4.26.2009

Τι έχεις τσάρε; Ό,τι είχα πάντα.

Τι γίνεται ρε παιδιά με το έλλειμμα; Το ποτίζουν κι' αυγατίζει κάθε φορά που πάμε Βρυξέλλες;

Αυτή τη φορά πιάσαμε το 5%. Τρεις φορές μεγαλύτερο απ' ότι είχαν προβλέψει.


Σκεφτείτε να μην είχαμε πάει σε πρόωρες εκλογές για τη σύνταξη ακριβούς, πραγματικού προϋπολογισμού, που θα ήταν τώρα η απόκλιση.

Βέβαια κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πρόβλεψη και σ' αυτόν τον τομέα δεν έχουμε άξιες αναφοράς επιδόσεις.

Γιατί σου το λέει καθαρά. Το δόγμα μου είναι το βλέποντας και κάνοντας. Προβλέποντας και ενεργώντας, δεν προβλέπεται.

Στις πραγματογνωμοσύνες πάντως, είναι τσάκαλοι.

Τα κάνουν μαντάρα, αφού δεν μπορούν να προβλέψουν, μετά έρχονται και αποτιμούν τι έκαναν, και στη συνέχεια κάνουν επιτροπές για να αποφασίσουν τι μέτρα θα πάρουνε για να συμμαζέψουν το σκορποχώρι.

Και στο τέλος, αμολάνε τον Παπαθανασίου να μαζέψει λεφτά. Μονίμως.



'Ντάξει ρε παιδιά

Του λένε του τσάρου να μαζέψει χρήμα για να σουλουπώσουν το μπάχαλο, μαζεύει τους υφισταμένους του και τους δίνει οδηγίες πως και τι, να μαζέψουν τα λεφτά οι εφορίες, για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες της οικονομίας μας.

Παίρνουν τις εντολές οι κατά τόπους εφορίες, και επειδή βρίσκονται σε στάδιο αναδιάρθρωσης -εδώ και κάποια τέρμινα- οι υπηρεσίες τους, κολλάνε τις εντολές στον τοίχο, να τις βλέπει ο κόσμος και να σκιάζεται.

Μ' αυτά και μ' αυτά, οι οφειλές στο δημόσιο έχουν φτάσει να είναι 5 φορές το έλλειμμα, το οποίο αγωνιζόμαστε να εξαλείψουμε και οι εφορίες αδυνατούν να εισπράξουν.

'Ντάξει ρε παιδιά, μη βιάζεστε. Επανιδρύουμε.

Θα χυθεί άπλετο φώς, θα συστήσουμε μια επιτροπή που θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, το ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα, και κυρίως φταίει, γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More