7.24.2009

Αγκουντουνούγκουντους!


Συνταγματικώς κατοχυρωμένη η μονιμότητα λέει. Kακώς. Βέβαια σύνταγμα είναι, μπορούμε να τ' αλλάξουμε, όταν βρούμε πολιτικούς με κότσια.

Συνταγματικώς κατοχυρωμένη επίσης είναι και η ισοπολιτεία. Καλώς, πολύ καλώς. Να μείνει στον αιώνα τον άπαντα.

Στην πράξη όμως. Όχι μουσαντένια.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στη σύνταξη. Δεν θα λέγαμε όχι και σ' ένα εφ' άπαξ.

Επειδή όμως, δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, η σύνταξη είναι αμφίβολλη αφού η μαύρη εργασία δίνει και παίρνει με την ευλογία των μοντέρνων μεσαιωνικών κυβερνήσεων και την ανοχή των υπηρεσιών τους, όσο για εφ' άπαξ αν μιλήσεις, γι' αυτό, μπορείς να το εισπράξεις χωρίς το έψιλον, το διυλιστήριο, προτείνει την εκ περιτροπής απασχόληση όλων των Ελλήνων στο δημόσιο, μέχρι του σημείου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από τον χωρίς σύνταξη Έλληνα, να σου πληρώνει το εφ' άπαξ και τα χιλιοπεντακοσάρια σου, από τα πενήντα ή τα σαρανταπέντε σου, που θα βγείς στην σύνταξη.

Γιατί αν έχεις αυτή την απαίτηση, σήκωσε τον αφεδρώνα σου από την καρέκλα και βγες έξω, να μαζέψεις τα 8,5 δις της εισφοροδιαφυγής όπως έχεις υποχρέωση να κάνεις και έχεις μάλιστα δώσει όρκο γι' αυτό.

Αν δεν το κάνεις, σε πληρώνω τζάμπα, και είναι ώρα να πας στο σπίτι σου.

Μετά βγες στην αγορά, βάλε τον απαυτό σου στη γραμμή όπως όλοι μας και δες κι' εσύ πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος, που "μου θρονιάστηκες σαν κερατάς" και μου βγάζεις φετφάδες. Αγκουντουνούγκουντους.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More