5.08.2009

Εξεταστικές επιτροπές: Μετατροπαί - ρεκτιφιέ ο Γούργουλας.

Αυτές ρε παιδιά δεν είναι εξεταστικές επιτροπές.

Αυτές είναι μετατροπαί - ρεκτιφιέ ο Γούργουλας.

Μπαίνεις σκάνδαλο και βγαίνεις αποκλίνουσα συμπεριφορά. Μπαίνεις λαμόγιο και βγαίνεις εθνικός στυλοβάτης.

Σε παραπέμπουν εισαγγελείς ως ύποπτο, πας στη βουλή, σε περνάνε ένα καλό γυαλοχαρτάρισμα, μίνιο, πέντε στρώματα λευκού χρώματος -γιατί η βρωμιά ποτίζει και θέλει πράμα να καλυφθεί- και επανέρχεσαι εις τον πολιτικό στίβο, μεθ’ επαίνων. Τζιτζιλόνι.

Από παλιά μου λέγαν, ότι στις προηγμένες χώρες υπήρχαν ανάλογες μηχανές και δεν το πίστευα.

Για παράδειγμα μου έλεγαν για μια μηχανή στη Γερμανία που έμπαινε βόδι από τη μια άκρη της, και έβγαινε λουκάνικο από την άλλη.

Έτσι κάπως γίνεται και με τις εξεταστικές επιτροπές και τις ΕΔΕ (για να μη ξεχνιόμαστε).

Μπαίνεις σκάνδαλο καραμπινάτο, και βγαίνεις τροφή για τα γελάδια.



Καλλιγραφίες


Ξέρετε τους αυτοφωράκηδες;

Είναι κάποιοι τύποι, που με το αζημίωτο γίνονται γιαλαντζί υπεύθυνοι καταστημάτων διασκέδασης, και όταν προκύψει παράβαση που κινεί την αυτόφωρη διαδικασία, περνούν μια νύχτα στο κρατητήριο αντί του ιδιοκτήτη και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Η αστυνομία γιατί έκανε τη σύλληψη, οι δικηγόροι γιατί κόψανε παράβολο, ο αυτοφωράκιας γιατί έβγαλε το extra μεροκάματο και ο ιδιοκτήτης που δεν την έβγαλε στην ψειρού.

Κλειστό επάγγελμα ήταν μέχρι πρότινος οι αυτοφωράκιες, μέχρι που τις υπηρεσίες τους χρειάστηκε η πολιτική ζωή του τόπου. Σιγά μην άφηναν την ευκαιρία αναξιοποίητη.

Κάνει λοιπόν ο υπουργός τις καλλιγραφίες του, βάζει μπροστά τον αυτοφωράκια – λαμόγιο κι’ άμα η τύχη σπάσει το πόδι της, δουλέψει κάποιο γρανάζι της ρημάδας της μηχανής και η καλλιγραφία βγει στο φως, παραπέμπεται το λαμόγιο, στη θέση του καλλιγράφου εθνοσωτήρος.

Είναι ένας από τους κινδύνους του επαγγέλματος, τι να κάνουμε.

Πάει λοιπόν το λαμόγιο μετά από κάποια τέρμινα στη δικαιοσύνη, παίρνει μια ποινή με πρόστιμο ψίχουλα σε σχέση με τη λοβιτούρα, κονομάει μια πενταετή αναστολή και κάθεται να ξεκοκαλίσει την μπάζα.

Υπεύθυνες και παστρικές δουλειές, σοβαρών και παστρικών κυρίων.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More