9.29.2010

Προϋποθέσεις

Για να εισπράξεις ΦΠΑ, πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί αγοραπωλησία.

Για να γίνει αγοραπωλησία στις μέρες μας, επιβάλλεται να συμφωνήσουν επ' αυτού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, ο κ. Τρισέ, ο κος Ρεν, η κα Μέρκελ και καμμιά πενηνταριά ακόμη "κεχαγιάδες" που εσχάτως μας προέκυψαν, της Σλοβακίας μη εξαιρουμένης.

Πρέπει πρώτα -όλοι αυτοί- να συμφωνήσουν, ότι ναι, μπορούμε ως έθνος να αγοράσουμε ένα ματσάκι μαϊντανό κι' ένα γιαούρτι 2% (αφού το 98% το χρωστάμε), υπό την προϋπόθεση βέβαια πως μια τέτοια καταναλωτική μας αποκοτιά, δεν θα φέρει σε δοκιμασία το ευρωπαϊκό –και όχι μόνο- τραπεζικό σύστημα.

Μετά πρέπει να βρούμε έναν έμπορο που να έχει περάσει τις συμπληγάδες των πέτσινων επιταγών, (50-50 να πάρεις τα λεφτά σου, όταν τα πάρεις), της ανύπαρκτης ή της τοκογλυφικής χρηματοδότησης, τα μπλόκα στην εθνική, τις απεργίες των τελωνειακών, τα εμπόδια του δύσθυμου -μην πω τίποτε βαρύτερο και χαλάσει ο στόμας μου- δημόσιου και όποιου άλλου εμπόδιου προκύψει, μετά τους προσεκτικούς "σκεδιασμούς" της εκάστοτε κυβέρνησης, που ακούραστα εκγυμνάζει μαθητευόμενους αλχημιστές, τα στελέχια της, στου κασίδη το κεφάλι.

Αφού ισχύσουν όλα τα παραπάνω, ο καταναλωτής των τριών κι' εξήντα -μείον 20%- θα μπορέσει να ψωνίσει και να καταβάλλει στο έμπορο τον σχετικό ΦΠΑ.

Στη συνέχεια, από την κατηγορία των εμπόρων, θα πρέπει να υπολογίσουμε μόνο το ποσοστό εκείνων που θα αποδώσουν -όπως οφείλουν- τον ΦΠΑ που έχουν εισπράξει.

Διότι οι υπόλοιποι όχι μόνο τον εισπράττουν και δεν τον καταβάλλουν, αλλά προσθέτουν περισσότερη πίεση στην δοκιμαζόμενη αγορά, με στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, πλαστά ισοζύγια και διάφορα άλλα τέτοια συνθηματικά που γνωρίζουν οι οικονομολόγοι και δε μας τα εξηγούν για να μη μελαγχολήσωμε έτι περαιτέρω.

Δηλαδή, για να εισπράξουμε ως κράτος τον ΦΠΑ που θα μας σώσει, πρέπει να ισχύουν καμμιά δεκαπενταριά προϋποθέσεις, οι οποίες σπανίζουν στην σημερινή πραγματικότητα της αγοράς, όσο σπανίζει αγοραστής με μετρητό και βάλε.

Αυτό ελπίζουμε να γίνει γρήγορα αντιληπτό από τους κυβερνώντες, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν αδιάθετα στα ράφια τα γιαούρτια 2%, με συνέπεια να χρησιμοποιηθούν –όχι πολύ- αργότερα, ως πυρομαχικά 100%.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More