6.25.2009

Τροτσκιστικός Φιλελευθερισμός

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε τον φιλελευθερισμό, το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, το νεοφιλελευθερισμό, άντε και τον φιλελευθερισμό αλα καρτ, ως συμπλήρωμα του σοσιαλισμού αλα καρτ, του κ. Σημίτη.

Υπάρχει όμως και ο Τροτσκιστικός φιλελευθερισμός και να σημειωθεί εδώ ότι το "διυλιστήριο" είναι το πρώτο που διέγνωσε το νέο πολιτικό δόγμα.

Χονδρικά, ο Τροτσκισμός θεωρούσε ότι η επανάσταση είναι μια συνεχής παγκόσμια διαδικασία, που εκδηλώνεται όταν οι κοινωνικές εξελίξεις και συγκυρία τη γεννούν ως ανάγκη.

΄Ετσι, όπως ο τροτσκισμός ευαγγελίζεται την 'επανάσταση μέσα στην επανάσταση', και στη Ν.Δ. ζητούν την μεταρρύθμιση της μεταρρύθμισης εν μέσω της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

Πολύ προχώ.

Θορυβημένα στελέχη της, από το φόβο νέου, οδυνηρότερου εκλογικού πανωλεθρίαμβου, ζητούν αλλαγές, εν μέσω μάλιστα της δεύτερης μεταρρύθμισης, που ως γνωστόν είναι η εκ των υστέρων ρύθμιση της απορρύθμισης

Τα άτομα δεν παίζονται.

Το μήνυμα -λέει- το' πιασαν, η μεταρρύθμιση για την οποία εδέχθησαν την μεγαλοπρεπή μπούφλα στις 7 του μηνός, πρέπει πάσει θυσία να προχωρήσει -έτσι μετέφρασε το μήνυμα ο Μέγας Δραγουμάνος- και επειδή μετέφρασαν πως μας αρέσει, μεταρρυθμίζουν τη μεταρρύθμιση για το καλό μας, όπως πάντα.

Τροτσκιστικός φιλελευθερισμός, ή αλλιώς μεταρρύθμιση μέσα στη μεταρρύθμιση, τύπου η κουφαμάρα μέσα στη γκαβομάρα. Της χαζομάρας.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More