων των εφοριών, το 0+0=14 του Μητσοτάκη, την επανίδρυση του κράτους των κουμπάρων, θα μπορούσα να μιλάω επί μέρες.

Μπαξές.

365 μέρες το χρόνο, τόσα χρόνια Πρωταπριλιά. Καλό μήνα.



Δηλαδή τι ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ και η Βρεττανία;

Στην ουσία καμμία απόκκλιση από το δόγμα, το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό, που με τη σειρά του οφείλει να γίνεται ψαροτροφή, χωρίς διαμαρτυρίες και τσιριτσάντζουλες.

Θέλουν Σίτυ και Γουώλ Στρητ να συνεχίζουν τα φιλελεύθερα παιχνίδια τους στην πλάτη των λαών της γής, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, που τάχουν κάνει σαν τα μούτρα Αγγλίδας γεροντοκόρης.

Θέλουν να συνεχίσει ο κάθε φαταούλας να συσσωρεύει πλούτο απομυζώντας πόρους από την πραγματική οικονομία, προς δόξαν του ελεύθερου ανταγωνισμού στις άνισες ευκαιρίες.

Να παράγουν τοξικά χρηματιστηριακά προϊόντα, να ληστεύουν τον κόπο των λαών, οι οποίοι στη συνέχεια θα καλύπτουν τις λαδιές τους, με αιματηρές οικονομίες και καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του πλανήτη.

Πραγματικοί αγλέορες δηλαδή. Θέλουν, θέλουν, θέλουν, κι' όταν δίνουν, παίρνουν από εμάς, για να μας ξαναπεράσουν τη θηλιά στο λαιμό.

Συνάντηση των G20 σου λέει, για τον τερματισμό της κρίσης.

Το άλλο με τον φιλάνθρωπο χρηματιστή το ξέρετε;


Πέρα βρέχει έξω χιονίζει

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Αντώναρο, δεν υπάρχει ρήγμα στο προφίλ του πρωθυπουργού, την ώρα που ως καταλληλότερος πριν ένα χρόνο έριχνε καμιά δεκαπενταριά μονάδες στον κ. Παπανδρέου, που τώρα τον έχει πλησιάσει στις 2,5 περίπου μονάδες, όπως δείχνει ο μέσος όρος των τελευταίων μετρήσεων.

Για τον κ. Αντώναρο, πέρα βρέχει έξω χιονίζει.

Το προφίλ του πρωθυπουργού παραμένει αλώβητο, τη στιγμή που κοντεύει να τον ξεπεράσει ο αντίπαλός του, που πριν από ένα μήνα, ήταν τρίτος ως προς την καταλληλότητά του να κυβερνήσει, πίσω από τον κ. Καραμανλή και τον κανένα.

Χωρίς αμφιβολία είναι άχαρη δουλειά να είσαι εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης όπως η παρούσα. Πρέπει να βαφτίζεις το άσπρο μαύρο, την πανωλεθρία να την κάνεις θρίαβο. Πανωλεθρίαμβο που λέει ο φίλος μου ο Μάκης. Την δουλειά αυτή, λίγοι πράγματι μπορούν να την κάνουν και ακόμη λιγότεροι να θέλουν να την κάνουν.

Και για να την κάνουν σωστά, πρέπει να έχουν ή κάποιο ρήγμα στο εργαλείο παραγωγής σκέψης, ή λοβοτομή.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μπορεί να λες τέτοιες κοτσάνες, χωρίς να ξεραίνεσαι στα γέλια.




Πρωταπριλιάτικων συνέχεια.

Αυστηρό μήνυμα προς τους εργοδότες απηύθυνε η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, να μην χρησιμοποιήσουν την κρίση ως άλλοθι, για απολύσεις και ελαστικοποίηση του ωραρίου των εργαζομένων.

Μάλιστα.

Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι η ελαστικοποίηση επιτρέπεται, εφ' όσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, και για κανέναν άλλο λόγο.

Την επόμενη μέρα, κερδοφόρα βιομηχανία, απολύει εργαζομένους, γίνονται κάποιες νύξεις στην τηλεόραση και τέλος.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς δουλειά και το υπουργείο Απασχόλησης -όχι Εργασίας πλέον εδώ και χρόνια- δια στόματος της υπουργού, απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους εργοδότες, τη στιγμή που είδαν ότι μπορούν να κάνουν ότι τους γουστάρει και λογαριασμό να μην δώσουν πουθενά και σε κανένα.

Πάντως η υπουργός τους προειδοποίησε, άρα είναι τακτοποιημένη ηθικά. Στο πρακτικό μέρος, τι να σας πω, θα σας γελάσω, και δεν κάνει τέτοια μέρα.

Γεγονός είναι ότι η ανεργία αυξάνεται και η υπουργός βγάζει φιρμάνια προς εσωτερική - αυστηρά οπαδική- κατανάλωση.

φωτό:http://www.forthnet.gr/media/PGallery/Kyvernisi/470xN/991Petralia.jpg


Μαμά φοβάμαι

Τη στιγμή που η κ. Πετραλιά προειδοποιεί -σε αυστηρό τόνο είναι αλήθεια, πραγματικά ανατρίχιασαν οι εργοδότες- για την τήρηση του νόμου για την ελαστικοποίση της εργασίας, οι εργατικές ενώσεις καταγγέλουν ότι οι θέσεις εργασίας που χάνονται, πηγαίνουν σε φθηνά εργατικά χέρια.

Δηλαδή απολύονται εργαζόμενοι, τη στιγμή που καλύπτουν βασικές ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης, αφού χρειάζονται νέες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται.

Ο νόμος δηλαδή τηρείται κατά γράμμα στη μόνιμή μας πρωταπριλιά.

Και όταν μιλούν για φτηνά εργατικά χέρια, τι πράγμα ακριβώς εννοούν; Μήπως ανασφάλιστη εργασία; Μήπως συμβάσεις τύπου Κούνεβα;

Μπαααα... κάτι τέτοιο δεν περνάει απ' το μυαλό μου.

Η υπουργός ήτο αυστηροτάτη, και σαφής.

Τρόμαξαν τόσο πολύ οι εργοδότες, που φώναξαν τη μαμά τους.



Το σύμπαν πετάει πέτρες; Πετάει.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των ερευνών για ένα πολυφάρμακο, που μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

Το φάρμακο ήδη έχει δοκιμαστεί σε ευρεία κλίμακα στην Ινδία από όπου και αντλήθηκαν τα ενθαρρρυντικά συμπεράσματα, και σε λίγα χρόνια θα μπει σε κυκλοφορία.

Αν μπει.

Γιατί είναι τόσο φτηνό, που είναι λέει ασύμφορο για τις φαρμακοβιομηχανίες να προχωρήσουν στην παραγωγή του.

Απόλυτα κατανοητό. Αφού δεν αφήνει ικανοποιητικό κέρδος, δεν πα να πεθάνει το σύμπαν;

Απόλυτα θεμιτό και νεοφιλελεύθερο.

Ας μην κάνουν όμως τις παρθένες, αν το σύμπαν θα τους πάρει με τις πέτρες.

Τη δουλειά τους κάνουν αυτοί, τη δουλειά του κάνει και το... σύμπαν ενίοτε.

το sync προφίλ μου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More