4.17.2009

Ιδού η κάλπη Προκρούστη μου.

Γύρω μας οι μυρωδιές της άνοιξης, σαλπίζουν την είσοδό μας στην όμορφη εποχή.

Εκεί στο νότο, που τρώνε υμέτεροι και η μίζα κάνει κρότο, οι μυρωδιές της άνοιξης, πλακώνονται απο την μπόχα σκανδάλων νέων, παλιότερων και παλαιότατων, που ανασύρθηκαν από τις πυριτιδαποθήκες των κομμάτων, για να πέσουν στη Λαμπρή των επικείμενων εκλογών.


Γιατί κοντά σ' όλα, μύρισαν κι' αυτές.

Το γνωρίζουμε, το ξαναζήσαμε. Όταν τα κόμματα βγάζουν από τα σεντούκια τους τα ξεχασμένα, πολλές φορές και διαγραμμένα σκάνδαλα, για να αποδείξουν ότι οι δικοί του ενός, τρώγαν λιγότερο από τους δικούς του άλλου, φτάνει ο καιρός για εκλογές.

Και όταν βλέπετε το υπουργείο Απασχόλησης, να βγάζει σαν ταχυδακτυλουργός 2,5 δις ευρώ, για ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας - καλό, πολύ καλό αυτό - ετοιμαστείτε για κάλπες.

Μην ξεχνιέσαι. Το όλοι κλέβουν δεν είναι δικαιολογία, όπως και να το πάρεις. Το αντίθετο.

Είναι μια καλή αφορμή να τους κόψεις τα χέρια.

Ιδού η κάλπη Προκρούστη μου. Δωσ' τους στο δόξα πατρί, μπας κι' αλλάξει κάτι.



Να πιάσουν τόπο


Καλά κι' ευλογημένα τα 2,5 δις που θα δοθούν για την απασχόληση και πέφτουν σε καιρούς δύσκολους, οπότε το καλό είναι δυο φορές καλό.

Μένει να δούμε που και προπαντός πως θα διατεθούν, για να πιάσουν τόπο. Δεν είναι καιρός για τσαπατσουλιές.

Ο κόσμος τρέχει με ταχύτητες ιλιγγιώδεις, αλλάζει γρήγορα. Τη μια στιγμή είσαι πρωτοπόρος και την άλλη βρίσκεσαι λίγο πάνω από την υποσαχάρια Αφρική, καλή ώρα.

Θα μπορούσαν -λέμε- αυτά τα χρήματα να διατεθούν για κατάρτιση ενός νέου εργατοϋπαλληλικού δυναμικού (επιδοτούμενα πραγματικά σεμινάρια), σε τομείς όπου προσδοκά η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει, ή έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, και αξίζει να επενδύσει.

Να δημιουργήσουμε καταρτισμένα στελέχη, που θα απορροφηθούν στους τομείς όπου κρίνεται σκόπιμο η Ελλάδα να στραφεί.

Σε περίπτωση αυτά τα χρήματα "φύγουν" εν είδει βοηθημάτων δεν κάνουμε τίποτε. Αύριο θα χρειαστούμε περισσότερα, γιατί περισσότεροι θα είναι οι άνεργοί μας.

Είναι προτιμότερο -και πρακτικότερο- να μάθεις σε κάποιον να ψαρεύει, παρά να του δώσεις ένα ψάρι, που θα φάει σήμερα.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More