2.03.2011

Ξένες –σοβαρές- επενδύσεις. Το νέο συντομότερο ανέκδοτο


Πίσω γορίλα!

«Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του και μέρος αυτής, περνάει και μέσω του κόστους εργασίας», είπε ο τσάρεβιτς πλέον της οικονομίας, (αφού χρέη Τσάρου εκτελεί –μαζί και ανθρώπους- η τρόικα).

Σωστός ο τσάρεβιτς, πρέπει να το παραδεχτούμε. Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα που εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, έφτασε στο ρεζουμέ.

Ο υποαμειβόμενος, ελαστικοποιημένος, υπεραπασχολούμενος Έλληνας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να πληρώνεται ακόμη λιγότερο, ώστε να γίνουν ελκυστικές στη χώρα μας επενδύσεις, που ψάχνουν αφελείς ιθαγενείς στη νότια Βαλκανική.

Δηλαδή πάρε το απόφαση: Μεροκάματα σωστά– πέραν των μεροκαμάτων του τρόμου, που θέλγουν τους παγκόσμιους παπατζήδες- θα δούμε όταν ο Παπακωνσταντίνου θα πέσει μέσα στις προβλέψεις που έχει κάνει στο τεφτέρι του. Ζήσε μαύρε μου, να φας τριφύλλι…

Κι’ αν μειωθούν οι μισθοί, τι κάνει τον τσάρεβιτς να πιστεύει ότι λιγουροεπενδυτές θα σπεύσουν; Η μειωμένη μας γραφειοκρατία; Το σταθερό φορολογικό μας σύστημα; Το ότι συνορεύουμε με χώρες υψηλού βιοτικού επιπέδου οπότε δεν τους συμφέρει να επενδύσουν στη Βουλγαρία λ.χ.;

Ή το ότι ¨φέτος πρέπει να πληρώσεις περισσότερα γιατί προσλάβαμε κάτι υπεράριθμους κοπρίτες (κατά Πάγκαλον) ώστε να πάρουμε τις εκλογές και αφού τις πάρουμε έλα για μια περαίωση να βολέψουμε κι’ εσένα. Άσε τους μαλάκες να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών τους¨. Μπορεί να ξαναπιάσει. Χάος το μυαλό του θεσμικού επενδυτή και των θεσμοφυλάκων.

Βέβαια βλέποντας με το μάτι του επενδυτή –αριστερό, δεξί, έχω μπερδευτεί- θα ήταν συμφέρον να επενδύσω στη χώρα που πολιτικοί της ξεπουλούν –στον μειοδότη- όχι μόνο τα σώματα και τις ψυχές των εν ζωή πολιτών, αλλά αδιευκρίνιστο ακόμη αριθμό γενεών.

Επειδή στη συγκεκριμένη κατηγορία χωρών-σωματεμπόρων υπάρχει υπερπροσφορά εσχάτως, αγαπητέ μας τσάρεβιτς θα πρέπει εσύ –πρώτ’ απ΄όλους- να βελτιώσεις την ανταγωνιστικότητα όλης της κρατικής σου μηχανής (που καταπίνει δάνεια με το βυτιοφόρο για να παράξει την σημερινή μας πραγματικότητα), με τρόπους που να την κάνουν ελκυστική σε επενδυτές.

Συγύρισε το σπίτι σου πρώτα αγαπητέ τσάρεβιτς, που καίει το (δανεικό) καταπέτασμα για να παράξει ελλείμματα και τραπεζικό γιγαντισμό εν μέσω κρίσης και μετά, αφού δεις το πασιφανές και κάνεις κάτι γι’ αυτό, ίσως τότε εξακριβώσουμε αν πράγματι αυτό που καθυστερεί τη χώρα στο δρόμο προς το ¨λαμπρό¨ της πεπρωμένο, είναι ο Μέντιος και τα 592€/μήνα.

Διαφορετικά, κράτα τα χέρια σου –και τον Πάγκαλο- μακριά απ’ το τραπέζι ΜΟΥ.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More